Нужно ви е да си спомните, че най-главното във вашия живот е Бог

Аз съм Шива!

Аз дойдох отново! Както винаги милостта на Небесата отново предостави възможност на човечеството да оправдае възложените му надежди.

Всички ние внимателно следим какво става на планетата сега. И тайната е в това, че Земята получи нова порция Божествена енергия. И ние внимателно следим за въздействието, което тя ще окаже върху човечеството на планетата Земя. Ще продължава ли човечеството да върви по своя път за никъде, или ще се вразуми най-после и ще последва съветите на Великите Учители на човечеството, към които и аз имам честта да принадлежа.

Аз нямам възможност толкова често да давам своите послания. Затова всеки път се стремя да вложа в своето послание колкото е възможно по-голям енергиен импулс, който би ви подтикнал към пробуждане и развитие напред по възходящата спирала на еволюцията.

Вие забелязахте, че новият цикъл диктовки, който даваме чрез нашия посланик, не дава много храна за ума, за плътския ум. Ние започнахме да действаме по-фино, за да пробудим онези индивиди, които са способни да откликнат на новите енергии. На по-фините енергии.

Първият пласт на нашите послания пробуди известно количество индивиди. И сега постъпват други енергии, разчетени за хора на друго ниво.

Търсим най-добрите, които се намират във въплъщение сега. В миналите въплъщения вие имахте опит в Служението и много от вас предано служеха на Йерархията дори в не едно въплъщение. Обкръжаващият физически свят се промени, но вие трябва да си спомните своята мисия и получавайки импулс от тези послания в своето сърце, да преодолеете външните обстоятелства, да отхвърлите от себе си всичко онова, което пречи на вашето Служение.

Трудно ви е, и мнозина вече са се обременили с кармичен товар, който трябва да мъкнат със себе си до края на текущото въплъщение. Обаче има и такива, които никак не са се обременили, но се опитват да намерят храна за своята душа в обкръжаващата илюзията. Тези хора или тичат от едно учение в друго, или сменят работата си, опитвайки се да намерят някакво удовлетворение във външната, светската дейност.

Всичко това е напразно. Вие вече получихте опита на светската работа в множество минали въплъщения. Нужно ви е да си спомните, че главното във вашия живот е Бог. И да подчините целия си живот без остатък само за изпълнение на плановете на Бога.

Не може да стане така, че да служите на Бога и в същото време да запазвате за себе си някаква външна дейност в света, опитвайки се да получите още някакъв опит, да придобиете поредната играчка. За вас това е голяма крачка назад. Не гледайте хората около вас. В сравнение с вас, те се намират в детските ясли, в същото време когато вие вече сте завършили университета. Трябва да разбирате, че главното и определящото е нивото на съзнанието, а не външните атрибути на признанието или благополучието, които в дадения момент са приети във вашия свят. Има вечни ценности, а има и илюзорни ежеминутни увлечения.

Вие ми напомняте на възрастни чичковци и лели, които са седнали в пясъчника и се опитват да строят пясъчни кули и да правят пясъчни формички.

Опомнете се. Има реални неща, които сте длъжни да правите и които съответстват на вашето ниво на съзнание.

Колкото повече отлагате вземането на вашето окончателно решение и се опитвате да се криете зад различни видове дейности в илюзорния свят, толкова по-болезнено и по-трудно ще бъде за вас отрезвяването, когато се събудите и почувствате диханието на вечността в някой от дните може би дори на тази година.

Необходимо е да подчините целия си живот на Служението. Онези, които не могат да направят това, не са достигнали вашата степен на съзнание.

Всеки се намира на своето стъпало на развитие на съзнанието, но ако вие не заемете подобаващото на вас стъпало, то всички останали няма да имат образец на физическия план, на който да могат да подражават.

На земното кълбо живеят милиарди хора. Обаче само единици дръзват да щурмуват Джомолунгма, най-високия връх в света. Останалите предпочитат да гледат развлекателни програми по телевизията, заменящи им реалния живот.

Във вашия живот винаги има място за подвиг. Вие извършвате подвиг тогава, когато всеки ден вършите делата на Бога на Земята, независимо от всякакви външни обстоятелства, независимо от лошото самочувствие, независимо от болестите.

За да вършите делата на Бога, не е нужно да се катерите на връх Джомолунгма. Необходимо е да се заемете с първата работа, която се намира точно под носа ви и да започнете да я вършите. Много обикновена работа. И може да ви се стори, че тази работа не заслужава да се занимавате с нея. Твърде малка и незначителна е тя.

Но разберете, че когато с огромна Любов вършите малките неща, по този начин вие откривате за себе си възможност за по-голямо Служение.

Владиците не могат да ви доверят работа за Братството без предварителна щателна проверка, която отнема не една и две години. И дори когато в минали въплъщения вече сте се ползвали с доверието на Братството и сте изпълнявали негови задачи, в това въплъщение ще ви се наложи отново да заслужите доверието и да докажете, че сте достойни за това доверие.

Мнозина от вас търсят работа, с която биха могли да се захванат. Мнозина търсят хора, с които заедно биха могли да правят нещо. Повярвайте ми, не ви е нужно нищо от това. Вие вече имате всичко необходимо, за да започнете вашето Служение. Бог вече се е погрижил за всичко. Необходимо е само да отворите очи и да видите работата, с която трябва да започнете да се занимавате.

Ние отново хвърляме нашите мрежи. И чакаме какъв ще бъде уловът този път.


АЗ СЪМ Шива!

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)