Повече не трябва да се губи нито минута

АЗ СЪМ Сурия.

Аз дойдох в този ден за важен разговор и се надявам, че нашата днешна беседа ще подбуди вашите душѝ към тези действия и постъпки, които са необходими на този етап.

Сега бих искал да ви напомня някои неща, за които ние вече говорихме в предишните ни послания, но които няма да бъде излишно да повторим отново. Става дума за отношението, което проявявате към нас, Възнесените Владици, и за отношението, което имате към нашите послания.

Много хора сега си въобразяват, че могат да приемат наши послания. И много от тях действително приемат послания и се стараят да ги публикуват колкото е възможно по-широко.

Какво пък, това е ваше право. Бог не може да ви лиши от свободната воля и да ви забрани да правите това. Обаче ние можем да даваме Учение за кармичната отговорност при лъжливо квалифициране на Божествената енергия.

Всеки път, когато се стремите да встъпите в контакт, както ви се струва с Висшия свят, вие трябва да спрете за малко и да анализирате състоянието на своето съзнание. Защото състоянието на вашето съзнание наслагва отпечатък на всичко, което правите. Вие трябва също така да анализирате своя мотив, защото вашият мотив задава посоката и силата на вашето действие.

И едното, и другото са много важни. Всяко действие, което извършвате на физическия план или на по-фините планове на мислите и чувствата, се оцветява от вас и служи за проявление или на силите, умножаващи илюзията, или за проявление на силите, способстващи за свиване на илюзията.

Ето защо, от това какъв е вашият устрем, зависи на страната на кои сили заставате вие.

Например, вас ви движи просто любопитството и решавате да си поиграете на приемане на послания от финия свят. В това няма нищо лошо. Можете да експериментирате. Но сте длъжни да знаете и да изпълнявате правилата за техника на безопасност при общуването с финия свят.

Вие не сядате зад щурвала на съвременен лайнер, без да сте преминали съответното обучение и без ръководството на опитен наставник. Защо смятате, че когато встъпвате в общуване с финия план, можете да правите това без да сте преминали обучение и без да сте се уверили, че това, което предприемате, е безопасно?

Много от вас, твърде много, кой знае защо смятат, че могат да се занимават с приемане на послания от финия план. И те правят това, независимо от многото и чести предупреждения, които ние даваме. И аз не бих изразходвал скъпоценната Божествена възможност, за да дам поредното послание на тази тема, ако не бяха многото и твърде честите случаи, когато хората се стремят да приемат послания и да контактуват с финия свят, правят това, и както им се струва, се получава нещо, но след това настъпва момент, когато те вече не могат да се върнат в изходната точка. Те отиват твърде далеч в своите експерименти. Невидимият свят, астралният свят с неговите обитатели прихваща неопитната душа и започва да я управлява и да я манипулира. И вие от експериментатор ставате опитно зайче на същности от астралния план, които напълно поемат властта над вашия животопоток и вие вече не принадлежите на себе си, вие сте принудени да се подчинявате на непрекъснатите заповеди и указания на същностите, които действат чрез вас и ви манипулират.

Вие можете и трябва да експериментирате. Но защо да не започнете с по-безопасните упражнения по изменение на вашето съзнание, по очистване на вашето съзнание? И защо като начало да не се заемете с експериментиране в областта на различаването, кое в обкръжаващата ви действителност съответства на Божествените образци и кое, обратно, се явява проявление на отрицателните, небожествените сили.

Та нали всеки от вас рано или късно се сблъсква в своя живот с онези обстоятелства, които започват да ви безпокоят, които предизвикват у вас буря от емоции. Вие се сблъсквате с проявления, които ви карат да страдате, да се тревожите и да предприемате действия, за да се защитите, да си върнете комфортното състояние. Не е ли вярно, че много от вас постоянно изпитват безпокойство, страх, агресия или депресия? Защо изпитвате тези отрицателни състояния на съзнанието? Една от причините, поради които изпитвате тези състояния на съзнанието, се заключава в това, че вие съзнателно или несъзнателно сте се подчинили на астралния план. И това се е случило дори не тогава, когато сте правили своите експерименти за приемане на послания. Вие сте се подчинили на астралния план чрез употребата на алкохол, цигари, месо, чрез гледане на филми на ужасите, кървави бойни сцени, порнографски филми. Чрез всичко това сте се свързали с астралния план и сега сте принудени да се подчинявате на неговото влияние и да жънете плодовете на своите постъпки.

Ще кажете, че повечето хора, живеещи на Земята правят това, което изброих. Да, това е така и повечето хора, живеещи на Земята са подложени на влиянието на астралния план.

Но аз идвам при вас, за да дам посока и сила на вашия устрем към по-фините и възвишени светове. Аз се стремя да насоча вашето внимание към Божествените образци и проявленията на Божествения свят. И повярвайте ми, че когато започнете да различавате, ще можете да се ориентирате във вибрациите на непроявените планове на битието. И вие вече няма да бъдете сляпо оръдие в ръцете на силите от астралния план, ще можете да определяте вибрациите на всичко, което ви обкръжава на проявено и непроявено ниво и да отдавате предпочитание на Божествените образци, отклонявайки по своята свободна воля нисковибрационните сурогати, които водят вашите душѝ по пътя към смъртта и ада.

Струва ви се, че няма нищо страшно в някои ваши мили слабости и в снизходителното ви отношение към вашите низши инстинкти и навици. Казвам ви, че сега настъпи времето, когато сте длъжни осъзнато да вземете решение и да се избавите от всяко небожествено проявление вътре във вас и като следствие ще успеете да се избавите от небожествените проявления във вашия свят, защото материята послушно отразява вашето съзнание.

Аз не бих отделял толкова време за тези прости наставления, ако виждах, че наставленията на Възнесените Учители се изпълняват от вас поне на няколко процента. Даваната от нас информация и ключовете за безопасно развитие на човечеството преминават покрай ушите на повечето от онези, които четат нашите послания и не довеждат до никакви действия нито на нивото на ума, нито на физическия план.

Осъзнайте, че времето е такова, че повече не може да се губи нито минута. Нямате време да отлагате работата, която трябва да извършите, за да промените себе си, да промените своето съзнание .

Аз ви дадох необходимите указания. Не чакайте чудо, което ще дойде отвън. Ако не сте готови вътре в себе си, никакво чудо няма да ви помогне. За подготовката и проявяването на което и да е чудо се изразходва огромно количество Божествена енергия и за да се случи чудото, вие сте длъжни да докажете, че сте готови за изменение на своето съзнание и правите всичко необходимо за това изменение.

А сега искам да ви напомня за дадената ви милост за писане на писма до Кармичното Ръководство. Точно сега, в тези дни, се провежда заседанието на Кармичното Ръководство, което може да разгледа вашите молби и да ви окаже помощта, за която помолите. Но при вземане на решение за оказване на помощ, Кармичното Ръководство винаги се ръководи от това, доколко чисти са вашите мотиви и доколко искрено е вашето желание за промяна. Невъзможно е да излъжете Бога, невъзможно е да заставите Бог да играе по вашите човешки правила.

Настъпи времето, когато сте длъжни да разберете, че всички възможни срокове приключиха.

Аз не зная какво ще бъде общото решение на Централното Слънце, но все пак не забравяйте във вашите писма да помолите за милости за планетата Земя. Защото състоянието, в което планетата се намира сега, се нуждае от спешната намеса на легионите на Светлината. Балансът е нарушен и е нарушен не без участието на всеки един от вас.

АЗ СЪМ Сурия.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)