Новото съзнание ще даде възможност да покълне новото общество

АЗ СЪМ Николай Рьорих.

По време на моето идване миналия път аз говорих за ситуацията в Русия. Говорих за това, което ме безпокои.

И днес имам намерение да направя опит да достигна до вашите сърца. До сърцата на тези, които се намират във въплъщение. И преди всичко до сърцата на хората, които живеят в Русия.

Много са малко действително преданите и искрените. Твърде много са онези, които искат да спечелят от всичко, в това число от стремежа за духовни търсения на младежта, а и на средното поколение.

Имам за какво да предупредя и имам от какво да предпазя. Винаги там където има Светлина, налитат ята врани, за да се напият с кръвта на Агнеца.

Затова трябва да ви ръководят бдителността и предпазливостта.

Събират се тълпи народ. Помислете, нужно ли ви е да ходите там?

Времето е такова, че във всеки момент може да се очаква взрив. И една искра е достатъчна, за да взриви цял склад със взривни вещества.

Сега, както никога преди, е необходима бдителност и предпазливост. На всеки реален светлоносец се падат хиляди желаещи да вкусят Светлината и да я използват.

Времето е сурово. Времето е опасно. Опасно е не с това, че можете да не доживеете до Победата на Силите на Светлината, а с това, че може да не опазите душата си.

Необходимо е да се предприемат най-обикновени действия. Да се грижите за чистотата на мислите, тялото и чувствата. Да се грижите за чистотата около вас. Да поставите преграда на цялата тази пошлост, която се излива на всеки ъгъл, от екраните на телевизорите.

Прекратете достъпа на бездарното и долнопробното в своя свят.

На противоположните сили трябва да се противопостави сплотеността на искрените сърца.

Там където е Истината, там Владиците ще поставят своя щит и ще опазят.

Колко жалко, че колективното безсъзнателно на руснаците не направи избор в полза на съветите и препоръките, които дават Владиците. Колко жалко, че Русия тръгна по стъпките на западната цивилизация. И душите на хората, привлечени преди към Истината, бяха отклонени от Пътя чрез лъскави играчки и съблазни.

Труден е изборът, когато има толкова съблазни. Но отказът от съблазните, преодоляването на изкушенията винаги са отваряли Светлия Път. Макар че малцина издържаха изпитанията, макар че малцина се устремиха по Пътя, начертан от Владиците, но тези малцина са способни засега да удържат побеснелите пълчища, с хитрост и съблазън отклоняващи от Пътя много светли души.

Колко е нужно да бъдете многократно по-предпазливи. А предстоят още по-сурови времена.

Иска ми се да предупредя и да предам своя опит на колкото е възможно повече светулки. Иска ми се да достигна до сърцата на онези, които изгубиха надежда и не виждат светъл лъч в обкръжаващия ги живот.

Вашето време ще настъпи, непременно ще настъпи. Необходимо е да издържите. Необходимо е да се сплотите и да дадете отпор на всички пълчища, които настъпват от всички страни.

Случва се змия да се крие в пазвата на най-добрия ви приятел. Загубите карат сърцето да се облива в кръв. Но е неизбежно. Защото времето е сурово. И като че ли врагът е завладял Русия.

Тъмнина от пълчища.

Но вярвам, че ще дойдат приказните богатири, ще изправят снага и ще се разлюлее руската земя, и ще пламне с надежда за нови времена.

Все още всичко може да се промени и Победата е възможна.

През 1812 година предадоха Москва на французите. И сега се наложи да се жертва столицата, за да се запазят силите. Твърде голяма е Русия, за да бъде завладяна.

Във всяко селце, във всяка далечна махала седи невинна наглед старица или старец и със своите помисли и молитви очиства пространството на много, много версти наоколо.

Имало е и по-тежки времена. Издържахме. И сега ще издържим!

Опасността е в това, че врагът се е притаил в залятите с изкуствено осветление витрини на магазините, в празничната суета и се е преместил във финия план на мислите и чувствата, в ефира на радио- и телевизионните предавания, във виртуалната реалност на интернет.

Новата премяна не бива да скрива вътрешната същност. Не всичко, което блести, е злато. Не всички, които говорят за Бога, са пастири. Много са вълците в овчи кожи, ще се наложи всички те да бъдат разпознати и изведени на Светлината на Истината.

Ще усиля многократно вашите постижения, ако успеете зад всички уловки да разпознаете змията на предателството, усойницата на богохулството и чакала на лъжата.

След като завършим важното дело, ще отпразнуваме Победата. А сега не е време за отдих, не е време за кръшкане от работа. Времето остана много малко и е нужно да се използва всеки час за работа, за Братството.

Новото винаги е срещало съпротивление. А това ново, което идва, ще засенчи всичко, което е било досега.

Новото съзнание ще даде възможност да покълне новото общество. Затова живейте така, като че ли това е последният ви ден и трябва да успеете за всичко, което сте обещали на Владиците преди въплъщението.

Изгубихме мнозина. Затова на всеки ще се наложи да се бори за десетима. Погрижете се за чистотата на вашите одежди, за да няма в какво да ви упрекнат.

Не се поддавайте на тези, които ви въвличат в дълги спорове, критика и осъждане. Отсечете всичко излишно и вървете с летяща походка към бъдещето!


АЗ СЪМ Николай Рьорих.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)