Учение за освобождаването от карма

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл за наставление на вашите душѝ.

Дойдох в този ден, за да дам кратко Учение, което надявам се, ще ви бъде много полезно и ще даде по-добро разбиране за много неща.

Аз запазвам непорочно разбиране за всеки един от вас. Така ще ми бъде по-лесно да беседвам с вас и да наблюдавам как моето отношение към вас се отразява на вашия живот.

Никога ли не сте забелязвали какво въздействие оказвате на другите хора, познати и непознати, на вашите приятели, близки, деца? Никога ли не ви се е случвало да се наблюдавате отстрани?

Например, вие се намирате в не особено добро разположение на духа. Обхванати сте от подозрителност и неприязън. Струва ви се, че всички ви лъжат, отнасят се лошо към вас. Истина е нали, че в живота ви е имало такива състояния? А сега нека внимателно да анализираме как вашето състояние се отразява на всички, които се намират около вас.

И така, отивате на работа и започвате да предавате своето състояние на хората около вас. Мислите си за тях не особено добри неща. Постепенно хората неволно поемат вашите вибрации и ви обръщат тази си страна, която виждате в тях. Разбирате ли за какво говоря? По начало във вас присъства некачествена енергия, която ви привежда в некачествено вътрешно състояние. Вашите ментално и емоционално тела започват да вибрират на тази честота, която съответства на енергията, активизирала се във вас в дадения момент.

Знаете, че във вашите енергийни тела се съдържат всички записи на извършените някога от вас постъпки. И когато настъпи моментът, се активира един или друг кармичен запис. Така попадате в състояние на съзнанието, което по-рано сами сте създали със своите неправилни избори в миналото.

Сега настъпва момент, когато отново се сблъсквате с некачествената енергия, създадена от вас, която живее във вашите енергийни тела. Сега от вас зависи ще можете ли да отработите тази енергия, да я изравните, да я неутрализирате, или ще усложните своето кармично състояние.

Когато сте въоръжени със знание за действието на Закона за кармата, можете да се научите да улавяте всички некачествени състояния, които започват да се проявяват във вас. Постепенно ще овладеете изкуството да наблюдавате как едно или друго некачествено състояние възниква, активира се и прониква във вашите ментално и емоционално тела. Когато познавате своя враг, ще можете да се справите с него.

Ако знаете коя е болестта, достатъчно е да вземете навреме лекарство и нейният пристъп ще бъде предотвратен.

Вашите фини тела също са болни, те пазят рани от минали неправилни действия. И вие просто трябва да намерите противоотрова или лекарство за некачествените състояния на своето съзнание.

Трябва да се научите да улавяте момента, когато започва да ви завладява некачествено състояние на съзнанието. Трябва да бъдете нащрек. И именно в този момент да пресечете всякакви прояви на вашите отрицателни енергии от миналото.

Ако се опитвате със силата на волята или с помощта на психологически похвати да се справите с некачественото си състояние, това едва ли ще ви помогне. Необходимо е да разберете, някога вие самите  сте породили това състояние. И сега искате да се избавите от това несъвършенство, да се освободите от него.

Когато успеете да влезете в правилно състояние на съзнанието и да насочите във вярна посока потока Божествена енергия в себе си, ще можете да неутрализирате своите минали негативни кармични наслагвания.

Целият механизъм за поправяне на вашите вътрешни несъвършенства се намира във вас. Необходимо е само да признаете, че дадено несъвършенство присъства във вас, и да пожелаете да се освободите от него.

Всичко зависи от тежестта на вашата карма, от това, колко е силна отрицателната енергия, която се е настанила във вас. И ако имате работа с малък кармичен проблем, достатъчно е само веднъж да фиксирате своето внимание върху него и той ще си отиде.

Ако пък се сблъсквате с голям кармичен проблем, с качеството, заради чието отработване сте се преродили, ще ви се наложи да повтаряте опита си многократно, понякога няколко години.

Няма такова отрицателно качество или недостатък, с който да не можете да се справите с Божията помощ.

Бог винаги ви дава възможност да се справите сами с всеки ваш недостатък.

И когато почувствате, че даваните от мен препоръки действат безупречно, ще можете постепенно да се избавите от всички ваши несъвършенства.

Ще дойде ден и ще престанете да се обиждате, ако по-рано е било свойствено за вас да се обиждате.

Ще дойде ден и ще престанете да завиждате, ако за вас е била присъща завистта.

Ще дойде ден и ще престанете да ревнувате, ако за вас е била свойствена ревнивостта.

По същия начин ще можете да се освободите от депресия, раздразнителност, избухливост, гняв и много други небожествени качества.

И когато започнете да проявявате само Божествени качества, тогава целият свят ще ви покаже своята Божествена страна.

Необходимо е всеки да се заеме само със себе си, със своето вътрешно състояние, и светът около вас ще се промени от само себе си.

Аз се изхитрих малко, докато ви давах това Учение. В действителност всички сте много свързани в света, в който живеете. И има много силни кармични връзки, които ви свързват с вашето семейство, със страната, в която живеете, с цялата планета. Затова едновременно с процеса на собственото си очистване от кармични натрупвания и наслоения, трябва да се погрижите за това и другите хора да научат за Закона за кармата и да знаят как да отработват своята карма.

След като знанието за Закона за карма и методите за отработване на карма проникнат в съзнанието на определен критичен процент от населението на Земята, ситуацията на планетата ще започне да се променя пред очите ви.

Пречат ви най-вече вашето невежество и мързел. Всички механизми и всички знания са дадени отдавна и в диктовките, които получавате чрез този Посланик, и чрез много други хора, които по различно време са ни служили в качеството на наши посланици.

Сега дойде време за нашата раздяла. Жалко.

Надявам се на нови срещи в бъдеще.

АЗ СЪМ Кутхуми, наставник на вашите душѝ.

 


Звукозапис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.