Нужни са сподвижници на духа!

АЗ СЪМ Николай Рьорих, дошъл при вас, за да дам своето поредно послание. Много неща се промениха от времето на нашата последна среща. И се промениха не в най-добрата посока.

Колко е тежко да се наблюдава невъзнесеното човечество от моето възнесено състояние на съзнанието. Колко много грешки и неуспехи можеха да бъдат избегнати, ако човечеството се вслушваше поне в една стотна от това, което се дава в нашите диктовки и послания.

Понякога неустоимо искам да сляза във въплъщение, за да поправя многото досадни грешки, които тъкат неизбежността на най-лошия вариант за бъдещето.

Аз наблюдавах, доколкото това е възможно, развитието на посланичеството в Русия. Наблюдавах реакцията на хората в Русия на нашите послания. Хранех надежда за по-лек път, който благодарение на милостта на Небесата беше открит за Русия и за целия свят. Възможността е почти изпусната. Аз не зная какво трябва да се случи, за да се върне тази възможност и да се превърне в много и много прекрасни години на Земята, по времето на които във въплъщение ще могат да слязат прекрасни душѝ, надарени с таланти и извършили много славни дела в миналото.

Когато пътувахме с посланието на Махатмите и с ковчежето свята пръст към Ръководството на комунистическа Русия, ние нито за миг не се съмнявахме, че нашата мисия ще бъде успешна, че ще ни чуят и пред Русия ще се отвори светло бъдеще, което е възможно тогава, когато властта в Русия признае Владиците на Шамбала и тяхното Божествено ръководство. Ние бяхме уверени в победата и с тази радост пътувахме за Русия.

За мен беше голям удар това, че нас не само не ни изслушаха, но се опитваха да ни арестуват.

Горко на правителството и народа, които не приемат посланиците на Владиците. Тъма обхвана Русия за дълги години.

И по милостта на Небесата нова блага вест дойде в Русия, нов Посланик донесе тази вест през 2005 г. Всичко започна да се променя в Русия, пукна зората, полъхна свеж вятър, помитащ праха, и слънцето освети плесенясалите ъгли на човешкото съзнание.

Имаше толкова много надежди. И всичко се повтори. Неуспех след неуспех. Съмнения и интриги, съдене и сплетни. Всичко това пресече потока на Божествената възможност и тъмата отново взе надмощие в Русия.

Много жалко за изразходваните усилия. Много жалко за енергията, която поливаше плевелите на човешкото съзнание вместо цветята на Божественото съзнание.

Съдържанието на тази моя диктовка не е много радостно. Пък и не може да има радост там, където мракът победи Светлината.

Единствената възможност, която продължава да бъде отворена, това е възможността за растеж на Божественото съзнание в умовете и сърцата на хората.

Моля ви, въпреки мрака, въпреки какафонията и хаоса, съумейте да намерите покой във вашето сърце. Съумейте да се издигнете над светската суета и заобикалящия ви мрак и кажете:

„Аз няма да се спра! Нищо няма да ме спре! Аз вървя към Бог и никакви трудности и неуспехи на света не са способни да ме задържат.
Ще разпаля огъня в своето сърце! Аз никога няма да тръгна назад! Ще вървя напред и все напред и нищо няма да ме спре, защото аз вървя с Бог!”

Много предани и искрени сърца се намират във въплъщение. И тяхната Светлина понякога пламти така мощно в тъмнината на света, че ти се струва, че всичко все още може да се промени. Всичко все още може да се върне на благоприятния път.

Да можеше тези разединени пламъци да се обединят в единен порив и да се изтъче платно, на което би могло да се представят правилните и верни образци на бъдещето.

Как бих искал да ви помогна. Когато се намирах във въплъщение, аз рисувах своите картини, за да може красотата да изпълва света. Бях уверен, че когато достатъчно много правилни образци се появят в света, тогава техните вибрации ще бъдат способни да заглушат каквито и да са вибрации на тъмата, смъртта и хаоса.

Аз и сега съм уверен в това. И мисля, че пропагандирането на правилни образци във всички сфери на живота е в състояние да измъкне човечеството от блатото на страховете, безделието, унинието и депресията.

Колко много верни образци съществуват във всички сфери на изкуството. Колко много правилни системи съществуват за възпитание и образование.

Достатъчно е да има просветено ръководство на държавно или дори на местно ниво, за да могат тези правилни образци да намерят своето широко приложение.

И не е нужно да се отнасяме снизходително към най-ниските човешки инстинкти. По такъв начин ние създаваме най-нежелателното бъдеще за нашите потомци.

Само светли образци! Само красотата трябва да заеме първите места във всички средства за масова информация и особено в телевизията и в интернет.

Всичко още може да се поправи! Нужни са сподвижници на духа! Нужни са творци и съзидатели!

Аз съм готов да помагам на всеки, който призове моето присъствие, за да помогна да се привнесе красотата във вашия свят .

Аз бях с вас в този ден. И аз съм винаги с вас в моето сърце!

АЗ СЪМ Николай Рьорих.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)