Владиците за музиката

по книгите „Слово на Мъдростта”

 

 

Възлюбената Гуан Ин

 27 март 2005

 

„...Умейте да различавате в живота правилните Божествени образци от лъжливите образци, вкарващи във вас културата на смъртта и ада.

Гонете от живота си всичко, което не е от Бога. Цялата лъжа, която се влива в съзнанието ви от екраните на телевизорите и компютрите. Търсете и намирайте около себе си правилните образци. Култивирайте ги.

Само от вас зависи къде ще вложите спечелените с такъв труд пари. Ще ги харчите за получаването на безсмислени удоволствия от живота или ще ги похарчите за това, да могат вашите деца да получат достъп до културните ценности на миналото и настоящето.

Вибрациите, съдържащи се в музиката на руските композитори и в картините на руските художници от XVIII XIX век са способни да неутрализират вибрациите на смъртта, вкарани в съзнанието ви заедно с гледането на телевизионни предавания и слушането на музиката, която запълва пространството на Русия през последно време.

Предпазвайте вашите деца от гледане на телевизионни предавания и слушане на рок-музика. Повярвайте ми, вредата, която техните души несъзнателно получават, не може в никакъв случай да бъде сравнена с ползата от използването на вашите съвременни средства за масова информация.

 Използвайте всяка възможност да бъдете сред природата. Прекарвайте времето си сред природата. Не зад скарата и с музиката и рекламата, носеща се от радиоприемника. Слушайте звуците на природата. Гледайте птиците, дърветата. Гледайте облаците. Слушайте тишината.

Ние не можем да заставим всички хора да се молят и да четат нашите Розарии, но можем да насочим тяхното внимание към заобикалящите ги в живота препятствия пред тяхното духовно израстване, които трябва да избягват като ги заменят постепенно със съвършени образци...”

 

 

Възлюбеният Сурия

10 май 2005 г

 

„...Вашият свят е пълен с много груби вибрации. И сред суматохата на вашия свят е много трудно да се настроите на Божествената гама. Ето защо ви препоръчваме, колкото се може по-дълго време да се намирате сред природата, в тишината. Шума на тревите, пеенето на птиците, дори жуженето на насекомите са звуци най-близки до нашия свят.

Учете се да слушате гласовете на природата, учете се да съзерцавате природата. Да пропускате през себе си, през своето съзнание, картини от природата около вас.

Когато се намирате в тишина на брега на реката, или край морето, или в гората, или на полето, вие наистина се намирате в Храм Божий. И трябва да изпитвате напълно Божествен трепет пред грижата на Бог за вас. Той е построил за вас най-съвършените Храмове.

И вашето пребиваване сред природата трябва да прилича на посещение в Храм. Благодарете на Бог за всяка минута тишина, когато се намирате в Неговия Храм и изпитвате благоговеен трепет. Защото финият свят не може да се доближи до вас, когато се намирате в градовете или дори в малките селища. Само сред природата, където няма така наречените следи от цивилизацията, можете да се докоснете до високите вибрации на нашият свят.

За много хора вибрациите на нашият свят са непоносими. Затова, когато попаднат сред природата, отново се опитват да ги заглушат с рок-музика или с цигара, или с алкохол, или с миризмата на печено месо. Наистина, не ви ли е позната тази картина на разпространения масов отдих сред природата?

А цялата работа, възлюбени, е в несходството на вибрациите. Много хора така са се привързали към ниските вибрации на физическия и астралния план, че прекарването сред тишината на природата  за тях е подобно на инквизиция...”

 

 

Възлюбеният Ел Мория

 14 май 2005 г.

 

„...обръщайте внимание на нивото на съзнанието си през целия ден. Вашето съзнание е много подвижно. Може да се каже, че през деня вие постоянно се плъзгате по скалата от най-ниското до най-високото ниво на съзнанието си. Върху нивото на вашето съзнание оказва влияние всичко, с което се сблъсквате в живота. Всички хора, с които вашата аура влиза в съприкосновение, филмите, които гледате, музиката, която слушате. Буквално всичко във вашия свят ви оказва влияние. Затова ваша първостепенна задача е да поддържате нивото на съзнанието си на максимално достъпното за вас ниво през по голямата част от деня...”

 

 

Възлюбеният Ланело

3 юни 2005 г.

 

„...Много хора в днешно време се обграждат с чудесата на съвременната техника, свръхсъвременни компютри, аудио и видео техника, но тяхното ниво на съзнание си остава както и преди на нивото на дивака, седящ до огъня пред пещерата, и дъвчещ своя дял месо под звуците на тъпан и барабан.

