Устременост, постоянство и преданост - това са качествата, които са необходими на нашите ученици

АЗ СЪМ Ел Мория, дошъл отново при вас чрез моя Посланик.

АЗ СЪМ. И АЗ СЪМ съвсем реален, ако не и по-реален, отколкото всичко, което ви заобикаля във вашия илюзорен свят. Обучението, което провеждаме на нашите ученици, е свързано преди всичко с разширение на вашето съзнанието и приемане от съзнанието ви на нашия свят, който се намира извън границите на възприемане с вашите сетивни органи, но който не става по-малко реален от това.

Аз дойдох да ви дам разбиране за общуването между световете, което да се утвърди във вашето съзнание.

Ние сме постоянно с вас във вашите земни занимания и грижи, но не можем да ви отвличаме от тях, ако вие сами не желаете да се обърнете към нас.

Повярвайте, нашият свят постоянно се намира редом с вас. Нас ни отделя един от друг само нивото на вашите вибрации. Издигнете своите вибрации, устремете се към общуване с нас и ще получите това, към което се стремите.

Цялата трудност се състои в способността ви да допуснете във външното си съзнание нашето присъствие и възможността за общуване с нас.

Вие ни молите за знаци и ние ви даваме знаци. Молите ни за помощ и ние ви даваме помощ. Молите ни да общувате с нас и ние влизаме в общуване с вас. Но защо, когато молите за всичко това, вие веднага забравяте това, за което молите? И когато ние пристигаме по вашия зов, съзнанието ви се оказва толкова потопено във вашия илюзорен свят, че не сте способни да ни чуете.

Затова дойдох да ви напомня за постоянната дисциплина на вашето съзнание и ум, които трябва да съблюдавате, ако действително желаете да бъдете наши ученици. Ние нямаме нужда от ученици, които казват, че искат да бъдат наши ученици, молят за помощ, но само след няколко часа тяхното съзнание е толкова увлечено от заобикалящата ги илюзия, че те забравят за своите молби, обещания, клетви и уверения.

На нас са ни необходими ученици, но ако наистина желаете да преминете обучение под ръководството на Възнесените Владици, бъдете добри да положите за това поне малко усилия.

Помнете, че вашето желание е да бъдете наши ученици не от време на време, когато случайно си спомняте за нас сред ежедневната суета. Не, трябва постоянно да помните това, което желаете да постигнете и към което се стремите. Трябва да държите съзнанието си насочено към нашия свят, устремено към нашия свят, в каквито и житейски ситуации да попаднете.

Устременост, постоянство и преданост. Това са качествата, които са необходими на нашите ученици.

Можете да се занимавате с ежедневните си работи и да изпълнявате своите домашни задължения, но трябва постоянно да държите в ума си образа на нашия свят. Трябва постоянно да пазите съзвучието с нас.

Това ще ви позволи да развиете чувствителност. Чувствителност към нашите нужди и потребностите на момента.

Ние поддържаме денонощно наблюдение върху планетата, позволявайки си само за малко краткотраен отдих, като се потапяме в нирвана.

Какво ви пречи да вземете пример от нас? Запазвайте и поддържайте чувствителност и устременост през целия ден. За да не пропуснете момента, когато възникне потребност от вашата помощ или когато дойде часът да получите своя урок, защото твърде много сте се увлекли в празни разговори, ненужни спорове или гледане на поредния сериал.

Защо си мислите, че когато желаете да станете наши ученици и да получавате нашето ръководство, се освобождавате от взаимни задължения към нас?

Ние може да дойдем и да ви дадем урок, задача или информация във всяко време на денонощието. Затова ваше задължение е, когато ставате наши ученици, да поддържате постоянно своята чувствителност.

Ако постъпите на обучение в училище или в университет, вие се задължавате да посещавате занятия и да слушате преподавателите си. Преподавателите могат да ви наказват или даже да ви отстраняват от занятия за немарливост. Защо мислите, че преминаването на обучение под наше ръководство е по-малко отговорно?

Когато учите във вашите учебни заведения, вие получавате в повечето случаи знания, които ще ви вършат работа в текущия живот. Ние ви даваме знания, които ще ви трябват в продължение на всички ваши животи. Тогава защо си позволявате да пропускате нашите занятия и да се отклонявате от своите задължения?

