Във вас е скрит огромен потенциал за самонастройка към Висшите светове

АЗ СЪМ Вайрочана.

АЗ СЪМ искам днес да дам своето Послание на онези, които са готови да ме изслушат и да приемат моето Учение.

Не бързайте да започнете четенето на моето Послание. Първо се съсредоточете върху сърцето си, върху своите усещания. И ако се намирате под влиянието на суетата на света, на суетни мисли и всякакви небалансирани проявления на света, отложете четенето на Посланието ми. То няма да ви донесе полза.

Нашите вибрации трябва да се изравнят, да влязат в съзвучие. Само в такъв случай ще можете да възприемете моето Послание и неговият нектар ще проникне в най-съкровените кътчета на душата ви и ще ви донесе с нищо несравнимо блаженство.

Нашите Послания проникват във вашето същество и оказват фино въздействие върху енергийната ви система. Може да ви се струва, че нищо не се случва, а може, обратно, да усещате енергия, проникваща във вашето същество. И в единия, и в другия случай ползата за вашите души ще бъде огромна. Защото взаимодействието между нашите светове протича вътре във вашето същество, когато сте настроени на честотата на Висшите светове и сте готови за възприемане на енергията на Тези светове.

Сега, след като подготвих съзнанието ви, аз съм готов да започна.

Вие знаете, че не сте само физическо същество, състоящо се от мускули и кости. Вие сте фино организирано енергийно същество. И докато не обръщате внимание на вашата фина природа, тя може да не се проявява. Но в живота на всяко живо същество настъпват моменти, когато то е готово да възприеме фините светове. Това е подобно на разцъфтяване на вашата енергийна система. Всичките ви чакри се отварят и приличат на чудесни цветя, оцветени в най-нежни нюанси, с много фини и подредени по определен начин венчелистчета. Вашите чакри представляват много фино настроен механизъм, способен да взаимодейства с Висшите светове. Това са тези антени и локатори, които ви дават възможност да прониквате със съзнанието си във Висшите светове.

И когато вашата енергийна система е настроена, вие получавате възможност за безпрепятствено общуване с по-фините светове и системите от светове.

За съжаление, когато наблюдавам човечеството от нивото на моето битие, много рядко виждам разцъфнали цветовете на вашите чакри, които говорят за вашето духовно ниво и способността да възприемате Висшите светове. Като правило, човешките индивиди имат разкрити само една, две или три долни чакри. А някои индивиди са се оставили да бъдат разкъсвани от своите желания и страсти и техните светилници, чакрите, са угаснали и представляват черни дупки в пространството, където тече енергията на техните ненаситни желания.

Страшно е да се гледа какво са направили някои хора със себе си. Вместо да се проявяват като Божествени същества, те са станали консуматори на Божествена енергия.

Целият въпрос на вашето по-нататъшно еволюционно развитие се състои в това доколко ще успеете да разкриете вашите енергийни центрове, чакрите си. При това не само долните чакри, но и цялата енергийна система на вашето същество. Колкото по-балансирани са чакрите ви, толкова повече се доближавате до идеала за Божествен човек.

Mного от вас се занимават с различни духовни практики. Обаче понякога вашите занимания са просто безсмислени, понякога – безполезни, а в някои случаи носят вреда на душата ви и на вашето развитие.

Как да определите необходима ли ви е дадена практика, или не? Как да намерите точно това, което е необходимо на душата ви в дадения момент?

Разбира се, ако изнасях лекция на ученици от Изтока, аз бих ги посъветвал да се обърнат към Учител, предан на една или друга древна традиция. За хилядолетия практиката на много духовни традиции потвърди правото си да бъде преподавана и даде своите плодове под формата на духовни постижения на учениците, следващи тези традиции.

Какво да прави западното човечество, което е изгубило истинските традиции, а онези шарлатани, които идват за да обучават, сами не владеят достатъчно духовните традиции и объркват онези, които се опитват да ги следват?

Все пак във вашия свят има зрънца от древното знание, има традиции и практики, които не са разпилели Знанията на Великите Учители от миналите епохи.

Именно тогава, преди много хилядолетия, мъдреците били способни да възприемат истинските методики и знания за енергийната система на човека. Това са били малкото останали древни мъдреци и йоги, които пазели Знанието. Задача и цел на въплъщението на много Духовни Учители било да дадат на човечеството разбиране за фината енергийна структура на човека. Защото се предполагало, че по времето на Кали-Юга човечеството ще изгуби основните знания от миналото. Така и станало. Човечеството изгубило най-важните знания. И само искрици от старото знание проблясват тук и там на планетата, като постижения на учениците от древните школи.

Нивото на вашето съзнание не ви позволява дори да се докоснете до древните истини. Но в една или друга степен ние ви даваме необходимите ключове в нашите Послания, които при внимателно разглеждане могат да отворят съзнанието и спящите ви способности, и да покажат вярната насока на духовните ви търсения.

Ние започваме от малкото. От правилните образци, с които трябва постоянно да бъдете обградени. Всеки предмет или образ, който попада в полезрението ви, оказва влияние на цялата ви енергийна система. И ако постоянно гледате реклама, пропагандираща погрешни образци, това принуждава енергийната ви система да се съсредоточава в долните чакри и не позволява на Свещения Огън да се издигне във висшите чакри на вашето същество. Вие сами доброволно блокирате потока на висшите енергии през гръбначния си стълб.

Некачествената музика, месната храна, наркотиците, алкохолът, цигарите, порнографията ви теглят към низките енергийни нива и не позволяват на душата ви да се развива.

Откажете се от погрешните образци и прояви и вашето Висше Аз ще може да ви изведе на правилния Път. Вие ще придобиете способност да различавате и вече няма да приличате на слепи котета, които се бутат ту в едно, ту в друго духовно направление.

Целият Път се намира вътре във вас. И вашата енергийна система, когато се освободи от образците на масовото съзнание, ще бъде в състояние да ви настрои. Във вас е скрит огромен потенциал за самонастройка към Висшите светове.

И ако успеете да се освободите от оковите на масовото съзнание, от погрешните образци около вас, за броени години вие ще придобиете духовни дарове, включително и дара за различаване.

Масовото съзнание и структурите, които стоят зад него са олицетворение на силите на злото. И на следващия етап човечеството е призвано да се освободи от всичко онова, което не позволява на вашата енергия Кундалини да се издигне нагоре от чакрата в основата на гръбначния стълб.

Майката на Света сега е скрита под покрова на илюзията, но следващата епоха ще покаже Нейното лице. И след това нищо няма да може да спре хода на човечеството към времето на Златния Век.

Нашата днешна беседа съдържа много скрити ключове. Аз се докоснах до вашето спящо съзнание с грижливата си бащинска ръка. И аз търпеливо чакам кога най-добрите представители на човечеството ще се събудят от сладкия сън и ще се устремят към слънцето на Божественото знание.


АЗ СЪМ Вайрочана.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)