Свърши тъмното време за Русия!

АЗ СЪМ Николай Рьорих, Възнесеният Владика Николай Рьорих. Дойдох при вас заедно с този Посланик.

Радостно е усещането, че нашата среща се състоя.

Много усилия бяха положени от Възнесените Учители, за да се осъществи присъствието на Посланик на Земята на Русия.

Знаете, че по време на моето въплъщение ние много пъти се опитвахме да се върнем на руска земя. И всеки път това беше невъзможно поради много причини, като най-главната причина беше огромната съпротива на тъмните сили, които бяха превзели Русия и възпрепятстваха всяка възможност за нашето присъствие в страната.

Знаете колко е важно да има Факел, фокус на Светлината на територията на страна като Русия, който се намира в сърцето на въплътен човек.

Знаете колко трудно беше да получим този фокус на Светлината в Русия.

Това наистина е огромна победа на Светлите сили!

Вие дори не можете да си представите как може да се измени бъдещето на Русия, ако успеете да съхраните този фокус на Светлината, да го опазите и да запалите от него много други такива фокуси на Светлината както на територията на Русия, така и в страните близо до нея.

Ние се радваме. Небесата се радват. Небесата ликуват!

Закрепването на този фокус на Светлината не беше случайно, а резултат от упорит труд в продължение на последните 150 години.

Знаете, че още нито един Посланик на Великото Бяло Братство не е успял да пребивава продължително време на територията на тази велика страна. Можете да си представите колко усилия бяха изразходвани, за да имате възможността да получите тези диктовки.

Наистина, значението на това събитие не може да бъде осмислено веднага от съзнанието на светлоносците.

Известно е, че по време на нашето кратко пребиваване на територията на Русия през 20-те години на миналия век, два пъти преминахме през Омск. Първият път беше на отиване към Москва, втория път – в обратна посока на излизане от Русия.

Но малцина знаят, че по време на своето пребиваване в Омск, ние заложихме тук фокус на Светлината, кристал със светлинна енергия, който действаше през всичкото това време на финия план.

Така подготвихме пътя. Знаете, че този Посланик е родена в Омск и през целия си живот е живяла в Омск, и не е възможно да не е получила на фино ниво помощ от нашия фокус на Светлината, от нашия кристал, който ние заложихме на това място преди почти сто години.

Така се прави историята, така се случват събитията на Земята. И нямахме никаква гаранция, че този експеримент ще успее, че няма да бъде прекъснат, както вече многократно  бяха прекъсвани опитите ни да създадем фокус на Братството във физическия храм на хората, живеещи в Русия.

Разказвам толкова подробно това, за да бъдете проникнати от открилата се възможност. Не всичко, което се случва на физическия план, отразява това, което става на финия план. А на финия план Нова Русия е отдавна построена. Тя е построена със старанието на най-добрите синове и дъщери на Майка Русия. Колко храмове, колко прекрасни проекти има в ефирния свят над Русия. Тези боговдъхновени проекти са готови за спускане на физическо ниво.

Нощта е най-тъмна преди разсъмване .

Русия със завидно постоянство, като необязден кон отхвърляше от себе си множество важни мисии на силите на Светлината. Тя избра тежък път. През всичките тези години територията на Русия беше огласяна от стоновете на милиони животопотоци, които получиха в пълна мяра кармично възмездие за непокорството си към Божията Воля.

Намъчи се народът. Спря се. Колкото и да въртиш и сучеш, няма възможност да се скриеш от плана на Бог за тази страна. Дойде време да се пристъпи към осъществяване на замисъла.

Настъпи времето за осъществяване на космическата възможност за тази страна. Сега във въплъщение се намират именно тези, които трябва да осъществят ефирните замисли във физическия свят на Русия. Знаете, че винаги е трудно сам да се изкачиш до непристъпния връх. Но когато се изкачи един, мнозина след него ще могат да получат ръка за помощ, да се възползват от примера и също да се изкачат на своя връх на Божествено съзнание.

Хей, Русио, нима настъпи твоето време? Как да не е, като вече е настъпило!

Напред има още много неочаквани завои, много опасни изкачвания и стръмни скали, но светлоносците на Русия стигнаха вече онази точка, откъдето се вижда пътят към върха.

Този етап от работата, който предстои сега за осъществяването на Божествения замисъл на физическо ниво, ще изисква всичките ви сили и способности.

Свърши тъмното време за Русия!

И вие в сърцата си вече чувствате приближаващия утрешен ден.

Дълбоко в сърцата на руските хора винаги е била жива мечтата за светлото бъдеще, което трябва да настъпи. В сърцата на руските хора винаги е съществувала вярата, че ще се случи чудо, което ще спаси Русия.

И много пъти именно чудо е спасявало Русия.

И сега настъпва времето на чудесата.

С помощта на вашите сърца, вашите умове, на вашите ръце и нозе ще бъде построен Златният Век в Русия. Тази страна винаги е била по-различна от другите страни и винаги е поразявала със своята непредсказуемост. Винаги в умовете на най-добрите представители на този народ е живяла надеждата, че има някакъв особен път, който изведнъж ще се разкрие и този път непременно ще бъде свързан с Бог.

Русия е страна, обичана от Бог.

И аз съм преизпълнен от радост и предчувствие за настъпващото утро, а след него и за яркия слънчев ден за Русия!

Бях с вас днес. И се радвам на нашата среща.

АЗ СЪМ Николай Рьорих.

 

 

В 2012 година след палежа на Ашрама на Посланика фокуса на Светлината беше иззет от Русия.
По-подробно прочетете в Посланието на Господа Шивa: „Учение за фокуса на Светлината“ от 20 юни 2016 година.