Учение за необходимостта да пазите чисти вашите низши тела

АЗ СЪМ Кутхуми, отново дошъл, за да дам поредното послание на хората на Земята.

Аз дойдох в този ден, за да ви напомня за вашия дълг. Много от вас преди да се въплътят са преминали специално обучение в нашите школи и ашрами, които се намират във финия свят.

Вие сте посещавали нашите занятия и сте се подготвяли за мисията си. Много от вас до юношеска възраст все още са съхранявали смътни спомени за необходимостта да направят нещо за света. Сърцата ви са горели с пламъка на Служението, но нищо около вас не ви е напомняло за вашия дълг.

И ето аз дойдох сега, за да ви напомня за целта на вашето въплъщение. Цялата житейска суета трябва да отстъпи на втори план. Трябва да умеете да разпределяте приоритетите в живота си. Има главни, има и второстепенни неща. Има вечни задачи, има задачи на текущото въплъщение и има ежедневна суета. Когато позволявате на ежедневната суета ден след ден, година след година да ви завладее, вашите сетива губят способността си за възприемане на фините светове, вие препълвате съзнанието си с такова голямо количество ненужна информация, че просто не сте способни да се уедините и да влезете в тишината на нашия свят.

Вие сте много чувствителни същества. Вашите фини тела, когато са настроени към Висшите светове, наподобяват цигулка Страдивариус. Но мнозина от вас предпочитат да забиват с тази цигулка гвоздеи. Представете си истинска цигулка Страдивариус. Поколения хора са се наслаждавали на чаровните є звуци. Вас ви учат да осъзнавате ценността на това наистина произведение на изкуството. Защо цените себе си по-малко от цигулката? Вие сте много по-добър проводник на енергиите от фините светове. Вие сте способни да пропускате енергиите на Висшите светове във вашия свят. Само че вие се отнасяте с много по-голямо уважение и почит към вещите във вашия свят, отколкото към самите себе си.

Нежеланието да се вслушвате в себе си и да пазите своята чистота е свързано с психологическите ви проблеми и в основата на тези ваши проблеми е липсата на любов към себе си. Вие трябва да се обичате не като физическо тяло, а като проявление на Бог на Земята. Вие сте частица от Бог и трябва да се грижите за всичките си тела и да ги поддържате чисти като проявление на Божеството.

Всички ваши тела се нуждаят от правилно обгрижване. Вашето физическо тяло трябва да получава добра, пълноценна храна. И колкото са по-високи вибрациите на храната, толкова по-малко храна ви е необходима.

Емоционалното ви тяло се нуждае от подхранване с фини енергии, идващи от Висшите светове. То постоянно се нуждае от захранване с фина енергия. Вие се опитвате да утолите глада на емоционалното си тяло, като го храните със сурогати от некачествена музика и гледане на телевизия. Замърсявате емоционалното си тяло, като постоянно го подлагате на неблагоприятните условия на вашия свят. Постарайте се да се изолирате от заливащите ви от всички страни звуци. Достатъчно е един час на ден слушане на радио или гледане на телевизия, за да се лишите от възможността за общуване с Висшите светове за месец.

Помислете с какво се обграждате в живота си? Доколко всичко това е далече по вибрациите си от нашия свят.

Една изпита чашка алкохол или изпушена цигара не ви позволява няколко дни да се издигнете до висшите ефирни октави. Принудени сте постоянно да се намирате на нивото на астралния план, тъй като сте се привързали като с въжета към него със своите пагубни навици.

Анализирайте внимателно с какво пълните менталното си тяло. Колко време губите в гледане на безкрайни сапунени сериали и разговори с хора. Не се страхувайте да останете сами със себе си. Учете се да слушате тишината и да се наслаждавате на самотата.

Трябва да бъдат приети законодателни мерки спрямо тези, които се опитват да оглушават света със звуците на тежката гърмяща музика. Всеки, които обича да слуша рок музика или каквато и да е музика с накъсан ритъм понижава вибрациите на околното пространство на километри разстояние. На това хулиганство трябва да се сложи край.

Ако изпитият алкохол или изпушената цигара понижават само вашите вибрации и вибрациите на хората, които живеят заедно с вас, то гърмящата музика оказва влияние на хиляди хора. И ако знаехте последствията за вашите фини тела от това хулиганство, първото, което щяхте да направите, е да забраните на децата си завинаги да слушат подобна музика.

Има много простички начини, които позволяват бързо да се повдигнат вибрациите на физическия план и един от тези начини е забраната да се слуша силна музика.

Вие дори не можете да си представите какво влияние ви оказва музиката. Всяка нощ аз пристъпвам към своя орган и вдъхновен от Бог, свиря очарователни мелодии. Много малко са хората, които идват в моята обител, за да послушат тази музика. И още по-малко са хората, които са способни в бодърстващо съзнание да възпроизведат тази музика, да я запишат на ноти и да я подарят на света.

О, как бих желал съзвучието с Висшите светове да бъде достъпно за вас чрез слушането на музиката, която свиря на своя орган.

И ако през деня сте се подлагали на въздействието на вашата ужасна музика, дори за малко в градския транспорт или в магазина, през нощта няма да можете да се издигнете до тези октави, в които се чува моя орган.

Вие сами се ограничавате. Трябва да си спомните своята мисия и да вземете всички необходими мерки, за да се очистите така, че да успеете да осъществите мисията, заради която сте дошли във въплъщение. Всичко сте забравили и вината за вашата разсеяност е във вас самите, защото не отделяте нужното внимание на четирите си низши тела.

Помислете колко лесно ще бъде на следващото поколение да изпълни своята мисия, ако вие още сега се замислите за създаването на такива места по Земята, където новото поколение би могло да идва във въплъщение и да прекарва първите години от живота си в тишина и общуване с природата. Ако още сега бъдат създадени такива места по Земята, новата раса хора ще може да се ражда. Повярвайте ми, много издигнати души са готови да се въплътят, за да Служат на света. И само липсата на условия във физическия план ги кара да се бавят с години и десетилетия.

Много от извисените духове рискуват и идват във въплъщение в тези неподготвени условия. И какво си мислите, че става? Те са принудени веднага след раждането си да се обременяват с такова количество карма, навлечена им от хората около тях, че попивайки тази карма в своята аура, тези уникални деца вече към четвъртата си година не са способни до края на въплъщението си да разкрият своите способности и да служат на света.

Болно ни е да гледаме как най-добрите човешки синове и дъщери гинат сред вас, носейки вашия товар и умирайки под неговата тежест.

Нима никога не сте чували и не сте чели това, което ви говорих днес? Колко пъти трябва да чуете тези прости истини, за да ги осъществите на практика?

Аз съм готов да идвам толкова пъти, колкото е необходимо, за да усвоите моето Учение. Но вашите успехи ще бъдат по-големи, ако преди сън пожелаете да попаднете в залата на етерния план, където свиря на моя орган, и предварително през деня да се постараете да се изолирате от всичко, което може да ви попречи да го чуете.

АЗ СЪМ Кутхуми, който винаги ви обича.