Беседа за действието на посланията

АЗ СЪМ Кутхуми. Аз дойдох при вас отново. И днес ще продължим нашата беседа за преодоляването на онези ваши вътрешни качества, които ви пречат.

Да, възлюбени, за съжаление вие пребивавате в свят, който е несъвършен, и съответно сте принудени да споделяте несъвършенството на този свят. Затова ви е много трудно да разберете съвсем прости неща, които ние излагаме. И много от вас дори недоумяват какво ново казваме и колко може да се говори за едно и също нещо.

Вашето съзнание е така устроено, че за да се измени реално нещо във вашето съзнание, вие трябва да чуете една и съща истина много пъти. И дори когато ви се струва, че тази истина вече ви е известна, въпреки това се изисква да приложите още и вашите лични усилия, за да можете не просто да разберете тази истина, а и да я осъществите в своя живот.

Повярвайте на мен и на моя опит в работата с човечеството на Земята. И ако дори ви се струва, че не получавате нищо ново от нашите Послания, не бързайте с изводите.

Ние периодично повтаряме нашите препоръки за това как да работите с нашите Послания. И аз познавам много хора, които не изпълняват нашите препоръки. Много пъти сме говорили за предпазливостта при работа с Посланията и за това, че е нежелателно да се четат повече от две Послания на ден. Например едно сутрин и едно вечер.

Всяко Послание съдържа енергията на този Владика, който дава Посланието. И понякога енергиите принадлежат на не толкова висок план, а понякога енергиите принадлежат на много висок план на Битието. И ако започнете да четете няколко Послания подред, тогава вие подлагате своя организъм на много голямо натоварване. Вашето външно съзнание може да не проследи тази опасност, защото вашият плътски ум е привикнал да работи само с информационната съставляваща и не отчита енергийната съставляваща на Посланията.

Ще приведа такъв пример. Вашият организъм има нужда от храна. И когато сте гладни или изпитвате жажда и изядете парче хляб или изпиете чаша чиста вода, вашият организъм изпитва удовлетворение.

А сега си представете, че поглъщате голямо количество храна, всичко, без да отбирате, и заедно с това пиете и неограничено количество напитки. Зная, че мнозина така и правят в своя живот, увличайки се по обилни трапези и чревоугодие. Но не е ли лошо самочувствието ви на следващия ден от невъздържаната употреба на храна и напитки?

Има храни, които са съвместими една с друга, а има храни, които не трябва да се употребяват заедно. Впрочем, голямата част от човечеството се намира на такова ниско енергийно ниво, че просто е неспособна да разбере тези обикновени истини, които са известни отпреди хиляди години и които са следваха всички мъдреци.

Когато четете много диктовки, принадлежащи на различни Владици, при вас може да се случи точно такова несмилане в съзнанието, каквото несмилане се случва в стомаха ви от невъздържаната употреба на храна.

Вие трябва да се отнасяте много внимателно към четенето на нашите Послания, иначе рискувате да изпитате вътрешен дискомфорт, неудовлетвореност и което е още по-лошо, да насочите цялото си неудоволствие по адрес на нашия Посланик или на Владиците.

Трябва много внимателно да се готвите за четенето на всяко Послание. Трябва да се настройвате към Владиката, който дава посланието с помощта на музика, с помощта на изображение на Владиката, или използвайки молитва или медитация преди четенето на Посланието. Тогава вие изравнявате своите енергии, извисявате своето съзнание и Посланията ще ви принесат полза.

Ще ви приведа друг пример. Слънцето свети на всички хора и на всички живи същества. И има хора, които използват разумно слънчевата енергия. Те стоят на слънце определено време, след това правят почивка и отново се подлагат на галещите слънчеви лъчи.

Има и друга категория хора, които от сутринта до вечерта са на плажа под горещото слънце, а на следващия ден страдат от получените изгаряния и от температура.

Кoй е виновен за това, че сте получили изгаряния? Слънцето? Мисля, че отговорът е очевиден. Вие самите сте виновни, че неумерено сте използвали слънчевата енергия.

Енергията, която се съдържа в нашите Послания, не притежава такова явно действие, но все пак има достатъчен брой индивиди, които прочитат бегло десет-двайсет наши Послания, без да вникнат особено в същността и без да се настроят по подходящ начин преди четенето на всяко Послание. И резултатът не закъснява. След известно време те започват да изпитват раздразнителност и дори злоба.

Кой е виновен, че изпитвате тези чувства? Посланикът? Владиците? Аз мисля, че отговорът е очевиден. Никой извън вас не е виновен за това, че пренебрегвате съветите на Владиците.

Както всичко във вашия свят, и нашите послания притежават двойствено действие. И някои, благодарение на четенето на нашите Послания, придобиха гладка аура, изчезнаха онези недостатъци в аурата им, които ги съпътстваха дълги години. Те станаха по-уравновесени, по-дружелюбни. Изгладиха се отношенията със семейството. И мирът се възцари в техните душѝ и в дома им.

Други пък, напротив, след четене на нашите Послания изпитват злоба, омраза, неприязън. Тяхната аура се топи с всеки изминат ден и те просто сами се унищожават.

Възлюбени, ние ви желаем Добро, Любов, Хармония. И всичко това вие можете да получите благодарение на нашите Послания. Но вътре във вас се намира вентил, който насочва енергията, съдържаща се в нашите Послания или към добро, или към зло. Всичко във вашия свят, възлюбени, има двойствено действие. И вътре във вас се намира онзи механизъм, който ви заставя или да вървите бодро по пътя на еволюцията, или ви изхвърля от пътя.

Днес аз имах възможността да изнеса много важна беседа. И се надявам, че за твърде много хора, които четат нашите Послания, тази беседа ще бъде повече от актуална.


АЗ СЪМ Кутхуми, винаги готов да помогне на всеки, който се нуждае от помощ и моли за помощ.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)