Всеки ден трябва да потвърждавате достигнатото ниво на Христово съзнание

АЗ СЪМ Ланело, отново дошъл при вас чрез нашия Посланик. АЗ СЪМ дошлият, за да ви напомня още веднъж за отговорността, която поемате заедно с получената от вас енергия и получената от вас информация. Сигурно сте забелязали, че този цикъл диктовки се различава от предишния.

Действително, ние сме в правото си да очакваме от вас повече след всичката тази информация и енергията, която получихте по време на предишния пролетно-летен цикъл диктовки.

Успяхме да променим нещо в съзнанието на хората, но тези изменения са нищожно малки в сравнение с тези, на които ние с право разчитахме.

Да, достатъчно много хора във въплъщение достигнаха Христово съзнание и ние сме в правото си да очакваме от тях по-активни действия във физическия план.

Но инертността и тъпоумието на материята не закъсня да се отрази на тяхното ниво на съзнание, веднага след като приключихме цикъла от диктовки. Лишени от постоянното подхранване, което постъпваше към тях от енергията на диктовките, много хора, с вече достигнато ниво на Христово съзнание, отново допуснаха спадане на своето ниво на съзнание. Аз мога да ви кажа, възлюбени, по какво се различава човек, достигнал ниво на Христово съзнание от хората, които още не са достигнали това ниво. Главната и основната разлика е в това, че такъв човек не може повече да живее по старому, той не може да не действа и той подчинява целия си живот и всички обстоятелства в своя живот на предприемане на конкретни действия във физическия план, за реализация на нашите планове.

Не можете да достигнете Христово съзнание и да почивате на лаврите си до края на своето въплъщение. Не, вие трябва да поддържате нивото на Христово съзнание всеки ден и ден след ден. Това е усилна всекидневна работа.

За наше съжаление, видяхме, че след като завърши цикълът диктовки, които изпращахме чрез нашия Посланик, постепенно много от тези, на които разчитахме и на които възлагахме нашите надежди, слязоха в своето съзнание на предишното ниво.

И това е много печален факт.

Никакви достижения в духовната област, които сте постигнали, намирайки се във въплъщение, не могат да бъдат съхранени дори и в течение на няколко месеца, ако не поддържате нивото на своето съзнание със всекидневни усилия.

Не може да има никакъв отдих във физическата октава. Само всекидневна работа и всекидневно напрежение.

Ще ви дам пример със спортист, който е постигнал най-добър резултат и е получил звание световен шампион. Но ако той не продължи да тренира всеки ден, а вместо това почива на лаврите си, много скоро ще изгуби своята спортна форма. И ще се появят други, които ще счупят достигнатия от него световен рекорд.

Ако ви задоволява достигнатото звание „шампион” и вече искате да почивате на лаврите си, тогава ние, Възнесените Същества, не желаем повече да имаме нищо общо с вас. И вие повече не може да разчитате на нашата подкрепа.

Разберете, че от вас се изискват ежедневни усилия.

Много светлоносци се намират във въплъщение, но колко е трудно да се намерят сред тях такива, на които може да се разчита напълно.

Ние видяхме как се разпалиха сърцата на мнозина след прочитането на предишния цикъл диктовки, дадени от нас чрез този Посланик. И колко болно ни беше да наблюдаваме, как пламъкът, разгорял се в техните сърца постепенно затихна, докато не започна да дими и накрая съвсем угасна.

Не можете да си представите, колко ни е тъжно да наблюдаваме вашите печални „достижения”. Това е като да виждате около себе си много хора, както вашите градове са буквално препълнени с хора, а когато излезете на улицата, да се чувствате напълно самотен, защото дори хората, които говорят с вас на един и същ език, не могат ви разберат. И това става именно защото нивата на вашите съзнания са различни.

И когато допуснете спад в своето съзнание, то информацията, която ви е доставяла радост и ви е вдъхновявала, сега се приема от вас като нещо безинтересно и ненужно за вашето внимание.

Вие се впускате в търсене на нова информация и нови източници на информация, и забравяте за тихата радост в сърцето си и опиянението, с което сте пили целебния балсам на Божествената енергия, съдържащ се в нашите диктовки.

