Покажете вашите достижения и ние ще бъдем готови да ви дадем по-голямо разбиране и повече знания!

АЗ СЪМ Ел Мория!

Днес аз дойдох, за да дам заключителното Послание на този летен цикъл.

Аз се радвам, че успяхме да прокараме нашите енергии на земята на Древна Елада. Ние се надяваме, че именно тук нашите енергии ще имат повишено въздействие. Точката на въздействие на нашите енергии този път беше много добре преценена. И ние с удоволствие признаваме факта, че работата е изпълнена и е изпълнена превъзходно!

Вие знаете, че едновременно с приемането на нашите Послания се освобождава огромно количество Светлина. Ние се надяваме, че този път успяхме с помощта на нашия Посланик да употребим по най-добрия начин Светлината, нашата енергия от Висшите ефирни октави!

А сега имам намерение да кажа още няколко думи.

Да, нашата работа по предаване на Посланията преминава по правилния начин и на висота. Обаче за другата наша работа аз не мога да кажа, че тя се движи по същия достоен начин и също толкова успешно.

Хиляди хора ежедневно четат нашите Послания. Хиляди хора, намиращи се по цялото земно кълбо, имат възможност да се докоснат до нашите енергии и нашето Учение.

Обаче, къде са тези рицари? Къде са делата, които сте призвани да изпълните?

Преди въплъщението си вие поехте определени задължения. Всеки път аз идвам, за да ви напомня за това, което поехте върху себе си.

И какво…?

Аз виждам, че вашите усилия са твърде недостатъчни и затова ние не можем толкова успешно да преодоляваме съпротивлението на противоположните сили.

За нас е важно да създадем превес на силите на всеки участък от фронта, преминаващ през всяка област на човешката дейност.

За нас е важно количеството на хората, които се стремят да следват Учението на Възнесените Владици и да прокарват това Учение в живота си, да нараства и да се увеличава от година на година.

Именно благодарение на нашите искрени последователи ние можем да осъществим плановете на Братството на този етап от развитието на човечеството!

Затова аз идвам и не се уморявам да повтарям, че нашите задачи остават същите и нашите планове трябва да бъдат осъществени!

Аз отново и отново ви напомням, че е необходимо да действате!

Колко от вас, които четете нашите Послания, са приложили конкретни усилия през изминалата половин година за изпълнението на нашите молби?

За това време ние проведохме чрез нашия Посланик няколко много важни инициативи.

Колко от вас подкрепиха тези инициативи?

Ще ви кажа, че аз съм разочарован. Ние разчитахме на повече и нашите надежди отново не се оправдаха.

Вашата инертност и леност не ви правят чест.

Аз много добре разбирам, че е много трудно да се действа и да бъдете настроени към Божественото в условията, които сега съществуват на Земята.

Обаче аз настоявам да намерите в себе си сили и да продължите движението. Аз искам нашите чела най-после да се събудят от летаргичния сън в илюзията и да започнат да осъществяват нашите планове!

Вие трябва само да преодолеете собствения си мързел и инертност. Щом направите това, вие ще започнете да възприемате нашите вибрации и нашите енергии!

Щом станете способни да възприемате нашите енергии, у вас ще се появи сила и желание да действате и вече нищо няма да може да ви спре по Пътя ви към Бога!

Аз ви казвам, че трябва да се измъквате от застоя и тленността на обкръжаващия ви свят!

Аз ви казвам, че за да стане това, вие трябва да се раздвижите и да започнете да действате!

Препятствията пред вас се намират в полето на вашите кармични проблеми. И да разплетете кълбото от кармични препятствия вие можете само със собствени усилия.

Преди всичко, вие трябва да пожелаете да вървите по указания от нас Път.

Затова ще ви е необходима елмазена вяра и преданост.

Тези качества се постигат чрез дълга и старателна работа над себе си с всекидневно многочасово прилагане на духовни практики.

Има много начини да се поддържате постоянно в съзвучие с Бога. Обаче всички тези начини изискват полагане на всекидневни усилия.

Нито един ден не можете да пропуснете. Ако поради леност или слабост пропуснете само един ден от вашата духовна практика, вие се връщате в началото на вашия Път и сте принудени да започнете изкачването отново.

Никакви отстъпления!

Никакви угаждания на егото си!

Ако сте стъпили на пътя на Служение на Братството, няма да имате нито почивни дни, нито отпуски!

Повечето ги плаши дисциплината. Много от вас смятат, че Владиците прекалено много изискват.

Аз ясно ви посочвам Пътя, който води към спасението на душата ви.

Но аз не мога да преодолея този Път вместо вас.

Вие можете да избирате. Но нямате голям избор – или продължавате еволюцията си, или се отказвате от еволюционния път и избирате тленност и разпад.

Във вашия свят се очертават много нежелателни тенденции.

Ние полагаме всички усилия, за да ви подкрепим и да ви дадем последен шанс.

Всички наставления за днешния ден са дадени!

Да се дадат повече, Законът не позволява!

Покажете вашите достижения и ние ще бъдем готови да ви дадем по-голямо разбиране и повече знания!

А сега се сбогувам с вас.

И надявам се, до нови срещи!


АЗ СЪМ Ел Мория!

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)