Ние продължаваме делото, започнато от нас в Русия

АЗ СЪМ Ел Mория.

Очаквахте ли ме? Зная, че твърде много от вас с нетърпение чакаха моето идване. Защото никой от Владиците не говори толкова решително и конкретно, както аз правя това.

Защото отговорността за цялото дело, което ние започваме в Русия, е моя. И моята отговорност ме заставя да говоря сбито, съдържателно, конкретно. Необходимо е да се кажат много неща в ограничените рамки на посланието.

Е, аз започвам. Може би знаете, че нашата мисия в Русия забуксува? И може би знаете, че причината за това е в мудността на онези светлоносци, които бяха длъжни да се включат в нашата мисия, а вместо това си намериха други занимания и се заеха с неща, които се намират далеч от сферата на нашите интереси.

Колко дълго и колко внимателно се подготвят нашите мисии на Светлината. Колко много беседи се провеждат с душите, които на финия план се подготвят за тези мисии.

И когато настъпи времето, когато е необходимо да действате, се случва това, което е невъзможно да се програмира – вие се увличате по нещо, по което никога не сте се увличали и смятате, че именно затова сте дошли във въплъщение. Вие не чувате и не искате да чуете нищо от нашите слова, които четете в посланията или  чувате в обителите по време на нощния си сън, вие не виждате никакви знаци на физическия план, вие просто потъвате в илюзията.

И какво остава? Аз аплодирам геройските усилия на нашия Посланик. Няма да ви открия никаква тайна, ако кажа, че изобщо не се планираше, че тази жена ще се занимава със строителство и ще посвети безценни дни от своето въплъщение на неща, с които трябваше да се занимават други хора.

Аз аплодирам, но в същото време съм длъжен да кажа, че всичко би било добре, но вместо да се движим напред през целите тези две години, докато се строеше, ние се върнахме с няколко години назад.

Да, ние сме принудени да ви сложим на чина в  първи клас и отново да започнем обучението, вместо да се заемем с делата, които се планираха.

Разчитахме на по-голям успех, но няма да запрягаме каруцата пред коня. Ще чакаме, докато руският мужик се наспи и се надигне от печката.

Има пословица: „Руснаците бавно запрягат, но бързо яздят”. Длъжен съм да ви кажа, че вие още не сте започнали да запрягате.

Ние се намираме в самото начало на пътя и спешно търсим смяна на онези индивиди, които се отзоваха да участват в тази мисия на Светлината, но се дистанцираха. Всеки по своя причина, но крайният резултат е плачевен.

Разпръснатите пламъчета, припламващи тук и там, не могат да служат за показател на успеха. И вместо да се обедините под знамето на нашия Посланик, вие си намерихте оправдания под формата на различни неща, които се опитвате да правите на физическия план тук и там.

Вие не може да имате други дела, освен делата на Братството.

И когато ние с пълна сила тръбим настъпление по целия фронт, вие не може да си свирите на хармоника. Точно така изглеждат много неща, с които вие се занимавате.

Вместо да участвате в нашето дело и да помагате, вие си намерихте много занимания, които навярно са добри на определен етап от еволюционното развитие, но никак не са подходящи за вашите душѝ.

Това е все едно алпинист, който е покорил много от най-високите върхове в света, да изкачва детско хълмче, от което петгодишни деца се спускат с шейни през зимата. Аз не зная какви думи още да намеря, за да ви вразумя.

И все пак ние продължаваме делото, започнато от нас в Русия. Ние ще напредваме точно с толкова, с колкото можем. Аз съм тъжен. Можеше да се постигне много повече.

Обаче е рано да се правят обобщения, работата е в разгара си. И когато успеем да развеем нашите знамена и да строим нашите бойни редици, тогава ще видим кой ще се осмели да ни противопостави своите хитри уловки и меркантилни интереси.

Настъпи време за нарастване на мощта на физическия план.

Ние няма да се изморим да ви повтаряме, че е необходимо да вършите конкретни дела, но да ги вършите организирано, а не хаотично. Необходимо ви е обединение. Тогава, когато успеем да изпълним замисленото на едно място на земното кълбо, ние лесно ще можем да повторим този опит на много места.

Аз очаквах от вас повече пъргавина и повече сръчност. Какво пък, ще опитаме да преустроим порядъка и да продължим да увеличаваме потенциала на Светлината.

Вие дълго чакахте моето идване. Обаче аз нямам време да беседвам дълго с вас.

Работете по-добре и  ще ви отделя повече време!

АЗ СЪМ Ел Мория.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)

 


 

МОРИЯ

Посланията на Владика Мория са публикувани в книгата "МОРИЯ"

Книгата съдържа избрани Послания на Владика Мория. В тях се дава Учение за правилните действия на физическия план, за Служението на Братството, за придобиването на такива качества на ученика, като преданост, постоянство, устременост, дисциплина. Разглеждат се и някои аспекти на Учението относно промяната на съзнанието.