За милостта на 23-я ден[1] и другите възможности, които дават Небесата

АЗ СЪМ Ел Мория Хан, дошъл при вас, за да ви дам послание. И в този ден аз трябва да ви напомня за милостта, която се отнася за двадесет и третия ден на всеки месец. Тази милост ви позволява, при правилно настройване и поведение през целия ден на тази дата, да получите възможност за изчистване на кармата за следващия месец.

Вие знаете условията на милостта, аз днес бих искал още веднъж да се спра на въпроса за отработването на вашата лична карма. Можете да използвате тази милост, за да помогнете за отработване на планетарната карма, кармата на вашата страна. Но бих искал да ви напомня и да поясня още веднъж, че можете също да използвате тази възможност за изчистване на вашата лична карма и кармата на вашите близки роднини, които са свързани кармично с вас. Затова ако отделите един час в 23-я ден на месеца за молитвена практика и отправите съответен призив, цялата енергия ще бъде умножена по броя на участниците в милостта през този ден. И тази енергия ще бъде насочена преди всичко за преобразуване на онази карма, която пречи на устойчивото еволюционно развитие на планетата Земя. Останалата енергия ще бъде насочена за разрешаване на личните ви кармични проблеми, за които ще молите. Това е възможност за вас да получите облекчаване на кармичното бреме. Затова я използвайте, помолете и ще ви се даде в такава степен, в каквато приложите вашите усилия, не само във вид на молитва, но и всичко, което ще правите в този ден, всяка ваша дейност може да бъде посветена на преобразуването на кармата за следващия месец.

Пропускайте през себе си Божествената енергия и я насочвайте към разрешаването на кармичните ви проблеми, независимо дали са свързани с вашия мъж, жена, деца, родители, вашите колеги в работата.

Това е много важна милост, която сега реално действа и ви помага да се отървете от всичките си кармични проблеми. Всеки механизъм, който дават Небесата, трябва да бъде използван от вас с пълната му сила.

Сега, след като ви напомних за възможностите и Божествената милост в 23-я ден на всеки месец, аз бих искал да пристъпя към главното, за което дойдох. Дойдох да ви дам представа за ситуацията при вас. Не за ситуацията на всеки от вас конкретно, а за ситуацията на Земята, за текущата ситуация на планетата Земя. На вас ви е известно от предишните диктовки, които дадохме в този цикъл чрез този посланик, че ситуацията на планетата се подобри. Но не бива да се отпускате и да спрете да полагате вашите усилия. Защото процесът тъкмо е започнал и всяко отпускане е неуместно. Само когато сте в състояние да полагате ежедневно своите усилия, ще можете да поддържате устойчиви темповете на преобразуване на планетата Земя.

Сега усилията ви са все още недостатъчни и резервът от енергия, който ние използваме за стабилизацията, засега не се попълва. Попълването с енергия е възможно, когато все по-голям брой сътрудници ще могат да ни дарят енергията на своите сърца. Ние ценим много Любовта, която ни изпращате. Затова вашата Любов може да попълни недостигащото количество енергия. Ние много ценим също така работата, която вършите безкористно за Братството. И помощта, която чувстват от Небесата нашите сътрудници в критични моменти на живота си, се определя от цената на жертвата, която те са могли да принесат по-рано, служейки ни. Ние много ценим онези, които са способни да стигнат в съзнанието си нивото на осъзнато сътрудничество с Йерархията. Ние ви изпращаме мисли и желания и вие усещате енергията, необходима да се върши работата на Братството на физическия план. И нашите сътрудници, намиращи се във въплъщение, стават все повече и повече. Аз не мога да дойда при всеки от вас, за да ви изразя моята благодарност и признателност за работата, която извършвате за Братството, но мога да ви изразя моята признателност и благодарност чрез този Посланик. Приемете моя нисък поклон. Аз искрено се прекланям пред Светлината на Бог във вас и онези ваши Божествени качества, които ви помагат да не се отклонявате от курса и да действате за интересите на Братството, намирайки се на Земята в това трудно за планетата време.

Почувствайте отговорността и съхранявайте вашия устрем. В действителност, това, с което се отличават нашите ученици е любовта към постоянното напрежение и неуморното прилагане на силите. Вие можете безпогрешно да определите кои са нашите ученици между вас. Те не хленчат и не се оплакват от живота, а продължават ден след ден да вършат своята работа, заради която са дошли във въплъщение. И никакви житейски неудачи и изпитания не са в състояние да ги спрат. Тъй като Вярата им е крепка и връзката им с тяхната Висша част не ги оставя да се отклоняват от Пътя.