И доколкото нивото на вашето съзнание е спаднало, вие вече не сте в състояние да различите истинските вибрации и сте принудени да употребявате сурогатите, намиращи се по рафтовете на вашите книжарници.

Сега по-добре разбирате нашата тъга и защо се измени тонът на нашите диктовки.

Ние се надявахме на повече. И сега сме принудени да се опираме само на онези, които не изгубиха искрата Божественост в себе си, които успяха да съхранят горенето на пламъка, който се запали в сърцата им след нашите диктовки.

Какво пък, всеки от вас има право на свой избор. Ние можем само да съжаляваме за избора, който сте направили, но не можем с нищо да ви помогнем.

Състоянието на вашето съзнание може да бъде поддържано на необходимото ниво само с всекидневни усилия, вие трябва да накарате да се трудят всеки ден, неуморно, не само вашите физически мускули, но и вашите духовни мускули. Иначе те просто ще атрофират.

И ако вие не сте изпитали блажен възторг от съзерцаване на природата, от детска усмивка, ако сте преживели деня без Любов, то този ден е преживян от вас напразно.

Във всяка минута от пребиваването си на Земята вие трябва да помните за вашия истински Дом, откъдето душите ви са дошли във въплъщение и в ежедневните си избори, които правите, трябва постоянно да се ръководите от съветите на вашата Висшата Част.

Как можете да определите, че пребивавате в Бог?

Това е много просто, възлюбени. Вие просто наблюдавате състоянието, в което се намирате. И ако сте подложени на каквото и да е отрицателно чувство, било то осъждане, тревога, депресия, раздразнителност, тогава вие не се намирате в Божественото състояние на съзнанието.

Само тогава, когато изпитвате с нищо несравнима тиха радост и умиротворение, вие се намирате в Бог, в Божествено състояние на съзнанието.

Затова се учете да се наблюдавате. И се учете да разпознавате вашите вътрешни състояния.

Защото състоянието на съзнанието, в което се намирате, слага отпечатък на всичко, което правите. И ако сте раздразнени, вие буквално ставате генератор на раздразнение. Вие сте заразни и заразявате всички около себе си с вашето раздразнение, дори ако в това време просто си седите в къщи. За вашите мисли и чувства няма граници. И всяка ваша отрицателна мисъл и чувство мигновено се разпространява от вас по цялото земно кълбо.

И са необходими чудеса от героизъм, които трябва да извършат някои от нашите предани служители, за да компенсират и премахнат последствията от вашите мисли и чувства.

Нужно ви е само да следите своето вътрешно състояние и постоянно да поддържате хармония и покой вътре в себе си.

Всеки от вас си има свои рецепти, как да поддържа своето хармонично състояние. Няма и не може да има общи рецепти. И ние не можем да принудим всички да се молят или да медитират. Но трябва да използвате някакви начини, които ви помагат да влезете в хармонично състояние.

Като правило, за повечето хора е достатъчно да останат насаме с природата, за да настъпи в тях вътрешна хармония и покой. Но може би ви е необходимо да общувате с деца или с животни. Или да се занимавате с някаква работа, която обичате.

Учете се да контролирате постоянно своето вътрешно състояние и да предприемате мерки за потушаване на всяко несъвършено състояние у вас.

Вие може да помолите за помощ Възнесените Същества, но понякога забравяте да предприемете дори и това просто действие.

Аз съм готов да окажа своята лична помощ и подкрепа на всеки, който се обърне към мен в това тъмно време на годината. Ето ръката ми. Вземете я и я дръжте здраво по време на всякакви тежки ситуации, в които попадате в живота си.

На нас ни е необходимо колкото е възможно повече хора, намиращи се във въплъщение, да успяват да държат баланса на планетата точно сега. И ако не сте способни да поддържате баланса на планетата, то поне поддържайте баланса вътре в себе си. И дори само с това вие ще окажете неоценима помощ на Възнесените Същества.

АЗ СЪМ Ланело. И аз дойдох, за да ви протегна още веднъж ръка за помощ.