Може да карате най-съвременната кола, може да се обличате в най-модните дрехи, но вашето съзнание ще продължава да се намира на това същото пещерно ниво.

Затова във вашето време както никога по-рано Пътят  е много труден.. Прекалено много съблазни има около вас и съвсем не е лесно да запазите високо духовно ниво, когато се намирате във водовъртежа на живота във вашите градове-джунгли.

Цялата действителност, която ви заобикаля, ще се променя. Човекът трябва да разкрие своя Божествен потенциал и да се приближи до природата. Животът трябва стане колкото се може по-обикновен, с богато вътрешно съдържание, а не с външни развлечения, които ако се замислиш, приличат на развлеченията на диваците. И навикът на съвременния човек да се окичва понякога с украшения много прилича на свойствения на диваците начин да се украсяват.

По това, как се облича човек, каква музика слуша, какъв начин на живот предпочита да води, може да се съди за неговите духовни постижения, за неговия духовен прогрес или деградация.

И ако погледнете човешкото общество от нивото на нашето извисено състояние на съзнанието, то първото, което ще ви се набие в очите, е че по своето ниво на развитие общо взето човечеството не превишава нивото на диваците...”

 

 

Санат Кумара

15 юни 2005 г.

 

„...Меката музика, общуването с природата могат да окажат на душата на детето много по-голямо положително въздействие, отколкото можете да си представите. И когато не ви е грижа каква музика слушат вашите деца и в каква компания прекарват свободното си време, вие по този начин отглеждате причините за своите бъдещи проблеми.

Премахнете всичко ненужно от вашия живот, онова, без което ще можете да съществувате и тогава ще имате много свободно време за духовно развитие, за общуване, за медитация.

Много обикновени неща, които можете да направите в живота си и които не само че не изискват големи финансови разходи, но ви и спасяват от големи загуби, буквално ще доведат до революционни промени в  живота ви, скок във вашето съзнание...”

 

 

Гаутама Буда

22 юни 2005 г.

 

„...Винаги помнете, че сте свързани помежду си на финия план и победата на един води до повдигане на съзнанието на мнозина.

Всеки от вас е ценен на своето място и всеки от вас е способен да върши тази работа, за която е дошъл във въплъщение, намирайки се именно на това място, където се е родил и живее.

Във вашия живот винаги има място за подвиг, саможертва и геройство.

Защото за мнозина промяната на съзнанието означава буквално промяна на целия им живот. Няма да можете повече да прекарвате безброй часове зад банкетните маси. Няма да можете да понасяте вибрациите на рок-музиката. Ще трябва да се откажете от всичко в обкръжението си, което не съответства на Божествените вибрации...”

 

 

 

 Възлюбеният Иларион

16 юли 2006 г.

 

„...Ще ви дам наставление, което ще ви помогне да доловите вашия вътрешен глас. И това наставление засяга промяната на вашия начин на живот. Вие трябва да се уедините, за да чуете своето Висше Аз. То просто не може да стигне до вас, когато сте обезпокоени от всичко, което се намира около вас във физическия свят. Представете си дете, което е дошло във вашия свят, току-що се е родило. За този младенец всичко е стрес, всичко, което е около вас в живота ви и към което сте привикнали, той възприема като нещо заплашително и непознато. Шумът на колите, силната музика, всички звукове на вашия свят са необичайни за отново дошлата в света душа и изискват определена адаптация.

Вашето Висше Аз прилича на дете, което чрез вас идва във вашия свят. И обстановката, в която се намирате, понякога е толкова ужасна, че То моментално си заминава от вашия свят, за да чака десетилетия наред благоприятна възможност и отново да дойде при вас във вашето вътрешно пространство за разговор.

Затова само от вас зависи, ще можете ли да осигурите на вашето Висше Аз благоприятни условия за беседване. Този физически свят толкова се различава от Божествения свят, че не само на Висшето Аз, но и на всички Възнесени Същества на по-фините планове, пребиваването във вашия свят е трудно или съвсем невъзможно. Затова отначало трябва да създадете условия във вашия свят, за да можем да ви идваме на гости, заедно с вашето Висше Аз и да общуваме с вас.

