Учение за повишаването на вибрациите

АЗ СЪМ Заратустра, отново дошъл при вас.

Аз дойдох в този ден да дам наставление и обновена представа за някои положения в нашето Учение, които е възможно да сте забравили.

И така, аз дойдох да ви дам Учение древно като този свят. Аз давах това учение по време на моето въплъщение на Земята. И сега използвам възможността да ви дам знания, предназначени за вашата просветена аудитория. Давам си сметка, че твърде много душѝ може да четат това сега. И сред тях има такива, които могат да разберат всяка моя дума, а има други, за които моето послание ще бъде поредното развлечение в живота им. Те ще преминат покрай моите думи, както покрай вчерашния празничен афиш, приканващ към поредното развлекателно мероприятие. И с това познанието им за древното Учение ще приключи.

Какво пък, ние търпеливо чакаме кога вашите познавателните способности ще се развият и ще започнете да различавате Истината от лъжата, реалността от илюзията.

Сега се намирате в най-ниската точка на материалността. И затова не можете да приемете много Истини поради твърде голямата плътност на заобикалящия ви свят. Вашият свят вибрира на най-ниската честота, допустима в тази Вселена. И за да се приобщите към процесите, които стават в нея, трябва да повдигнете малко честотата на своите вибрации. Трябва да отбележа, че ако вибрационната честотата на заобикалящия ви свят се повиши дори съвсем незначително, вашите физически проводници може да не издържат подобно натоварване.

Ето защо в много, ако не във всички религии се говори за очистване на вашия физически проводник и на по-фините ви проводници, към които се отнасят вашите етерно, астрално и ментално тела.

Ето защо постоянно ви се напомня, че трябва да спазвате пост, да пазите чисти своите мисли и чувства.

Щом Земята повиши още малко нивото на своите вибрации, едва ли сред тези, които сега четат моето послание, ще се намерят няколко стотици човека, способни да издържат новите вибрации на планетата.

Затова идвам при вас и ви давам Учение за това как можете да запазите своите проводници при смяната на вибрациите на планетата Земя.

Преди всичко трябва да отделите внимание на своето физическо тяло. То ще пострада най-много, защото честотата на неговите вибрации е най-ниска. Затова е необходимо още сега да преминете към облекчено хранене.

Трябва да изключите всяка употреба на месни продукти, дори птици и риба. Няма да говоря за отказването от алкохола, цигарите, наркотиците и много други вредни вещества, които вие със завидно упорство продължавате да употребявате, независимо от всички наши увещания и предупреждения.

Трябва да обръщате внимание на качеството на всичко, което ви заобикаля – въздуха, водата, храната. Храната, която употребяват голяма част от вас, не е подходяща за храна на бъдещето. Вашата храна трябва да се състои главно от каши с растителен произход, сокове, минерална вода и някои естествени продукти – например мед, плодове, зеленчуци. Избягвайте всяка химическа обработка на хранителните продукти, включително консервирането.

Не използвайте за храна продукти, които са минали през фабрична обработка. Освен натрупването на вредни и канцерогенни вещества, тези продукти са натоварени с маса отрицателна енергия, докато са престоявали в складове, цехове и особено по рафтовете на магазините.

Ако следвате нашите съвети, много скоро количеството на употребяваната от вас храна ще се сведе до минимум и вие сами, на своите земеделски участъци, далече от големите градове, ще можете да отглеждате за себе си и за своето семейство необходимите продукти за храна.

Излишъкът на храната, която приемате, е свързан с това, че вашите енергийни центрове, вашите чакри, са замърсени. Затова не можете да получавате пълноценно енергийно хранене чрез тях.

В действителност основната енергийна съставяща на храната, която употребявате, трябва да постъпва във вас от Божествения свят чрез системата на чакрите.

За поддържането на физическото ви тяло е необходим просто определен набор от минерални вещества, белтъчини, витамини, въглехидрати, които се съдържат в достатъчно количество в растителната храна, отгледана в екологично чисти райони, без използване на отровни химикали.

