Вест от заседанието на Кармичното ръководство

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, дошъл при вас днес, за да дам поредното послание, свързано с този ден – началото на годишния цикъл за изчисляване на времето.

И още нещо важно. Завърши ежегодното зимно заседание на Кармичното Ръководство и аз съм готов да споделя с вас някои от неговите решения.

Предвкусвам момента, когато със замряло сърце ще четете това мое послание. Защото това послание ви подготвя много неочаквани изненади. Аз съм като вашия празничен Дядо Коледа, който е дошъл с торбата с подаръци и чака пред вратата.

Нека да развържем моята торба и да видим какво съм ви донесъл? Този път радостните вести са доста повече от тъжните. Ние искаме да доведем до вашето съзнание резултатите от миналата година. И тези резултати, както вие всички навярно се досещате, са доста по-обнадеждаващи, отколкото резултатите от предните две години. Целият смисъл е в това, че мнозина от вас се пробудиха и започнаха в своето будно съзнание да предприемат действия, водещи до пробуждането на другите хора. Вие знаете, че всичко във вашия свят е свързано. И на финия план вие всички сте много по-единни, отколкото на физическия план. И това, което е станало достъпно за един, неговите духовни постижения, могат да бъдат усвоени от мнозина. Такъв е законът. Ето защо ние толкова се грижим за онези от вас, които се намират на прага на отваряне на новото съзнание. Ние буквално сме като бавачки, които са готови да се грижат за вас и да довършват след вас всичко, което започнете и не можете понякога да завършите поради мързел и нехайство. Защото всеки от вас, който е способен да се добере в съзнанието си до определено ниво, служи като катализатор и предавател на информация във финия план за хиляди души, с които той е кармично свързан или принадлежи към същото дърво на човешкото родословие.

Затова ние се стремим нашето Учение да бъде преведено на колкото е възможно повече езици и да се разпространи колкото може по-широко по целия свят. Ние сме готови да оказваме цялата възможна помощ на всеки от вас, който работи в това направление. Не се притеснявайте да се обръщате за помощ към Кармичното Ръководство. Пишете ми писма лично. Ако пред вас има някакви проблеми, които пречат на Служението ви по разпространение на нашите послания и кармичната ситуация позволява, вашите молби ще бъдат разгледани и ще бъдат предприети всички мерки, за да ви помогнем и отстраним препятствието във вас и да променим кармичните обстоятелства.

Защото всеки от вас, който се занимава с разпространението на нашите послания, всъщност работи за хиляди хора. И душите на тези хора могат да се събудят на финия план и да получат чрез вас на финия план цялата необходима информация.

Вие не можете да си представите колко бързо се разпространява всичко в наше време. И заслугата за това не е само на Интернет и на другите бързи комуникации. Самото време ви дава огромни възможности. И ние, Възнесените Същества, всеки път сме готови да ви дадем поредната възможност. Затова се случва така, че на нашите заседания търсим всички резерви, за да ви окажем помощ. Ние буквално откриваме всеки свободен ерг енергия, за да ви помогнем да се справите с проблема, който се намира на пътя на вашето Служение. Затова не се стеснявайте да се обръщате към нас с вашите молби и проблеми. Веднага щом се появи възможност, ние ще изпълним вашата молба и ще ви помогнем.

Особено важно е Служението на онези от вас, които безкористно ни изпращат енергията на своите молитви. В този случай ние имаме възможност да заделим енергия, която се използва за оказване на помощ на първо място на онези от вас, чиято работа и Служение са свързани пряко с изменението на съзнанието на хората.

Аз се радвам, че през тази година имам възможност за първи път от много години да кажа: ”Продължавайте в същия дух!”

Вашите усилия не са отишли напразно и сътрудничеството между вас, намиращите се във въплъщение, и нас, Възнесените Същества, става все по-успешно!

Аз се вълнувам всеки път, когато започваме поредното заседание, насрочено за края на годината. Защото картината не всякога е очевидна и понякога превесът в посока към благоприятно развитие на събитията е едва-едва доловим.

Този път преди да започне заседанието никой от нас не се съмняваше, че за първи път от много години ние постигнахме осезаем превес в посока към благоприятно развитие на събитията на планетата Земя. Разбира се има отделни страни и цели региони, където нещата са много сериозни и се изисква нашата и вашата безкористна помощ. Но ние се радваме, че положението върху най-големия континент, какъвто е Евразия, започва да се оправя.

Западното полукълбо изостава в развитието си по ниво на съзнанието. И това ни натъжава. Особено ни става мъчно, когато отправяме своите погледи към земята на Америка. Огромният потенциал на тази страна за съжаление все още не е насочен в полза на еволюционното развитие. Ние полагаме усилия да намерим подход към съзнанието на онези малцина представители на тази нация, които са способни да възприемат новото в нашето Учение, новите подходи в областта на развитие на духа. Искрено се надявам, че през новата година нашите усилия ще бъдат плодоносни. Трудността е в самия характер на тази нация. Защото американците не могат да допуснат, че страната им не е оправдала нашите надежди. И сега тя трябва да се преустрои и да намери в себе си сили и желание да седне отново на чина и да започне да се учи, да се учи на ново мислене и ново съзнание, независимо от това от коя страна ще дойде при тях това ново мислене и ново съзнание.

Да променяте стереотипите и съзнанието си – на това ще ви се наложи да се учите в скоро време всички вие, независимо от това в коя страна и на кой континент живеете.

Развитието на човешкото съзнание няма нито държавни, нито религиозни граници. Развитието на човешкото съзнание е безгранично и безпределно.

Не е възможно да се ограничи Бог. И не е възможно от вашето човешко ниво на съзнание да се диктува на Бог как да постъпва.

Ние се надяваме през новата 2007 година, която вече настъпи и започва да шества по планетата, успехите да се затвърдят.

Каква ще бъде тази година? За съжаление дори ние, Възнесените Владици и членове на Кармичното Ръководство, можем да говорим само за вероятно развитие на събитията. Бъдещето остава непредсказуемо. И не би било интересно да се живее, ако резултатът е предварително известен и предсказуем.

Ние сме готови за трудностите и за тяхното преодоляване!

Вие също ли сте готови?

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, с вяра в нашия съвместен успех!