Вашето съзнание и способността ви за различаване ще ви дадат възможност да продължите еволюцията си

АЗ СЪМ Бабаджи.

Аз дойдох в този ден, за да възобновя нашето общуване и нашите беседи, които водим с вас чрез този Посланик.

Днес бих искал да кажа много неща. И нашият разговор ще засегне най-важните теми, вечните теми, онези теми, които не са изгубили своята актуалност в протежение на милионите години човешка еволюция.

Всичко е преходно. Преходни са вашите въплъщения. Дори вашата планета ще прекрати съществуването си, след като изпълни своята мисия.

Сега преминавам непосредствено към темата на днешната беседа. Вие знаете, че сега на Земята става смяна на епохите. И всяка нова епоха идва със своите енергии, които са призвани да внесат корекции и промени в еволюцията на човечеството на Земята.

Сега настъпва епохата, когато трябва да обърнете своето съзнание от тленното към вечното. Да се направи това не е лесно, но ще се наложи. Когато бях във въплъщение, аз прилагах всичките си усилия за да може хората, които идваха при мен от цял свят, да изгубят интерес към външните проявления и да се устремят с цялото си същество към вечния свят. Свят, който е невидим и не може да се възприеме от човешките сетивни органи, но при добиване на определени качества на душата, този свят става осезаем и той ви привлича, привлича цялото ви същество, защото вие интуитивно чувствате, че това е нещото, към което трябва да се стремите.

Състоянието на вашето съзнание определя всичко, което се случва с вас в живота. И не само в този живот, но и всичко онова, което ще ви се случи в бъдеще, в бъдещите животи. Затова ние идваме и даваме своите беседи. За да можете вие да промените своето съзнание, да го обърнете към Божествената Истина, към Божествената Реалност.

Трудно е да се обясни, но може да се направи така, че да се почувства съзвучието с Божествения свят. В тихите предутринни часове или след залеза на слънцето аз успявах да дам тези състояния на присъстващите на сутрешните и вечерните богослужения. Аз разпространявах това мое вътрешно състояние върху всички присъстващи. И след като някой поне веднъж изпиташе това съзвучие с Божествения свят, той придобиваше личен опит от общуването си с Бог, който оставаше с него до края на живота му. Може дълго да убеждавате един човек, че няма никакъв Бог, но ако чувството за Божественото поне веднъж е докоснало сърцето на този човек, той никога няма да ви повярва.

Ето защо всичко, което ви е необходимо, е да получите личен мистичен опит от съприкосновение с Божественото. И тогава всякакви развлечения и дребни увлечения на илюзорния свят повече няма да привличат вашето внимание. Цялото многообразие на илюзията бледнее в сравнение с богатствата на духовния свят, които вие трябва да придобиете.

Трудно е да се повярва на това, което разказват другите хора, но когато човек сам изпита диханието на вечния свят, когато се докосне до вечността, тогава никакви съблазни на илюзорния свят няма повече да привличат неговото внимание.

Ето защо аз настоявам на това, че ви е необходим личен мистичен опит.

Днес ще засегнем въпроса за това как да разпознаем към кой план на Битието се отнася полученият от вас мистичен опит. В невидимия свят има много слоеве. Има и такива слоеве, които не са Божествени. Затова човек, стремящ се към Бог, не винаги може да осъзнае и почувства разликата между различните планове на невидимия свят.

Когато давах възможност на моите ученици да почувстват Божествения свят, аз правех това колкото е възможно по-внимателно и тактично. Но има хора, които са забравили Бог, но не са изгубили способността си да манипулират астралния план и неговите обитатели. Такива хора могат да манипулират и индивидите, търсещи Бог и да ги канят в своите групи и да ги приобщават към своите ритуали.

Затова искам да ви предупредя. Колкото илюзията става все по- завоалирана, толкова все по-трудно и по-трудно е да се разпознаят хората, които изцяло са посветили живота си в Служение на Бога, от тези, които са направили служението на Бог своя професия.

Почувствайте разликата между служителите на Бог и служителите на култа.

Понякога само вашето Висше Аз, вашата интуиция, са способни да направят тази толкова тънка разлика. Тогава, когато ще можете зад всички ритуали и външни атрибути да различавате истинските слуги на Бог от слугите на своето его, точно тогава ще бъдете готови да се разделите с илюзията на вашия свят и да преминете на по-високите планове на Битието.

Сега дойде времето, когато мнозина ще говорят за Бог. Рядко някой ще дръзне да отрича Бог. Но под „бог” всеки ще разбира различно нещо. И вашата задача е  да развиете и тренирате своите духовни мускули така, че да се научите да различавате при всякакви външни обстоятелства.

Суетата на външния свят трябва да отстъпи. С времето вие ще почувствате разликата между външната суета и вътрешния покой. И ще отдадете предпочитание на вътрешното чувство за покой и хармония.

Суетата ще напусне вашия свят. И тогава ще можете да се приобщите към Божествения свят. Всичко тленно след време ще напусне вашия свят. Но това няма да стане, преди да се научите да различавате истинския, Божествения свят, от илюзорния свят.

Вашето съзнание и способността ви да различавате ще ви дадат възможност да продължите еволюцията си.

Много фини слоеве ви предстои да преодолеете в съзнанието си, докато успеете да се утвърдите на скàлата на Божественото състояние на съзнанието.

А до тогава ще падате и ще ставате, ще придобивате опит и ще правите грешки. Но не е важно колко пъти сте сгрешили, важното е, че сте намерили Бог. Върнали сте се у Дома.


АЗ СЪМ Бабаджи, с любов към вас.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)