Не е нужно да употребявате толкова храна, колкото сте свикнали. Телата ви трябва да бъдат максимално облекчени, за да могат да вибрират на по-високите честоти.

Иначе ще боледувате и ще се чувствате зле, и ще бъдете принудени в крайна сметка да последвате моите съвети, но ще мине много време, а аз ви предлагам да се готвите още сега.

Учението за очистване на вашите фини тела е давано достатъчно по-рано в нашите послания и на мен не ми се иска да губя време за повтаряне на казаното.

Особено ви препоръчвам да се обърнете към диктовките на възлюбения Кутхуми[1], в които той нагледно ви показва как да се откажете от своите некачествени мисли и чувства.

След като се научите да регулирате обменните процеси в своите тела в новия енергиен диапазон, телата ви ще придобият особена изтънченост. И скоро след това ще започне етап, когато физическите тела вече няма да ви бъдат нужни за по-нататъшната еволюция. Точно така, както ние продължаваме своята еволюция без физически тела.

Трябва да ви кажа, че правилното хранене и правилният начин на живот, разбира се, играят значителна роля за вашето развитие, но на преден план е разширяването на съзнанието ви, способността ви да вмествате по-обемни неща, да излизате извън обичайните рамки на догмите.

Ние, Възнесените Владици, винаги сме смятали за необходимо условие това, че стремящият се на определен етап от своя Път обезателно трябва да посвети живота си на Служение на еволюциите на Земята, като застане на стъпалата на нашата земна Йерархия. Това Учение за Пътя на Посвещенията[2] също е ви е давано изчерпателно и сега няма да се спирам подробно на него.

Както виждате, пред вас има достатъчно поле за работа и над себе си, над своето съзнание, и за оказване помощ на вашите близки.

Затова не ни се оплаквайте, че няма с какво да се заемете и не знаете какво да правите.

Просто прочетете отново тази моя диктовка и другите диктовки на Владиците, които даваме чрез нашия посланик, от гледна точка на това какво конкретно ви препоръчват да използвате в своя живот. Вземете лист хартия и препишете всички съвети и препоръки.

След това поставете плюсове на точките, които сте изпълнили или към чието изпълнение сте пристъпили.

Аз съм уверен, че след тази проста операция ще си направите правилните изводи.

Аз дойдох да дам наставления в този ден.

АЗ СЪМ Заратустра.


Звукозапис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.

 


 

[1] Ето списък с някои диктовки, дадени от Възлюбения Кутхуми чрез Посланика Микушина Т.Н.

 1. 24 март 2005 г. „Трябва да се стремите да контролирате своите мисли и чувства“;
 2. 19 май 2005 г. „Старайте се да запазвате състояние на вътрешен покой и хармония през по-голямата част от деня“;
 3. 31 май 2005 г. „Учение за кармата“;
 4. 6 юни 2005 г. „Учение за благата карма“;
 5. 24 юни 2005 г. „Учение за кармата на бездействието“;
 6. 29 юни 2005 г. „Готови ли сте да стъпите на Пътя?“;
 7. 6 юли 2006 г. „Разширяване на разбирането на Закона за Карма“;
 8. 26 декември 2006 г. „Вие трябва постоянно да анализирате последствията от своите действия и да не се опитвате да учите там, където смесват вашето учение с боклука“;
 9. 6 януари 2007 г. „Учение за вашата душа“;
 10. 26 юни 2007 г. „Наставления за всеки ден“;
 11. 4 юли 2007 г. „Учение за необходимостта да пазите чисти вашите нисши тела“.

[2] См. книгу «Путь Посвящений». Материалы к семинару „Пътят на Посвещенията“ (с български субтитри), состоявшегося под Москвой в марте 2007 года. Новый тираж книги готовится к изданию в первой половине февраля 2008 года.