Различието на нашето обучение е в това, че ви даваме обучение, без да ви отвличаме от вашите ежедневни задължения. Може да преминавате нашето обучение, докато сте на работа. Може да сте у дома, да се грижите за детето си и да преминавате обучение под наше ръководство.

Затова трябва постоянно да запазвате чувствителността си и да бъдете в очакване на нашите задания, инструкциите и информациите, идващи от нас.

Ние не общуваме с учениците си на техния език. Изпращаме нашите знания и нашата информация във вид на енергия, като леко подухващ ветрец, лек светлинен блясък, възникващо леко желание или появяваща се енергия за изпълнение на някаква работа. Много рядко казваме нещо на учениците си. И нашите думи се появяват във вашите глави така естествено, все едно това са ваши собствени мисли. Едва след известно време вие може да разберете, че тези мисли са дошли при вас от нас.

Затова трябва постоянно да поддържате чувствителност и да бъдете готови за получаване на нашата информация и нашите указания.

Не очаквайте, че аз или някой от Владиците ще дойде при вас в целия си ръст и ще разговаря с вас, ще ви дава учение и ще отговаря на вашите въпроси. Ние нямаме физическо тяло, затова крайно рядко изразходваме своите сили и енергия, за да се явим на учениците си в състояние на плътен астрал. Ако искате да се обучавате при нас, вие трябва да направите своите възприятия толкова фини, че да станете чувствителни за нашите думи, нашите нужди и нашите потребности.

Развивайте в себе си дара на различаването. Много астрални същности могат да се пошегуват с вас и да се представят за Владици. Много от тях не се отличават с голямо дружелюбие, а не малко са доста злобни и отмъстителни.

Най-добрият критерий за оценка с кого от финия план си имате работа е състоянието на собственото ви съзнание. Знаете, че подобното привлича подобното. Ако вие вътрешно не сте балансирани, не сте хармонични и изпитвате всякакви присъщи на хората отрицателни чувства, едва ли ще получите общуване с реални Възнесени Владици.

Затова обръщайте внимание на нивото на съзнанието си през целия ден. Вашето съзнание е много подвижно. Може да се каже, че през деня вие постоянно се плъзгате по скалата от най-ниското до най-високото ниво на съзнанието си. Върху нивото на вашето съзнание оказва влияние всичко, с което се сблъсквате в живота. Всички хора, с които вашата аура влиза в съприкосновение, филмите, които гледате, музиката, която слушате. Буквално всичко във вашия свят ви оказва влияние. Затова ваша първостепенна задача е да поддържате нивото на съзнанието си на максимално достъпното за вас ниво през по голямата част от деня.

Намерете време през деня да се уедините макар за няколко минути и да анализирате състоянието си за изминалата част от деня. Всички идващи при вас мисли, чувства, образи.

Постоянно анализирайте състоянието си и проверявайте своите усещания многократно.

Ние се намираме постоянно до вас и само нивото на вашите вибрации, нивото на вашето съзнание не ви позволява да ни видите и чуете.

Първото, което трябва да направите, е да се научите да усещате нашето присъствие и нашите вибрации.

Нашите най-добри ученици никога не напускат своя пост. Те постоянно поддържат съзвучие с нас и са готови да приемат от нас необходимите указания през цялото денонощие.

Затова, преди да се обиждате на Владиците, че не ви оказват дължимото внимание и необходимата помощ, внимателно анализирайте своето вътрешно състояние. Не пропускате ли нашите наставления и не изпускате ли нашата помощ, защото твърде много сте заети с оплакване от тежкия си живот и отделяте твърде много внимание на заобикалящите ви илюзии?

Аз дадох днешното наставление с надеждата, че ще разберете трудностите, които възникват пред нас, когато молите за нашата помощ и ние ви предоставяме тази помощ, но вие просто не я забелязвате, тъй като сте твърде много заети с вашите земни проблеми.

АЗ СЪМ Ел Мория


Звукозапис на диктовката. Текста чите Т.Н. Микушина.