Предупреждение за това, че вие избрахте най-трудния път към бъдещето

АЗ СЪМ Санат Кумара, дошъл отново.

Аз дойдох, защото ме преизпълва чувството на Любов към човечеството. И аз съм готов да пожертвам всички свои достижения, целия потенциал на своите достижения, за да бъде човечеството способно да живее и да се развива.

Да, въпросът, както и преди, стои много сериозно. Ние правим всичко възможно и всеки път поглеждаме към вас, намиращите се във въплъщение земляни, и гледаме какво все пак се е променило. Ако не беше милионите години опит в общуването ми с човечеството на Земята, отдавна бих прекратил този експеримент. Но за това време аз така възлюбих човечеството на Земята в лицето на неговите най-добри представители, че не мога отново и отново да не жертвам потенциала на своите достижения за вас, земните хора.

Всъщност аз дойдох, за да съобщя за известен дисбаланс, който не ни се удава да балансираме с нашите усилия. Ние разчитахме на по-голяма подкрепа от страна на светлоносците на планетата Земя.

Когато през 2005 г. започнахме циклите с диктовки чрез нашия Посланик, в сърцата на 144 хиляди христови същества, намиращи се във въплъщение, се запали Пламъкът на Победата! Ние бяхме щастливи да гледаме този Пламък, пламващ тук и там на планетата.

Обаче с времето житейските делници и неуредици, липсата на устременост и преданост потушиха Пламъка в тези светли душѝ. И сега едва ли има няколкостотин светлоносци по целия свят, способни да се удържат достигнатото ниво и да споделят с околните своята Светлина.

Къде се дянаха останалите светлоносци? Когато започнахме нашата мисия чрез този Посланик, изключително много душѝ си спомниха своето Божествено предназначение. Твърде много от тях бяха привлечени към даваното от нас Учение. И сред тези привлечени още повече бяха онези, които искаха да се възползват от освобождаваната Светлина. Да, възлюбени, във вашия свят несъвършенството преобладава. И първата вълна светлоносци, притеглени към новия източник на Учението, се разтвори в морето на онези, които желаеха само да получават, без да дават нищо в замяна.

Много жалко, че сред толкова много светлоносци не се намериха такива, които биха могли да преодолеят външното и вътрешното съпротивление и да устоят в тази неравна схватка. Аз говоря за схватка и използвам военна терминология, защото никой не е отменял Армагедон, никой не е отменял битката, която се води за душите на хората на Земята. И жътвата от противоположната страна се оказва по-голяма, отколкото от страната на силите на Светлината.

Нашите усилия, насочени към устройване на място на физическия план, където светлоносците биха могли да обединят своите усилия и да съставят план за действие, срещнаха нечувано съпротивление. И това съпротивление е невъзможно да се сравни със съпротивлението, което срещаха нашите посланици в миналото. Да, ние имаме възможност да действаме на територията на Русия, но мракът, който притисна от всички страни нашия преден пост на физическия план, надмина всички наши очаквания. Ние не мислихме и не предприемахме мерки, защото основният удар, който беше нанесен, дойде не от страна на силите на тъмата, а от страна на онези, които считат себе си за светлоносци или до неотдавна бяха светлоносци.

Какво наблюдаваме? Наблюдаваме разпри, слухове, сплетни. Наблюдаваме осъждане и смрад. Всички наши усилия срещат съпротивление, невиждано съпротивление в умовете и сърцата на хората.

Времето се ускори. Времето значително се ускори и онази печална картина, която наблюдаваме в нашите стари организации по целия свят, на територията на Русия се прояви в продължение само на една година.

Колко жалко за изразходената енергия. Тази енергия би могла да отиде за изграждане на блестящо бъдеще за Русия. И сега цялата тази енергия лежи като лепкава кал на територията на Ашрама, тук и там из Русия, където бившите светлоносци сеят вражда и съмнения, вместо да сеят Светлина, Любов и Надежда.

Имам в какво да упрекна и нашия Посланик. Обаче аз не познавам никой, намиращ се във въплъщение сега, който попадайки на нейното място, би могъл да издържи такива удари и отпред, и отзад, и от страна на светлоносците, и от страна на държавните структури и органи.

Да, възлюбени, преди да завоюва правото да води народите след себе си, цяла Русия трябва да премине тестове, всички нейни органи и структури. И съдебните власти, и законодателните власти, и проверяващите органи. Обаче ние претърпяхме най-големия провал  именно от страна на светлоносците, които само за броени години се превърнаха от малки орлета в моето гнездо, в ято врани. Тъжно и болно ми е да гледам и да съзнавам всичко това.

Ние виждахме друг път, път към върха. Обаче човечеството както и преди се стреми да тръгне по най-трудния път. Е, ние уважаваме вашия избор.

Обаче тогава, когато вашите страдания, мъки и беди надминат всички въобразими граници, знайте, че има Възнесени Владици, които винаги са готови да ви протегнат ръка за помощ.

Ние винаги сме готови за сътрудничество. Ние винаги сме готови да окажем помощ. Вашата карма не винаги позволява да се оказва помощ, но това е нещо, което вие сами сте създали и Законът за Кармата продължава непоколебимо да действа във Вселената.

За да се открие отново лекият път към върха, ние имаме нужда проявление на вашите вътрешни достижения. Във вашите вътрешни избори е заложено бъдещето на човечеството, което може да бъде изменено във всеки момент, стига само определено количество светлоносци да проявят единство и устременост.

Всеки път на вас ви се налага да започвате във все по-сурови и по-сурови условия. Ще ви се наложи да преодолявате всички онези кармични залежи, които са създадени от вас самите.

Слагайки ръка на сърце, можете ли да кажете, че насочихте всички ваши сили, цялата енергия, целия устрем през последните няколко години само за Служение на Великото Бяло Братство? Колко сред вас са способни да отговорят утвърдително на този въпрос, без да си кривят душата?

И в такъв случай какво очаквате от бъдещето? По какъв начин да оценим степента на вашата готовност и вашите достижения, когато днес вие бодро вървите в това направление, което указваме ние, а утре се устремявате в точно противоположната посока или изобщо предпочитате да посветите своите дни на депресията и безделието, или падате до там да си играете с илюзорните играчки на вашия свят.

Аз дойдох с това послание, за да ви обясня ситуацията, създадена сега на Земята и с предупреждение за това, че вие избрахте най-сложния път към бъдещето

АЗ СЪМ Санат Кумара.Ом.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)