Серафимна Медитация"Аз осъзнах Божието утвърждение -  неопетнената, величествена и ясна Първопричина, която придава на всяка освобождаваща се монада интензивно светене, подобно на Божието.  О, блаженство на равенството, не подминаващо  никого, в което няма място за ревност!  Но огънят не остана мъничък и ограничен. Това бе растяща спирала на идеите. От точката изникваха кръгове и като часовникови стрелки образуваха в пространството конус, който като златна стълба се издигаше във висините, изследвайки дълбините, съединявайки несъединимото.

Тогава, по какво се различаваме? Няма различия! Сред нас няма място за онова, което разграничава. Няма място сред нас за онова, което се стреми да посее вражда, тъй като ние сме изпълнени с Неговата Любов.
И руменината на цветния листец е прозрачна за нас, защото неговата светлина струи в цялата субстанция, подобно на изящна прозоречна решетка.

Богато надарената и щедра природа прониква   всичко със сиянието на очевидното съвършенство - ясност, разкриваща се като полупрозрачност, придаваща тайнственост и оцветяваща в различни цветове рисунката пред радостния поглед на детето.

АЗ СЪМ, и тъй като АЗ СЪМ, ти си, ние сме, те са, То е.  Всичко се фокусира върху вълнуващото, пулсиращо, целеустремено единство на труда - в действие, в което няма място за противодействие, тъй като всичко е насочено към изразяване на индивидуалността, причината, действието, биенето на сърцето, единството, огъня на замисъла и непрекъснатостта. Непрекъснатост и безсмъртие са едно, и всичко, което издържи изпитанието на времето, е ценно, а всичко, което е ценно, издържа изпитанието на времето за възстановяване на своята най-висша  слава отвъд завесата на вечно отстъпващата непознаваемост.

Нищо крайно, освен крайната цел. Никакъв край, всеки път ново начало. Никакъв упадък, само безкрайно откровение. Младост и новост, дружба и разширяване на светлината - такова изглежда за Бога проявлението, а проявеното   посредством Божественото виждане разширява границите на виждането си, правейки го помощник в творчеството на възраждането".

 

 осие на възнесението" , Серапис Бей

Назад