Времето за обучение свърши, започнаха практически занятия по йога на действието

АЗ СЪМ Ел Мория, дошъл при вас в този ден!

Дойдох днес, за да обобщя резултатите от свършената досега работа и да набележа плановете за бъдещето.

Като цяло ние сме удовлетворени от работата, извършена на физическия план. Много се радваме и приветстваме светлоносците от цял свят, които откликнаха на нашия призив и ни помогнаха да завършим замисленото – строителството на Ашрама на нашия Посланик, създаването на обществена организация и издателска къща.

Ние много се радваме!

Обаче аз дойдох да ви кажа, че не трябва да се отпускате, тъй като всичко направено досега е само началната, първата съвсем малка стъпка в нужната посока. Не мислете, че вече всичко е постигнато. Предстои ви да направите много повече от това, което вече е направено. И Аз съм длъжен да ви предупредя, че по-нататъшното движение напред ще бъде съпроводено с все по-големи и по-големи трудности. Ето защо ще са необходими цялото ви внимание и цялата ви бдителност.

Навлизаме в такъв етап, който може осезаемо да покаже, че светът като цяло върви по неправилен път, път на удовлетворяване на егото, път на привързаностите, небожествен път.

Ето защо това, което правим с помощта на нашия Посланик и с вашата непосредствена помощ и участие, може да не се хареса на твърде много хора – онези, които не желаят промените, които са свикнали да действат със старите методи.

И тук ще бъде незаменимо обединението в единната световна Община на всички светлоносци, които са готови за новите принципи.

На физическия план вие можете да изграждате селища и да създавате отделни малки населени места. Всичко е във вашите ръце. Но винаги помнете, че основното е построяване на Общината в Духа.

Кармичните обстоятелства не се стичат по благоприятен начин за всички. Не всички могат да се стегнат и да тръгнат на път при първия наш зов. За съжаление първо трябва да бъде решена и развързана кармата, кармичните задължения, които имате пред своето семейство.

Не може да имате дългове пред обществото и да се заселите в нашите Общини. Не можете да изоставите децата си и да се устремите в бъдещето.

Няма да успеете да станете достоен член на Общината, без да сте решили своите семейни проблеми и своите вътрешни проблеми.

Да, на нас ни е необходим пример, образец на физическия план. Но за да се създаде такъв образец са нужни чисти ръце и чисти сърца.

Всяко петно по вашата дреха ще бъде многократно умножено в съзнанието на невежите и те ще разказват по целия свят колко сте се занемарили и не се грижите дори за своето облекло.

Ето защо на първо място стои въпросът за намирането на хората, които вече са готови, които в миналите си въплъщения вече са доказали своята преданост на Братството и в това въплъщение са съумели да не се обременят с излишен кармичен товар.

Такива членове на Общината, такива сътрудници са способни да създадат гръбнака на Общината и всички останали, които пребивават в Общината, ще се стремят да следват образците в поведението, във воденето на работата и стопанството, които са вече заложени от тези първопроходци.

Предстои ви да започнете на празно място. Няма образци за подражание, които бихме могли да ви препоръчаме. Има теория, има цели томове по общинно строителство, но няма хора, които да са осъществили тези ръководства на практика.

Аз ще пазя моята Община. Аз ще бъда с вас във всичките ви дела. Аз ще съумея да защитя нашата твърдина, нашия преден пост на Земята. Но казаното не означава, че трябва за всичко да разчитате на мене и на Бог. На вас ще ви се наложи да запретнете ръкави и да свършите цялата необходима работа на физическия план сами.

Аз ще ви осигуря подкрепа на финия план. Аз ще ви защитя от посегателствата на онези, които са обсебени от злобни същности и беснеят само при споменаването на Общината. Но ще ви се наложи сами да вкарате побеснелите в болница и да се погрижите за опазване на Общината от такива същества, изгубили човешкия си облик.

Аз ви предупреждавам за това, което може да се случи и какви препятствия може да срещнете по вашия път.

Затова не празнувайте победата, докато още не сте излезли на бойното поле. Може да не стигнете дотам.

Рано е да почивате на лаврите си и да мислите за почивка. Нашата работа е в своя разгар. И се изисква цялата ваша бдителност, сръчност и умение, за да не се окажете в небрано лозе и да потънете в хитро изплетените бюрократични и чиновнически уловки.

Сега бойното поле се премести в кабинетите на чиновниците, в съдилищата и инспекциите. Затова от вас се иска да познавате законите, да знаете как да ръководите делата.

По-лесно беше тогава, когато всичко се решаваше на бойното поле. Врагът беше точно пред вас и ви гледаше в лицето. Сега всички ви се усмихват, но вършат своите зли дела тихомълком. И не знаете в кой кабинет се е притаила змията на завистта или скорпионът на отмъщението.

Времето за обучение свърши и започнаха практически занятия по йога на действието.

Покажете на какво сте способни и доколко пазите заветите на Владиците в делничната суета и в бюрократичната бъркотия.

Предстои ви да свършите много. Нищо подобно не е било замисляно досега.

Има план и се изисква той да бъде осъществен!

Има ли доброволци между вас?

АЗ СЪМ Ел Мория.