Радостна вест

АЗ СЪМ Санат Кумара, дошъл отново чрез моя Посланик. АЗ СЪМ дойдох в този ден, за да ви известя за началото на новия цикъл диктовки, който имаме намерение да дадем чрез нашия Посланик. Дойдох в този ден и сълзи на радост потекоха неволно по бузите ми. О, вие дори не можете да си представите как ликуват Небесата в този ден!

Струва ви се, че всичко около вас е както преди и нищо не предвещава каквито и да е промени. Както преди слънцето свети, птичките пеят и грижите на вашия ден непрекъснато застават пред вас. Но смея да ви уверя, че много неща се промениха от времето, когато последно давахме диктовки чрез нашия Посланик.

Измина по-малко от половин година. „Какво може да се е променило през това време?” – ще попитате вие.

Стана това, което трябваше да стане. И ние сме щастливи, че условието, което предадохме чрез нашия Посланик през месец март на тази година, практически е изпълнено. Ние имахме нужда от знак на физическия план, който да ни потвърди, че народите на Русия признават нашия Посланик. Ние имахме нужда от знак на физическия план, който да потвърди, че хората на Земята ни чуват и са готови да ни сътрудничат.

Ние получихме този знак. Такъв знак за нас е започналото строителство на Ашрам за нашия Посланик. И сега ние ще можем да предадем тази радостна новина до Великото Централно Слънце и да молим за нови Божествени милости не само за народите на Русия, но и за всички народи, които населяват планетата Земя.

Ние се радваме, и аз се радвам, че изключително трудния тест, изключително трудното изпитание завърши. И знак за преминаването през това изпитание е продължаването на посланията, които даваме в съответствие с Божествената възможност чрез нашия Посланик.

Сега, преди да пристъпя към диктовката, обмислях грижливо съдържанието на моята беседа. И знаете ли какво трябва да ви кажа? Аз разбрах, аз осъзнах, че нашите надежди в този им вид, в който се надявахме на сътрудничество с хората на Земята, не се сбъднаха. Ние очаквахме акт на безусловна и без уговорки благотворителна помощ, която би могла да бъде оказана на нашия Посланик от един човек. И този акт на безкористна помощ би могъл да ни послужи за основание да помолим за нови милости и нови възможности за планетата Земя. Това не се случи. Нито един човек не успя да достигне до такова ниво на съзнание, че да окаже безусловна помощ на нашия Посланик.

Тогава вие ще попитате защо се радваме и защо ликуваме?

Руският народ реши да надхитри Божествения Закон. Намериха се стотици и хиляди хора, които дадоха своя безкористен принос в делото по построяването на Ашрам за нашия Посланик. Имаше хора, които пожертваха много скромни суми. Но ние виждаме и четем в техните сърца. Този принос беше равен на царско дарение, защото те отделяха тези пари от своите семейства, които не живеят в охолство. Имаше хора, пожертвали значителни суми и имаше хора, отдали енергията на своите молитви, която ние използвахме като помощ.

Благодарим на всички, които взеха участие в строителството. Вашият принос е безценен в очите на Бог, защото той ще ни позволи да получим нови Божествени милости и възможности не само за Русия, но и за цялата планета.

Аз съм щастлив да ви кажа, че във всеки момент ще започне заседанието на Кармичното Ръководство. Искрено се надявам, че всички вие, които участвахте в строителството и дадохте своя принос, ще можете да се обърнете към Кармичното Ръководство с писма и да помолите за милостите, които бихте желали да получите за себе си и за своите близки.

Не се притеснявайте да молите. Ако молбите ви не могат да бъдат изпълнени изцяло, то вие непременно ще получите облекчение на Кармичното бреме, максимално допустимо от Божествения Закон. 

И така, аз бих искал да изразя своята признателност и благодарност на всички онези, които взеха участие в изпълнението на ултиматума, който ние предадохме на хората през март тази година. И се надявам, че усилията, които положихте, няма да бъдат последни. О, аз ще ви кажа, че Бог подготвя за вас огромни чудеса! И перспективите, които скоро ще се разкрият пред вас, ще надминат всичките ви очаквания.

Но трябва да имате предвид, че се намирате в самото начало на Пътя. Пред вас има труден и опасен път. И ако сега вървите с ентусиазъм, изпълнени със сили и Божествен импулс, който извира от вас, то за да преодолеете оставащия Път ще е необходимо да напрегнете всичките ви сили.

Ние имаме намерение да преобразим планетата Земя в кратки срокове. А това означава, че съпротивлението от страна на силите, които не желаят промените, катастрофално ще нараства. Бъдете бдителни и внимателни по Пътя си. Не позволявайте илюзиите дотолкова да овладеят съзнанието ви, че да забравите и Бог, и Владиците, и да се устремите по хлъзгавата и опасна пътека надолу към урвите на ужаса и мъката.

Ние ви зовем към планинските Върхове. Не си позволявайте да гледате надолу, към урвите, преливащи от скръбта, която все още изпълва Земята.

Ние се надяваме, че ще преодолеете с чест всички опасности, които ще срещнете по Пътя си. Ще ви бъде тежко. Ще изпитвате огромно натоварване и напрежение на всичките си сили. Моля ви, когато ви стане особено тежко, когато изгубите надежда и не виждате нито един лъч Светлина пред себе си, спомнете си за мен, спомнете си за тази диктовка, спомнете си, че вие сте безсмъртно същество от Светлина и че нищо не ви застрашава, докато съхранявате в сърцето си Вярата, Надеждата и Любовта!

Достатъчно е да съхраните в себе си само зрънце Вяра и с това зрънце да отправите призив към Небесата, към мене лично, към някой Възнесен Владика, към Архангел Михаил. И дори когато ви се стори, че загивате, ще стане чудо и всички препятствия по Пътя ви ще се разсеят като мъгла. Никога не забравяйте, че се намирате в илюзорен свят. И всички ужаси и страхове на вашия илюзорен свят в един прекрасен ден ще изчезнат напълно. Защото такъв е Божественият Закон. И онези, които се държат за старото, познатото и отживялото, лъхащо на плесен, рискуват да изчезнат заедно с илюзорния свят и да отидат в небитието.

Затова разделете се с вашите съмнения, с лошото си настроение и се устремете там, където духат свежите ветрове на промените там, където настъпват велики промени и дела там, където ние ви зовем.

Аз съм уверен, че много от вас ще погледнат по нов начин на живота си след това мое послание и ще направят избор в полза на промените, колкото и страшни да изглеждат те на вашия плътски ум.

Нищо няма да ви причини вреда. Не се бойте да се разделите с тялото си, но да запазите душата си. Много по-лошо е, когато изберете да съхраните тялото си и натрупаното във физическия свят, но да погубите душата си.

Аз дойдох и ви напускам в този ден.

АЗ СЪМ Санат Кумара.