Напълно е разбираемо, че не можете да измените мигновено всички обстоятелства в живота си, да се преместите да живеете в тихо, уединено място, да оставите обичайната си работа и семейството. Не, това не се иска от вас, но вие трябва да се стремите към правилни образци на поведение, към тиха, омайваща музика, към ласкавото шумолене на тревата, към чуруликането на птиците и нежното ромолене на водата. Когато добрата музика, филмите, картините, доброто качество на всичко, което ви заобикаля запълнят вашето съзнание и най-близкото ви обкръжение, тогава ще можете постепенно да преодолеете отрицателните въздействия на вашия свят и да преминете в друг, по-фин свят. Вашето преминаване във финия свят ще бъде обезпечено, когато успеете да осигурите неговото присъствие във вашето вътрешно и външно пространство. И тогава на гости при вас ще могат да идват ангелите и елементалите, и ще можете да ги виждате с вашите обикновени човешки очи. Всичко е във ваша власт и всичко е постижимо чрез изменение на вашето съзнание. Постепенно, стъпка по стъпка. Но всички предприемани от вас стъпки трябва да бъдат направени във вярната посока. В това се състои и трудността. Тъй като повечето от вас още на следващия ден забравят за всички свои благи намерения и планове, които са изградили в главата си по време на четене на диктовките на Владиците...”

 

 

Възлюбеният Ел Мория

19 юли 2006 г.

 

„...Аз съм винаги с вас в тишината на вашите сърца, но аз не мога да бъда с вас, ако не подготвите своите храмове за общуване с мен, ако не се освободите от голямата част свойствени за човечеството навици. Аз ще изброя някои от тях: алкохол, пушене на цигари, слушане на рок музика, отрицателни състояния на съзнанието – обида, гняв, унилост, жал към себе си и към другите – всичко това ми пречи да установя връзка с вас на финия план, а на вас ви пречи да ме чуете.

Не се отчайвайте, ако имате недостатъци. Ако сте избрали Пътя и вървите по него неуморно всеки ден, тогава много скоро ще отхвърлите като ненужно и обременяващо вървенето ви всичко излишно, всичко, което ви пречи...”

 

 

Възлюбеният Иисус

3 юли 2007 год. 

 

„...за голяма част от хората вече става разбираемо, че нито алкохолът, нито разрушаващата околното пространство рок-музика, нито предишните увлечения носят удовлетворение. Търсенето на новото се разгръща все повече и повече.

Дават ви се препоръки как да се запазите от въздействието на всичко, което носи ниски вибрации. Само когато сте способни да внесете в живота си Божествените образци, вие ще можете да усетите удовлетворение и хармония. Разбира се, не всички хора са способни да се устремят към правилните образци. И това е естествен и закономерен етап, при който едновременно ще съществуват хора, притежаващи толкова различни вибрации, че когато се срещнат на улицата, те ще се възприемат като същества от различни планети.

Хубавото и лошото на Земята трябва постепенно да бъдат отделени. Протича процес на разделяне на зърното от плевелите в Божествената вършачка.

Сега вие живеете в такова време. Затова ви е много трудно. Но този процес има свое начало и свой край, както всичко във физическия свят...”

 

 

Възлюбеният Кутхуми

 4 юли 2007 год.

 

„...Вие сте много чувствителни същества. Вашите фини тела, когато са настроени към Висшите светове, са като цигулка Страдивариус. Но мнозина от вас предпочитат да забиват в тази цигулка гвоздеи. Представете си истинска цигулка Страдивариус. Поколения са се наслаждавали на чаровните й звуци. Вас ви учат да осъзнавате ценността на това действително произведение на изкуството. Защо цените себе си по-малко от цигулката? Вие сте много по-добър проводник на енергиите от фините светове. Вие сте способни да пропускате енергиите на Висшите светове във вашия свят. Само че вие се отнасяте с много по-голямо уважение и почитание към вещите във вашия свят, отколкото към самите себе си. Нежеланието да се вслушвате в себе си и да пазите своята чистота е свързано с психологическите ви проблеми и в основата на тези ваши проблеми е липсата на любов към себе си. Вие трябва да се обичате не като физическо тяло, а като проявление на Бога на Земята. Вие сте частица от Бога и трябва да се грижите за всичките си тела и да ги поддържате чисти като проявление на Божеството.

Всички ваши тела се нуждаят от правилно обгрижване. Вашето физическо тяло трябва да получава добра, пълноценна храна. И колкото са по-високи вибрациите на храната, толкова по-малко храна ви е необходима. Емоционално ви тяло постоянно се нуждае от подхранване с фини енергии. Вие се опитвате да утолите глада на емоционалното си тяло, като го храните със сурогати от некачествена музика и гледане на телевизия. Замърсявате емоционалното си тяло, като постоянно го подлагате на неблагоприятните условия на вашия свят. Постарайте се да се изолирате от заливащите ви от всички страни звуци. Достатъчно е един час на ден слушане на радио или гледане на телевизия, за да се лишите от възможността за общуване с Висшите светове за месец...”

