Вие създавате своето бъдеще и бъдещето на цялата планета в момента на зачатие на вашето дете

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл при вас, за да проведа беседа, полезна за вашите души.

Днес ще поговорим за това, което е познато и разбираемо за всички. По-точно, ще поговорим за вашето бъдеще – вашите деца. За поколението хора, което ще ви смени.

Ще мине малко време по човешките мерки и новото поколение ще дойде на смяна на това поколение, което живее сега. И всяко следващо поколение трябва да бъде по-добро от предишното. Но не винаги става така. Защо? Навярно много от вас са си задавали въпроса защо вашите деца не приличат на вас? Защо са дръзки, непослушни и в живота се ръководят от съвсем други принципи, различни от тези, от които сте се ръководили вие по ваше време? Каква е причината за това?

Може би аз ще подходя към този въпрос от неочаквана за вас гледна точка. Ще ви помоля да си спомните времето преди раждането на детето ви. Не е необходимо да споделяте с никого този свой спомен. Просто си спомнете как стана така, че ви се роди дете.

Възможно е да си спомните, че случайно сте открили, че ще имате дете. Възможно е дори да сте се натъжили или да ви е станало досадно от този факт.

Може би даже не сте планирали дете, но то все пак е станало.

За какво мислехте по време на любовното удоволствие с вашия партньор? Аз мисля, че повечето от вас не са мислили да създадат нов човек, който трябва да дойде в този свят и да стане творец на този свят.

Накъдето е насочено вниманието ви, натам тече енергията ви. Вие мислехте за удоволствието, което ще получите за себе си и за вашия сексуален партньор, нали? И скъпоценната Божествена енергия е била насочена за получаване на удоволствие.

Но Божествената Воля ви изигра шега и стана бебе. Какво получава детето ви в този случай? Каква част от Божествената енергия?

Вие сами сте се разпоредили с Божествената енергия и сте я насочили за получаване на удоволствия. Какво е останало от тази скъпоценна енергия за новото същество, което толкова се е стремило да дойде във вашия свят?

Вие сте финансирали вашето дете с Божествена енергия по остатъчния принцип. Значи, всичкият заряд от Божествена енергия, който е трябвало да съпровожда детето ви през целия му живот, е останал върху предметите около вас, когато вие сте се стремили да получите наслада.

Мисля, че си спомнихте този момент?

Някои от вас могат да кажат, че са чакали детето и са се молили за неговото раждане. И действително детето е било дългоочаквано и вие сте се подготвяли да го посрещнете. Но спомнете си онези години от своята младост, предшестващи раждането на вашето дете. Вие сте се стремили да получавате сексуални удоволствия, експериментирали сте с вашата сексуална енергия. Правили сте много неща, за които дори ви е срам да си спомните. И всеки път, когато сте получавали удоволствие, вие сте изразходвали вашия сексуален потенциал, който е бил необходим за раждането на вашето дете, за да бъде то здраво не само физически, но и психически. И когато сте поумнели и с нетърпение сте чакали зачатието на дългоочакваното първородно дете, как мислите, много ли Божествена енергия е останала за него? Не сте ли финансирали вашето дете по остатъчния принцип?

И ако вашите сексуални развлечения са били буйни и непристойни, как мислите, каква душа ще привлечете за свое дете? Всичко се привлича по вибрациите. Та нали онази душа, която ще привлечете като ваше първородно дете, ще се привлече към вас, след като вече сте обременени с достатъчно количество карма, натрупана по пътя за удовлетворяване на вашите желания.

След тези ваши размишления не стигнахте ли до извода, че вие самите сте виновни за всички проблеми на следващото поколение хора на планетата Земя.

Не можете да кажете, че не сте съпричастни към това, че всяко ново поколение е все по-малко и по-малко жизнеспособно, отколкото предишното.

И за да се промени ситуацията на планетата, ние идваме и даваме нашето Учение. Вие сте длъжни ясно да осъзнавате връзката между всички ваши действия и последствията, към които водят вашите действия.

Само когато се научите да контролирате своите желания, мисли и чувства, само тогава ще можете постепенно да преодолеете кармата от предишните неправилни избори и постъпки.

Обаче трябва да ви предпазя от още една грешка. Много от вас са склонни да се обвиняват за онези неблаговидни постъпки, които са извършили в младостта. И това чувство на вина поражда понякога цял комплекс от психологически проблеми. И вместо да отделяте по-голямо внимание на детето и на семейството, за да коригирате миналите грешки, вие потъвате в депресия и дори започвате да чувствате страх от Божие наказание.

Възлюбени, Бог не иска да ви наказва. Той желае да осъзнаете своите грешки и в бъдеще да не ги повтаряте. Няма грешник без бъдеще. И понякога човек, който е осъзнал своите грешки и се е разкаял за тях, може да направи много повече за човечеството, отколкото онзи, който от страх пред Божието наказание не извършва никакви неблаговидни постъпки.

Насочете енергията в позитивно русло! Не предъвквайте отново и отново картините от миналите грехове и минали грешки. С това само утежнявате положението, насочвайки енергията в предишното грешно русло. Реката на Божествената енергия, течаща през вас, трябва да намери ново русло и да помете последствията от всички минали неправилни състояния на съзнанието.

Постоянното съсредоточаване върху позитивното, върху желанието да помогнете на всички същества, които ви заобикалят и на първо място на вашите деца, е способно да преобразува енергията от вашите минали грешки и да създаде нова възможност за бъдещето на вашите деца.

Пълното осъзнаване на предишните грешки и горещото желание да не бъдат повтаряни, са напълно достатъчни, за да се променят кармичните последствия и да се създаде светло бъдеще за вашите деца.

Не забравяйте, че сте привързани към вашите деца чрез карма. И в бъдещите въплъщения с голяма вероятност можете да бъдете деца на онези индивиди, които сега са ваши деца. И за да бъде облекчена вашата карма в бъдеще, трябва да се грижите за душите на вашите деца сега.

Всичко в света е взаимосвързано и трябва много внимателно и осъзнато да се отнасяте към всичко, което правите.

Целта на моята днешна беседа беше да ви дам знание за това колко необходимо е да подхождате разсъдливо към въпроса за планирането на раждането на едно дете. Фактически вие създавате своето бъдеще и бъдещето на цялата планета в момента на зачеването на вашето дете. Помислете за това следващия път, когато решите да удовлетворявате своето сексуално желание.


АЗ СЪМ Кутхуми, със загриженост за вашите души и за душите на всички живи същества.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)