Пребиваването в Бога – това е просто състояние на вашето съзнание

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител.

Аз дойдох в този ден, за да ви насоча по вашия Божествен Път. Много се надявам, че всички вие, които четете това мое Послание, следвате Пътя към Бога.

И за начало бих искал да изправите рамене, да вдишате дълбоко с пълни гърди и да ме посрещнете с такава широка усмивка, с каквато посрещате ласкавото слънчево лятно разсъмване.

Точно така! Сега сме готови за нашия разговор. Трябва да ви кажа съвсем определено, че отговорността за вашето добро настроение лежи изцяло на вашите рамене. И ако вие постоянно сте намръщени, нацупени и със сурово страдалческо изражение на лицето си, то именно всичко това привлича към вас от пространството същите тези намръщени лица и страдалчески погледи.

Помнете, че вие привличате от пространството точно това, което му изпращате. И изцяло от вас зависи какви енергии изпращате в света и в какво състояние се намирате.

Вие сами се програмирате всеки ден. Можете да се програмирате за щастие, успех, здраве и радост, а можете да се програмирате за страдание, мъка, депресия, злост и дори омраза.

Всичко се определя от вас самите, възлюбени. Няма в света нито един човек, който би ви накарал да се намирате в негативно състояние на съзнанието. Единственият човек в целия свят, който може да направи това, сте вие самите. И никой друг.

Ето защо аз бих ви препоръчал да започвате деня си, като заставате пред огледалото и се усмихвате на себе си. Това е съвсем прост начин и той е достъпен дори за онези от вас, които смятат, че са бедни, нещастни и онеправдани.

Вие ставате това, което си мислите, че сте. Това е закон на пространството, в което живеете. И като начало е необходимо да промените представата си за себе си. Трябва да убедите себе си, че при вас всичко e наред. И най-важното – следва да убедите себе си, че с вас е Бог. Какво може да ви се случи в живота, ако самият Бог пребивава с вас и се грижи за вас?

Пребиваването в Бога, чувството за Божественото – това просто е състояние на вашето съзнание. И ако искате постоянно да пребивавате в Бога, пуснете го отначало в сърцето си, а след известно време Той ще завладее цялото ви същество. Както слънцето осветява цялата земя и всичко наоколо, така и Бог чрез вас също ще свети на света.

Необходимо е всеки от вас да усвои този механизъм за разкриване на Бога в себе си. Пребиваването в Бога не означава разкриване на свръхспособности, приемане на наши диктовки или четене на мисли. Пребиваването в Бога означава постоянно хубаво, ведро настроение, препълваща радост и любов.

Вашите очи ви издават. И ако пребивавате в Бога, очите ви излъчват и горят с вътрешна светлина. Ако изберете да живеете без Бога, погледът ви потъмнява и гасне.

Обръщали ли сте внимание колко нещастни хора, обременени с маса проблеми, с постоянно лошо настроение и мрачен поглед има около вас?

Аз ще ви кажа, че всичко, което забелязвате в другите хора – всичко това присъства във вас самите.

Когато си позволите да се промените, позволите си радост и добро настроение, всички хора около вас ще ви обърнат другата си страна и вие ще забелязвате колко са много наоколо хората със сияещи очи и мили усмивки.

Вътре във вашето същество съществува център за управление на настоящето и бъдещето ви. Разбира се, вие съвсем правилно ще отбележите, че вашето настояще и бъдеще се управлява от Закона за Кармата, и всичко, което някога сте създали, се връща при вас, в това число под формата на некачествени състояния на съзнанието ви. Вие сте напълно прави! Обаче опитайте постоянно да мислите за лоши неща, да се оградите с телевизори във всяка стая, от които 24 часа в денонощието ще ви показват филми на ужасите, екшъни и новини за стихийни бедствия и терористични актове. Как мислите, ще се подобри ли състоянието ви? Обаче едно просто нещо може да подобри вашето състояние – изключете телевизорите. Престанете да поддържате разговорите за отрицателните прояви във вашия свят. Съсредоточете вниманието си върху позитивните неща – цветята, природата, животните, слънцето, ликовете на Владиците. Обградете се в дома си и на работа с прекрасни образци, със светли тонове.

Премахнете всички небожествени проявления от живота си и се наблюдавайте. Няма ли да ви стане по-леко?

Пуснете си мека, хармонизираща музика или тихи мелодични мантри, ласкаещи слуха ви. Напълнете пространството около себе си с позитивни енергии.

Вие трябва постоянно да контролирате само две неща в живота си – вашето вътрешно състояние и външното ви обкръжение. Премахнете от съзнанието си негативните мисли и чувства и премахнете от външното си обкръжение неправилните, небожествени образци.

Само тези две неща са способни да ви върнат радостта от живота, да изпълнят вашето същество с хармония и любов.

Повярвайте ми, ако успеете да поддържате себе си в добро разположение, ще можете да пропускате през своето същество повече Божествена енергия. И Божествената енергия, преминаваща през вашето същество като постоянен, мощен и равен поток, е способна да отмие от вашите четири низши тела много негативни кармични енергии. И дори няма да забележите колко лесно ще ви бъде да преодолявате всякакви неприятни кармични ситуации в живота ви.

Нали е вярно, че вие вече много пъти сте чували тези препоръки? Възможно е дори да сте чели това в нашите диктовки?

Отговорете ми на един обикновен въпрос: ако е толкова просто да промените живота си към по-добро, то защо не го правите?

За мен и за другите Владици това е голяма загадка. Не ви ли напомня тази ситуация на притчата, когато Бог по време на наводнение постоянно ви изпраща ту лодка, ту плот, за да ви спаси, а вие всеки път отказвате помощта в надежда, че Бог ще ви спаси.

Е, как можем да ви спасим, ако постоянно отказвате нашата помощ?

Това е невъзможно. Обаче аз много се надявам, че днешното послание ще ви подтикне да преразгледате много неща във вашето външно обкръжение и отношението си към това, което ви заобикаля в живота.

Бог постоянно се намира редом с вас. Не упорствайте като малки деца – позволете на Бог да влезе в живота ви!

Сега!


АЗ СЪМ Великият Божествен Управител.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)