 

 

Господ Сурия

22 декември 2007 год

 

„...Ситуацията е такава, че буквално от всеки от вас зависи по какъв начин ще премине процеса на промените. Земята, точно както и всеки от вас, сега се намира в много трудно положение. Земята изпитва ужасни претоварвания свързани с въздействието на вашата така наречена цивилизация. Представете си какво им е на Земята и на елементалите, които поддържат порядъка на Земята и се грижат за планетата, да понасят всичкото това насилие над природата, което става във вашия свят.

Само въздействието на силно пуснат високоговорител, от който се разнася накъсан ритъм на рок музика е достатъчно хиляди елементали да изпитат шок и вместо да изпълняват своите задължения по поддържане на порядъка на планетата, да заболеят и дори да умрат.

Трябва да мислите не само за себе си. Ваше задължение е да се грижите за всички обитатели на планетата Земя, които еволюират на финия план. Помислете какъв пример давате на вашите по-малки братя. Аз вече не говоря за това дълбоко да се замислите за примера, който давате на вашите собствени деца. Нито едно ваше действие и нито една ваша дума не остават без следа...”

 

 

Гаутама Буда

1 януари 2008 год.

 

„...хората имат нужда от пример, образец на физически план следвайки когото, ще могат да променят своето съзнание, своето поведение.

Всеки от вас след време ще може да стане учител на много заблудени души. Не се притеснявайте да говорите на децата и младежта, че алкохолът, никотинът, рок музиката и другите проявления във вашия свят осакатяват техните души. Младежта просто не вижда пред себе си правилни образци. Не трябва да подценявате влиянието, което можете да оказвате на хората около вас. И една ваша фраза, казана в присъствието на вашите познати, сред които се ползвате с авторитет: “Аз вече не пия алкохол и не пуша”, е достатъчна, за да всели в съзнанието на тези хора съмнение за правилността на действията, които цял живот са вършили.

Вие сами формирате стереотипите във вашето общество. Променете стереотипите на поведение, внесете Божествените образци в живота си и само след няколко години ще видите какъв е резултата...”

 

 

Възлюбеният Ланело

 4 януари 2008 год.

 

„...Сега около вас е буквално вакханалия, празник на злобните същности, които не искат да се примирят с Божествения Закон. И те отклоняват от пътя твърде много синове и дъщери на Бога. Много представители на младежта послушно се подчиняват на най-неблаговидните инстинкти, събудени от същности, които проникват в техните аури и тела, намиращи се под влиянието на упойващи вещества и на така наречената рок музика, напомняща на биене на дивашки барабан и шаманско бърборене.

Краят на тази вакханалия наближава. И след няколко години, когато много от вас се върнат към думите на тази моя диктовка, ще им изглежда странно това, което казвам.

Защото населението на Земята, което се подчинява на Божествения Закон ще бъде принудено да следва по-възвишени образци в своето поведение...”

 

 

Възлюбеният Серапис Бей

24 юни2008 г.

 

„...Колко от вас могат да разберат до каква степен всичко, което ви заобикаля се различава от Божествения идеал? Колко от вас са готови да следват Божествените образци в своя живот? И могат ли да се намерят във вашите градове поне десет праведника?

Как мислите, че трябва да се развива вашата цивилизация, ако в нейните недра не се появяват правилни Божествени образци за подражание. Няма ли да я постигне участта на Содом и Гомор?

Помислете над моите думи. И приемете като правилно постоянно в своя живот да правите различаване между Божествените и небожествените прояви във всичко, което ви заобикаля. Вашето умение да различавате ще позволи да се постави преден пост, наш преден пост във вашия свят. И благодарение на вас и постигнатия от вас дар за различаване, ние ще можем да местим границите на нашия свят и да разширяваме влиянието на нашия свят във вашия свят.

Постепенно върху земното кълбо ще се образуват зони, в които няма да  има рок-музика и всякакви прояви на масовото съзнание. Постепенно тези кътчета ще стават все повече и повече. С течение на времето самите вибрации на тези места ще отпъждат всякакви небожествени прояви.

А сега помислете над това, как да създадете подобни островчета на Божествени прояви във вашия свят. Помислете какво вие лично можете да направите, за да създадете подобно кътче, подобно селище...”

 

 

Господ Майтрейя

26 юни 2008 г.

 

„...Няма да можете да стигнете по своя Път по-далече от определена граница, докато не се освободите от основните недостатъци и навици, които съпътстват човечеството на дадения етап на развитие. Говоря за употребата на алкохол, наркотици, никотин, навикът да се слуша накъсания ритъм на съвременната музика и използването на нисковибрационна храна в това число и месо.

Докато не се освободите от всички тези „прелести” на вашия живот, вие няма да можете да продължите по-нататък по пътя на еволюцията. Защото тези упойващи вещества и енергии ви оплитат като вериги и вие не можете да вървите...”

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!