Нашите сътрудници не карат никого да им обръща внимание. И те не разказват на всички колко голяма работа е извършена и се върши. Не, те предпочитат да вършат работата си тихо и неуморно, без да предизвикват излишен интерес от страна на противодействащите ни сили. Всеки знае своята работа и я върши.

Нашите сътрудници са разпръснати по различни страни и континенти. И би ми се искало специално да отбележа работата на нашите сътрудници в такива страни, като Русия, България, Латвия, Германия, Украйна, Литва, Армения.

Ние очакваме, че ще се появят такива сътрудници на земята на Америка, които също ще се събудят и ще възстановят своята изгубена връзка с Йерархията. Всяка нова милост и всяка нова възможност, която дават Небесата, предоставя нови перспективи на хората и страните, които използват тази възможност и се присъединяват към нея. Затова не се притеснявайте да поддържате връзки с руския Посланик. Няма нито национални, нито континентални граници за нашето Учение. Ние учехме човечеството, дори когато още не е имало и помен от сегашните континенти на планетата. И ще продължим нашата работа по обучението и просвещаването на човечеството, защото вярваме, че човечеството на Земята ще издържи всички изпитания и с чест ще прояви онези Божествени качества, които засега са в спящо състояние у болшинството от хората на планетата.

Ние се надяваме на сътрудничество с всеки и за да влезете в сътрудничество с Йерархията, можете да използвате моя фокус, моя образ и да се обръщате към мен всеки ден с молбите и проблемите си, с вашите въпроси и желания. Делимостта на моето съзнание и дарената ми от Бог възможност ми позволяват да присъствам едновременно на много места и да ви давам моите наставления и препоръки. Аз чувам всеки от вас, който се обръща към мен. Остава само да се научите да ме чувате. Аз идвам при вас и ви говоря от тишината на сърцето ви. Постарайте се да ме чуете. Излезте от суетата, седнете тихо пред моя фокус или просто си ме представете във въображението си и аз ви уверявам, че ако устремеността ви да ме чуете е силна, непременно ще чуете моя глас в дълбочината на сърцето си. Само че това няма да бъде обичайният за вас човешки глас. Но това ще бъде отговор на всички ваши въпроси. Вие ще получите отговор и ще знаете, че аз съм ви го дал.

Тренирайте. Може да не ме чуете от първия път. Развивайте в себе си качеството за общуване с финия свят.

Аз съм винаги с вас в тишината на вашите сърца, но аз не мога да бъда с вас, ако не подготвите своите храмове за общуване с мен, ако не се освободите от голямата част от свойствените за човечеството навици. Ще изброя някои от тях: алкохол, пушене на цигари, слушане на рок музика, отрицателни състояния на съзнанието – обида, гняв, отчаяние, жал към себе си и към другите – всичко това ми пречи да установя връзка с вас на финия план, а на вас ви пречи да ме чуете.

Не се отчайвайте, ако имате много недостатъци. Ако сте избрали Пътя и вървите по него неуморно всеки ден, тогава много скоро ще отхвърлите като ненужно и обременяващо за напредването ви всичко излишно, всичко, което ви пречи.

И ще останат само онези ваши качества, които са Божествени и непреходни. И само след няколко години вие с удивление ще се огледате – какви сте станали и ще се учудите, колко много сте се променили.

Аз ви напускам и с нетърпение очаквам нови срещи във вашите сърца.

И така, до скоро!

АЗ СЪМ Ел Мория, винаги с вас!

 

 


 

[1]Списък на диктовките, дадени по-рано от Владиците, които се отнасят до 23-я ден на всеки месец:
– „За предстоящия ден на лятното слънцестоене и Божествените милости, свързани с този ден”. Господ Майтрейя, 15 юни 2006 г.
– „Наставление за това, как трябва да се отнасяте към всичко, което ви заобикаля във вашия плътен свят и в по-фините светове”. Ел Мория, 20 април 2006 г.
– „Нося ви две новини. Едната - тъжна, и другата - радостна”. Възлюбеният Ел Мория”, 7 януари 2006 г.
– „За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и писмата до Кармичното Ръководство”. Възлюбеният Сурия, 23 юни 2005 г.
– „За новата Божествена милост”. Възлюбеният Ел Мория, 27 юни 2005 г.