Аз ви протягам ръка за помощ

АЗ СЪМ Санат Кумара.

Моите бащински чувства към човечеството на Земята отново ме карат да дойда при вас.

Аз изпитвам с нищо несравним трепет в този момент на предаване на моето Послание. Както винаги, бих желал да ви предам частица от моето съзнание, моето разбиране, моята вяра и моята преданост към Бога и Неговия закон.

Вие бихте могли да получите в своята аура всички мои достижения за един миг, когато четете или слушате това мое Послание. Единственото препятствие е съпротивлението на вашия плътски ум, на вашето его. Вие не можете да получите нещо, когато не можете да го приемете. И не можете да приемете нищо, защото между вас и мен стои преграда във вид на вашето его.

Затова всеки път, когато идваме, ние поставяме като основна задача преодоляването на вашето его. Ние ще можем да постигнем нашето Единство и да се обединим в Духа само в случай, че правим крачки един към друг.

Аз идвам и ви протягам ръка за помощ. Но вие също трябва да направите усилие и да протегнете ръката си към мене.

Аз не се уморявам да повтарям, че трябва непрекъснато да полагате усилия, за да се осъществи нашето сътрудничество и нашето Единство в Бога. Не може днес да следвате Пътя, да следвате нашите препоръки, а утре да се отдадете на капризите на вашето его. Не може днес да бъдете наш ученик, а утре да забравите за това.

Последователност и постоянство във вашите действия, във вашите избори и вашите усилия – ето какво непрекъснато искаме от вас и какво ви призоваваме да следвате.

Всеки път, когато вдъхновени от нашите Послания решавате да следвате посочения от нас Път, не забравяйте за своето решение още на следващия ден.

Съпротивлението на материята във ваши дни достигна своя апогей. Затова от вас се изискват усилията на цялото ви същество за преодоляване на силите на илюзията. И вие ще можете да направите това. Вие ще успеете да преодолеете съпротивлението на всякакви външни и вътрешни негативни сили и енергии. Единственото нещо, което ви е необходимо, за да направите това, е вашето желание и устременост, преданост и постоянство.

И за да черпите тези качества вътре от вашето същество ви е необходима елмазна вяра, основана на чувството на дълбока безусловна любов към цялото Творение.

Вие не можете за един миг да преустроите вашето същество и да постигнете съзвучие с Йерархията. Но можете да постигнете това с постепенни и всекидневни крачки в необходимата посока. Тези съвети и препоръки, които даваме са достатъчни, за да се придвижвате уверено по вашия Път на завръщане към Бога.

Необходимо е само постоянно да помните за нас, да пазите съзвучието в своите сърца. За това се изразходват толкова сили от Братството. Всеки път, когато идваме, за да дадем нашите Послания, милиони Възнесени Същества оказват своята помощ и съдействие при предаването на всяко Послание. И затова нашите Послания са най-голямата скъпоценност на вашия свят. Нашите послания са материализирана Божествена енергия. Зрънце по зрънце в продължение на осем и половина години нашата енергия и нашите вибрации проникват във вашия свят.

И ние искрено се надяваме, че ще бъдете в състояние достойно и грижливо да използвате нашата енергия и получените от нас знания и разбиране за Божествения Закон.

Всеки път, когато четете нашите Послания, замислете се за миг колко сили се изразходват за предаването им във вашия свят. И ако отговаряхте на нашия зов с усилията, които прилагаме ние, тогава Божественият Закон би бил удовлетворен, обмяната на енергиите между нашите октави завършена. И това би послужило като доказателство за способността на еволюциите на планетата Земя към по-нататъшно развитие в Бога.

Обаче това не се случва. И вие сами можете да се убедите в това от собствения си пример.

Колко време трае вашата готовност и решимостта, която получавате при четенето на поредното наше Послание? До първото телефонно обаждане или общуване в чата с вашите приятели? До поредното развлечение и удоволствие, които ви прелъстяват във вашия свят? До поредното гледане на филм по телевизията?

Вие не можете за един миг да отхвърлите заобикалящата ви илюзия, но можете да правите последователни крачки за нейното преодоляване. И Пътят, който се намира пред вас, няма да откриете извън вас. Този Път ще откриете вътре във вас. И този Път – това е промяната на вашето съзнание.

Вие сами ръководите процеса на промяна на съзнанието ви. Цялата външна илюзия е разгърната около вас, за да правите вашите избори и да се придвижвате по Пътя. Обаче вие предпочитате все повече и повече да потъвате в илюзията, вместо да се разделяте с нея.

И това е ваш избор и ваше решение. Няма нито едно същество в цялата вселена, което да прави избор вместо вас.

А сега поставете се на мое място. В продължение на милиони години аз ви обучавам на основите на Учението. Идвам чрез много посланици и пророци и давам едно и също Учение в продължение на милиони години. Много от вас са чували това Учение от мен лично в обителите на Братството и от Моите посланици десетки и стотици хиляди пъти. Но после влизахте в контакт с илюзорния свят и Светлината във вашите очи помръкваше и решителността ви изоставяше, и вие все повече и повече потъвахте в илюзията на вашия свят. После идваше моментът, когато с последна надежда обръщахте взор към Небесата и молехте за помощ и спасение. И така се повтаряше от живот в живот. Много пъти.

Ако който и да е от вас беше на моето място, той отдавна би махнал с ръка. Обаче аз нося отговорност за всеки от вас. И колкото и да упорствате, аз все пак ще идвам и ще ви давам моето обучение и моите наставления.

Аз не зная още колко време ще е необходимо на душата ви, за да се наиграе до насита в илюзията и да се устреми към високите върхове на Божественото съзнание, но зная, че ще настъпи моментът, когато ще можете толкова да извисите своето съзнание и да видите перспективата на Божествения Път на развитие, че завинаги ще отвърнете поглед от лъскавите дрънкулки на вашия свят.

Аз ви пожелавам този момент на истината да настъпи за вас още в това въплъщение. Пожелавам ви да направите крачка към безкрайността и да излезете извън границите на сковаващата ви илюзия колкото може по-скоро.

Протягам ви своята ръка и търпеливо чакам, когато ще можете да се приближите и да я стиснете.


АЗ СЪМ Санат Кумара. Ом.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)