Ще ви напомня как да се срещнете с Мен и как да дойдете в Моята Школа на Мистериите

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл отново при вас чрез този Посланик.

АЗ СЪМ дойдох поради насъщната необходимост да ви дам наставление, обучение и разбиране. Вашето съзнание изисква постоянно усъвършенстване. Имате нужда от ежедневно поливане на вашето съзнание с нашата Енергия и нашата Мъдрост. Хиляди и милиони години получавате Мъдрост от Божествения Източник. Във вашия живот има периоди, когато се лишавате от достъпа до Мъдростта на Небесата. И в този случай е много тъжно да се наблюдава как се лутате в гората на заблудите и не намирате успокоение и пристанище. Има много мои ученици, които дори вкусили от плодовете на Учението и Мъдростта, напуснаха по някакви причини моите класове и не поискаха да посещават занятията.

Много ми е жал. Искрено ми е жал. Но също искрено се надявам, че ще мине известно време и моите ученици ще се върнат. Обичам всичките си ученици. И няма нищо във вашият свят, което да може да се сравни по сила и мощ с мощта на моята Любов.

Мнозина не разбират, че тези изпитания и тестове, на които подлагам моите ученици и които им се струват много жестоки и непоносимо тежки, ги давам поради безграничната Любов, която изпитвам към душите на тези индивиди. Аз давам тестове за качествата, които е нужно да отработите. За тези качества, с които трябва да работите преди всичко и на които трябва да обърнете внимание.

За съжаление, получава се така, че тези ваши качества, когато ви напомням за тях, са най-големите ви недостатъци, към които сте най-силно привързани.

Затова моите тестове са така болезнени за вас. И вие напускате Пътя на Посвещенията и започвате да се лутате в гората на невежеството и страданията.

Мнозина се завръщат при мен по много пъти в един живот, живот след живот, и след това отново напускат моите класове.

Необходимо е безкрайно търпение, за да се работи с многото своенравни ученици и само чувството на Любов, което изпитвам към душите на тези индивиди, ми позволява отново и отново да ги приемам в своята Школа и да провеждам с тях занятия, да им давам знания и да водя обучение.

Дойдох да ви дам наставление за постигане на качеството, което е най-важно и от което се нуждаете най-много.

Вашият ум е много подвижен и вие не можете дълго време да се съсредоточавате върху един предмет. Намирате ново учение или нова книга. Увличате се отначало и проявявате интерес, но минава известно време и вашият устрем угасва. Искрата на устремеността загасва, без да се разпали. Защо става така?

Необходима ви е дисциплината на ученика. Ако не преодолявате неспокойния си ум всеки ден, тогава плътският ви ум ще ви овладее напълно и ще престанете да бъдете господар на собствената си съдба. Вашият суетен ум ще ви подхвърля всеки ден все нови и нови учения, знания, информация, развлечения. И вие ще се захващате ту за едно, ту за друго, ту за трето. Болно е да се наблюдава, как много от вас през целият си живот бягат от едно учение към друго, хващат се ту за една книга, ту за друга, проявяват интерес ту към един учител, ту към друг.

Като че ли вятърът ви носи по живота. И всичко това е, защото не ви достига дисциплина на ума.

Практически във всяко учение, до което ви довее вятърът, можете да намерите поне едно зърно Истина. Но не ви стига устременост да положите дори незначителни усилия за намирането на тези зърна Истина. И в края на краищата вие се спирате при този учител и това учение, които не изискват от вас никакви усилия. И получавате успокоение, че сте намерили най-после това, което сте търсили. Вие се скривате като хлебарки в пролуките и не желаете да излезете на светло. И за всичко е виновен отново вашият ум, който в този случай проявява качеството си мързел и нежеланието си да се променя.

Всички ученици, които са напуснали мен и моите занятия, блуждаят между различни учения и секти или са се свили в ограниченията на някаква религиозна група или секта и не желаят да проявят повече никаква инициатива, не желаят да се движат вече наникъде. В първия случай те се опитват да намерят успокоение за душата си и това ги заставя да бягат и да търсят по света духовна панацея. Във втория случай те си внушават мисълта, че са намерили панацея за всички свои беди, намерили са истинското учение и тяхната задача е само да седят и да чакат просветление.

