Сега, при смяната на годишния цикъл, е особено полезно да вземете решение и да се освободите от всичко ненужно във вашето съзнание

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл, за да дам послание на хората на Земята. Аз дойдох при вас от Великото Централно Слънце, преодолявайки големи разстояния. Но аз съм ви много близък Владика, защото всичко, което се отнася до Земята и нейната еволюция, е под моето ръководство и под моето непосредствено покровителство, защото всеки етап от еволюционното развитие на планетата Земя се съпровожда и наблюдава непосредствено от мен. Аз ръководя и направлявам еволюцията на планетата Земя. Аз съм този, който отговаря за хода на еволюцията на планетата. И аз съм това същество, което се намира винаги до вас, независимо от космическото разстояние между нас. Сега дойдох, за да ви дам представа за хода на вашето развитие и за етапа, на който се намира земното човечество в момента. Както винаги моите думи ще бъдат много прости, но зад простотата на изложението се крие сложният труд на милиони невидими за вашите физически очи същества на Светлината, които следят еволюцията на вашата планета и са готови 24 часа в денонощието да ви оказват цялата необходима помощ.

Вие приличате на деца от детската градина, които се нуждаят от постоянна грижа и опека. Може да не виждате всички онези хора, които се грижат за вас, готвят ви храна, перат бельото, почистват помещенията, но те винаги са с вас, макар не винаги да ги виждате с физическите си очи. По същия начин вие трябва да усещате нашето присъствие по резултатите около вас. И това, че независимо от не винаги разумните действия на земните хора, ние успяваме да запазим благоприятни условията за вашето развитие на планетата, говори за прецизната работа на всички Възнесени Същества, насочена за благото на еволюцията на Земята. Вие не винаги можете да оцените нашия труд, но ние сме винаги до вас. Трудността е в това, че завесата, която отделя нашите светове, все още е много плътна и твърде много неща, които биха могли да бъдат предотвратени и обезопасени, не е по нашите сили да предотвратим именно защото нашите светове са доста разделени и отдалечени един от друг. Не като разстояние, а по нивото на вибрациите. Затова ние не се уморяваме да ви повтаряме за необходимостта да извисявате съзнанието си и да повишавате нивото на своите вибрации. Когато вибрациите ви достигнат по-високо ниво, ние ще можем да сме по-близо до вас и да ви оказваме по-голяма помощ и подкрепа. Затова, за да повишавате вашите вибрации, е необходимо да използвате всички подръчни средства. В живота ви има неща, които понижават вибрациите ви и има други неща, които ги повишават. И това се отнася за всичко. И за храната, и за облеклото, и за всичко, което ви заобикаля. Вашите жилища и градовете ви са на много ниско енергийно ниво. Затова като се грижите за мястото на вашето пребиваване и обстановката около вас, вие автоматично повишавате нивото на вибрациите си и ставате способни да различавате състоянията на вашето съзнание и да чувате звуците на финия свят, да различавате нашето присъствие.

Ще бъде странно да се надявате, че можете да ни чуете, ако продължите да водите начина на живот, присъщ на масовото съзнание на човечеството. На вас ви е необходимо сега да се замислите за всичко, което ви заобикаля и това е следващият етап от вашето развитие, когато ще бъдете принудени да отделяте по-голямо внимание на всичко, което ви заобикаля в живота, у дома, на работа. Вие ще бъдете принудени да се погрижите за своето обкръжение, защото когато не предприемате никакви усилия, за да се изолирате от всичко, което е с ниски вибрации, вие ще забавите развитието си и няма да попаднете в коридора на космическата възможност, който наближава и който вече настъпи.

Ние говорим за преход и този преход трябва да бъде осъществен във вашето съзнание. Вие сами трябва да подготвите собствения си преход. Защото когато не сте способни да направите това по естествен, еволюционен път, ние ще бъдем принудени да прилагаме по-твърди мерки от рода на бой с пръчка или стоене в ъгъла – най-разпространеното наказание за малки непослушни деца. Не упорствайте. Време е да пораснете и е време да се научите да се подчинявате на Закона, който съществува в тази Вселена. Иначе няма да успеете да излезете от детската градина и да продължите развитието си в училището, университета и няма да можете да изпълнявате работата, за която е предназначен вашият животопоток.

Затова не чакайте, а започнете да анализирате още сега всичко, което ви заобикаля в живота ви и да се освобождавате от това, което никак не ви е нужно за следващия етап на еволюционното развитие. Спрете да играете вчерашните игри, устремете се към новия ден с неговото радостно слънце и свеж вятър на промените.

Вашето съзнание има нужда от проветряване и подсушаване на слънце. Изхвърлете от съзнанието си всички ненужни мисъл-форми и образи, изхвърлете всичко, което не е от Бог и вашият живот ще започне да се променя като с вълшебна пръчка. Позволете си да станете проявени богове. Позволете си радостни състояния на съзнанието, погрижете се за близките си, позволете си ДА БЪДЕТЕ и да се радвате на живота. Само когато измените своя подход към всичко, което ви заобикаля, ще се изменят и всички обстоятелства в живота ви.

Сега, при смяната на годишния цикъл, е особено полезно да вземете решение и да се освободите от всичко ненужно в съзнанието си. Не забравяйте за Божествената милост да пишете писма до Кармичното Ръководство. Пишете писма. Имате тази възможност до края на тази година. Помолете Кармичното Ръководство да ви освободи от това, от което бихте искали да се освободите. Какви качества или вредни навици ви тежат и пречат на развитието ви? Насочете силата на вашите молитви през следващото полугодие към избавяне от малките си недостатъци. И след половин година няма да се познаете. Колкото повече енергия  се задължите пред Кармичното Ръководство да освобождавате чрез молитви през следващото полугодие, толкова по-бързо ще се освободите от всички ваши неудачни привързаности и кармични проблеми.

И така, за да се възползвате от милостта и да изпратите писмо до Кармичното Ръководство, трябва внимателно да анализирате онова, от което бихте искали да се избавите най-напред. Обърнете се към членовете на Кармичното Ръководство, изредете вашите молби и желания. Поемете молитвени или други задължения, които сте готови да изпълнявате редовно през следващото полугодие. Изложете вашите молби и задължения върху лист, помолете Архангел Михаил и ангелите на защитата да съпроводят вашите писма по предназначение направо в Кармичното Ръководство и изгорете писмото. Можете да си оставите копие от писмото и след година, при условие, че сте изпълнили поетите от вас задължения, проверете какво се е променило. Аз съм уверен, че ще се избавите от един или няколко главни ваши недостатъка. Не забравяйте за благодарността. Веднага щом се избавите от проблемите си, напишете благодарствено писмо до Кармичното Ръководство.

Разделям се с вас със съжаление. Защото много ми се иска да ви окажа цялата възможна помощ и да ви дам онзи най-важен съвет, който много ще ви помогне. Надявам се, че макар и частично, ви помогнах и ви дадох няколко много важни съвета.

Сбогувам се с вас и до нови срещи!

АЗ СЪМ Сурия.