Учение за освобождаване от негативните енергии

АЗ СЪМ Кутхуми.

Навярно онези от вас, които редовно четат посланията, които ние даваме чрез нашия Посланик, ме помнят. Аз идвам често и моите беседи засягат главно развитието на вашето съзнание. Специализирам се също така в решаването на психологичните проблеми, с които са обременени вашите душѝ.

И днес бих искал да отделя време за беседа, свързана с причините за вашите психични проблеми и възможно ли е да се освободите от тях, без да прибягвате до помощта на светските психотерапевти. Трябва да се каже, че Възнесените Владици и светските психотерапевти подхождат по различен начин към освобождаването от психичните проблеми. Светските специалисти използват термина подсъзнание и безсъзнателно, докато в същото време аз обикновено използвам термините душа и фини тела.

В това няма голяма разлика, ако вашите специалисти подхождаха към вас не като към клиент и източник за своето съществуване във физическия свят, а ако подхождаха към вас като към душа, нуждаеща се от помощ и подкрепа. Аз трябва да констатирам печалния факт, че практически всички хора, живеещи на планетата Земя в днешно време, се нуждаят от помощ. Имам предвид помощ за решаване на психологичните проблеми, които обременяват вашите душѝ и преминават от въплъщение във въплъщение. Много специалисти психотерапевти отричат, че душата има много стара история и преминава през редица въплъщения. И това не дава възможност да се помогне пълноценно на много душѝ, нуждаещи се от помощ. Твърде много проблеми са дошли при вас от минали въплъщения. Това са различни страхове, фобии, записи на смърт. Твърде много душѝ са обременени с тези проблеми и не знаят как да се освободят от тях.

Аз няма да ви дам универсална рецепта. Мога само да ви дам препоръки, своите препоръки. И ще се радвам, ако успеете да използвате тези препоръки във вашия живот, и ще се радвам още повече, ако моите препоръки донесат изцеление на вашите душѝ.

Преди всичко е необходимо да осъзнаете проблема, който имате и който обременява вашите фини тела. Например, това може да бъде омраза към противоположния пол, дошла от миналото. В това въплъщение вие имате прекрасно семейство. И няма повод за проява на омраза и неприязън. Но нищо не можете да направите със себе си. Вие периодично изпитвате пристъпи на омраза и гняв. Вие самите страдате от това, от това страдат също така и най-близките ви хора – съпруга или съпруг, вашите деца.

Първата и най-важна крачка към решаването на вашия проблем ще бъде признаването на факта, че имате този проблем. Това е много голяма и важна крачка. Когато четете тези редове, на вас ви се струва смешно това, че такъв проблем може да не се види. Не бързайте с изводите. Вие можете да виждате този проблем в другите хора, но тогава, когато кармичната енергия на омразата и неприязънта се надига вътре във вас, когато тя ви връхлита, залива ви като океанска вълна през главата, вие вече не можете така трезво да оцените ситуацията. Вашият гняв ви се струва напълно оправдан и вие намирате, по-точно вашият плътски ум намира хиляди причини за оправдание на вашето състояние, вашето поведение и вашите действия.

Когато тази страшна негативна енергия от минали въплъщения се надига вътре във вас, на вас ви е много трудно да се справите със себе си. Вие не знаете колко пъти в минали въплъщения сте изпитвали най-жестоко отношение от страна на противоположния пол. Може да са ви унижавали, били и дори насилвали и убивали. Записите на всички тези негативни преживявания лежат като бреме във вашите фини тела. И вашата задача, вашата най-главна задача е да се опитате да осъзнаете, че тази енергия, тази отрицателна енергия присъства във вас.

Причина за вашето негативно състояние на съзнанието се явяват не вашият съпруг или съпруга, а тази енергия, която присъства вътре във вас. Сложността на ситуацията се състои в това, че във вашия мъж или жена, най-вероятно също присъства енергия, която изисква отработване. И най-вероятно, ако вие под влияние на негативната енергия обвинявате вашия мъж например в някакви действия или мисли, каквито у него в това въплъщение липсват, то именно в минали въплъщения той си е позволявал точно това, в което го упреквате. Затова процесът на изцеление от некачествените енергии се усложнява от това, че той е взаимен процес. И вие самите можете да си окажете помощ един на друг в освобождаването от негативните енергии. Необходимо е само да се договорите помежду си и когато негативната енергия се надига в някой от вас, другият трябва да му посочи, че тази енергия се е надигнала. И тогава, помагайки си взаимно, ще можете да осъзнаете наличието на тази енергия във вас. И ще бъдете способни да премахнете тази енергия от себе си. Ще бъдете способни да разберете, че това е онази част от вас, от която желаете да се освободите.

И идва втората много важна крачка, когато вие започвате да изпитвате желание да се освободите от отрицателната енергия, която присъства във вас и наличието на която сте осъзнали.

Следващата крачка е най-лесната. Вие молите Бог да ви освободи от негативната енергия, която присъства във вас. Но при цялата привидна лекота, не всички могат да направят тази крачка. Като правило хората са много подвижни в своето съзнание. Те са способни един или два пъти да помолят Бог да ги освободи от отрицателната енергия и след това забравят за своята молба, за това, че са решили да се освободят от отрицателната енергия. И когато настъпи следващият кармичен момент и отрицателната енергия отново ги залее, хората недоумяват. Защо Бог не ги е освободил от тази енергия?

Работата е в това, възлюбени, че отрицателната енергия, която присъства във вас, понякога се е формирала в продължение на цялото предишно въплъщение, а понякога и през няколко въплъщения. Затова, за да се освободите от тази енергия, вие трябва да приложите много големи усилия. Можете да включите молитвена практика, можете да използвате милостта на 23-я ден на месеца, която е дадена подробно в редица диктовки чрез този Посланик. Можете да използвате милостта за писане на писма до Кармичното Ръководство, която също ви е дадена подробно.

Само всекидневните усилия понякога в продължение на много години могат да ви помогнат да се освободите от негативните енергии на миналото.

Негативните качества, придобити в това въплъщение, се отработват много по-лесно, но тези качества, които ви съпътстват от въплъщение във въплъщение, изискват много големи усилия, за да се отработят.

И много качества могат да бъдат отработени при непосредственото взаимодействие между съпрузите. Ден след ден, сблъсквайки се с негативните качества на единия и другия, осъзнавате, че това са негативни енергии, от които трябва да се освободите и си прощавате един на друг и си помагате един на друг през целия си живот.

Само така, помагайки си един на друг, понякога вие сте способни да преодолеете кармата на миналото. И най-важният елемент, който е в състояние да ви помогне за разтварянето на кармата на миналото, ще бъде любовта, която изпитвате един към друг. Това е най-голямата скъпоценност на вашия свят, която си заслужава да се съхранява и пази много повече, отколкото парите, вещите или златото.

Радвам се, че нашата днешна беседа се състоя.

АЗ СЪМ Кутхуми, с Любов към вас и вашите душѝ.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)