Има само един Път, който ви води обратно към Дома, към вашия истински свят, към вашата истинска реалност. И този Път е Пътят на избавление от вашето его. Няма друг път и друга възможност да се завърнете у Дома.

Но Бог е предвидил и е устроил всичко така, че по какъвто и път да минете, все едно, ще достигнете до вашата цел. Колкото и да блуждаете из дебрите на гората от заблуди, вие ще намерите изход и ще се върнете у Дома. Изключение правят само онези души, които упорито не желаят да следват Божествения Закон. Но моите думи не са за тях. Аз се опитвам в тази беседа да достигна до съзнанието на моите ученици, които са посещавали класовете ми, преминали са обучение под мое ръководство, но са предпочели да избегнат трудностите и изпитанията и търсят по-лек път.

Но където и да отидете, с каквото и да се сблъскате във вашия живот, всички обстоятелства ще се комбинират по такъв начин, че ще трябва да се разделите със своето его.

Съществуването ви във вашия свят автоматично притегля към вас ситуации, които ви заставят да се разделите с тези ваши качества, които съм ви посочвал по време на даваните тестове и изпитания, но с които вие не сте пожелали да се разделите веднага и сте предпочели да избягате от посвещения и да търсите по-лекия път.

Възлюбени чела. Няма къде да избягате. Вие не можете да се скриете от тази енергия, която присъства във вас, докато по собствената си свободна воля не пожелаете да се разделите с нея, колкото и това да не ви се иска, и колкото и болезнено и жестоко да ви се струва това.

Пътят на посвещения в моята Школа е по-кратък, но е и по-болезнен. И само вашето его и вашето чувство на жалост към себе си ви карат да бягате от моите посвещения и да ме избягвате.

Но аз винаги съм готов да ви взема обратно в моята Школа на Мистериите. И ако вие за времето на лутане из гората на невежеството сте забравили, аз ще ви напомня как да се срещнете с мен и как да попаднете в моята Школа.

Отчитайки изискванията на времето, не ви е необходимо да пътувате до никаква страна накрай света, за да попаднете в моята Школа на Мистериите. Аз ще дойда при вас сам, щом ме призовете, в която и точка на земното кълбо да се намирате.

Необходимо е само да се приготвите за моето присъствие. Докато се намирате в обкръжението на вашите човешки мисли и чувства, аз не мога да се приближа до вас. Необходимо ми е да се откажете напълно, поне за кратко време, от вашите мисли и чувства. Необходимо ми е да повишите вибрациите си до колкото се може по-високо ниво, което е достъпно за вас.

Аз не мога да бъда там, където има много хора, не мога да бъда там, където са включени всякакви съвременни усилватели. Не мога да бъда с вас, ако сте заети с нещо, което може да отвлича вниманието ви. Трябва да бъдете напълно съсредоточени върху своето сърце. И трябва да сте в пълна тишина и хармония. В това състояние можете да ме призовете, да ме поканите да вляза във вашия храм в името на АЗ СЪМ ТОВА, КОЕТО СЪМ. И аз ще дойда в сърцето ви и ще ви дам това наставление, от което се нуждаете най-много, ще ви дам това знание и това обучение, което ви е необходимо. Моите ученици познават моите вибрации. И моите ученици са готови да чакат идването ми много месеци и много години, преди да сметна състоянието им и стремежите им пригодни за продължаване на моето обучение.

Аз идвам в този свят чрез моите ученици.

Затова призовавам тези мои ученици, които блуждаят из гората на заблудите, да спрат и да помислят не е ли настъпил моментът да се завърнат в моята Школа на Мистериите и отново да седнат на чина.

АЗ СЪМ Господ Майтрейя, бъдещият Будда.

 


Звукозапис на диктовката. Текста чите Т.Н. Микушина.