Творете безкористно, устремявайте се без колебание към Божествения свят и ще получите това, което заслужавате

АЗ СЪМ Иисус, дошъл при вас чрез нашия Посланик. АЗ СЪМ дойдох отново и както преди половин година, така и сега имам намерение да ви дам вечното Учение за вечния живот. Сега идвам в навечерието на Рождество, което се отбелязва в християнския свят като празник в памет на деня, в който аз дойдох в този свят преди около 2000 години.

И тогава, както и сега, аз усещам неуютност и тъмнина във вашия свят.

О, ако можехте поне с крайчеца на окото си да погледнете зад завесата и да усетите блаженството на Небесния живот, мисля, че завинаги бихте съхранили във вашето външно съзнание образа, към който трябва да се стремите и който сте задължени да претворите в живота около вас.

Проблемът на вашето съзнание е изцяло свързан с неговата неустойчивост и недостатъчна устременост. Вие няма да успеете да въплътите небесните образци във вашия земен живот, докато не откриете това състояние на устременост и най-висша вяра, при което ще можете да подчините целия си земен живот на включването на Божествения план във вашата физическа октава. Само така ще можете да станете сътворци на Бог и ще проявите Неговата Воля във вашата октава.

Вашият свят не удовлетворява в пълна степен изискванията, на които трябва да отговаря на този етап от еволюционното развитие. Затова безпокойството на Възнесените Същества е толкова голямо, затова характерът на нашите послания стана толкова твърд и непреклонен.

Повярвайте, че нашата любов не е изчезнала никъде. Ние продължаваме да ви обичаме така, както ви обичахме и преди. Но нашата любов се проявява на първо място като грижа за вашите души, за тяхното развитие и създаване на условия, в които това развитие може да бъде осъществявано и по-нататък.

Така както любящите родители не карат своите деца от сутрин до вечер да ядат само сладкиши, а им разнообразяват храната, за да израснат здрави и работоспособни, така и ние се стараем да ви осигурим най-добрата духовна храна. И сега ние ви даваме именно тази духовна храна, която ви е необходима. И ако ви се струва, че тя е твърда и горчива, това не значи, че не е полезна за вас.

В нашата практика на обучение постоянно прибягваме до метода на камшика и моркова. Когато свикнете много с нашите ласки и грижи, понякога си позволяваме да ви покажем, че прекомерната грижа не винаги е полезна . И настъпва период, когато вие сами трябва да започнете да действате, а не да чакате целият Космос да продължава да ви храни с лъжичка и да се грижи за вас.

Ако не направите някога първата крачка в своя живот, тогава никога няма да се научите да ходите.

Ето, такава първа крачка за вас е осъзнаването на отговорността ви не само за вашия живот и живота на вашите близки, но осъзнаването на отговорността ви за цялата ваша планета.

И това е следващият етап от развитието на вашето съзнание. Неразумно е да продължавате да се надявате на бавачки и родители, след като вече сте достигнали възрастта, когато можете да се грижите сами за себе си. Но това е малко – вие трябва да приемете отговорността за съдбата на всички животопотоци, които са изостанали в своето развитие и не са способни на по-нататъшно развитие без вашата помощ. И точно както ние изпълняваме по отношение на вас ролята на грижовни бавачки и учители, такава роля трябва да изпълнявате и вие по отношение на онези представители на човечеството, които прекалено са се увлекли в детските игри и не искат да пораснат.

От този ден образованието и възпитанието на неразумните чеда ви се възлага като ваш дълг и ваша кармична отговорност. Ако не се грижите за подрастващото поколение и за наставление на онези възрастни индивиди, които се нуждаят от вашата опека, то има голяма вероятност, прекалено много животопотоци на планетата Земя така и да не се докоснат в този живот до Божествената Истина и да не успеят да стигнат до осъзнаването на вечния живот.

Надявам се на вашата загриженост. Когато избирате да помагате на другите живи същества, вие получавате помощ от Небесата и получавате знанията и Божествената енергия, които са ви необходими. Ако не правите нищо, вие няма да успеете да изпълните дори и своя Божествен план и своето Божествено предназначение и няма да можете да помогнете на другите.

Това е много древен и мъдър закон и този закон действа безпогрешно. Никога не мислете за каквато и да е награда, която разчитате да получите за вашите добри дела и за вашата помощ. Позволете на Бог да решава, какво сте заслужили. Колкото по-безкористно е вашето Служение, толкова повече ще бъдат вашите съкровища, които трупате на Небесата.

И това е същият този избор, все един и същ, който правите в продължение на целия си живот. Вие или се опитвате да получите нещо осезаемо в заобикалящата ви илюзия, или мислите за вечния живот. Към каквото е насочен фокусът на вашето внимание, това и получавате в крайна сметка. И ако вие от живот в живот продължавате да се домогвате до нещата от този свят, тогава ще бъдете принудени отново и отново да идвате във вашия свят и да отработвате привързаности.

Затова работете безкористно, устремявайте се без колебание към Божествения свят и ще получите това, което заслужавате.

Аз се радвах на нашата днешна среща и бях радостен да ви поднеса като коледен подарък това кратко Учение.

Надявам се, че и вие ще си спомните за мен с Любов през тези коледни празници и ще ми подарите Любовта на вашите сърца.

АЗ СЪМ Иисус и се намирам в пламъка на Любовта.