Нужно е да се действа и да се върши работата на Братството още сега

АЗ СЪМ Ел Мория, дошъл при вас!

Днес ми се падна честта да дойда при вас, за да ви кажа, че цикълът диктовки, който дадохме в дните на заседанието на Кармичното Ръководство и лятното слънцестоене, завърши.

Ние не планирахме даването на летен цикъл диктовки, но обстоятелствата се стекоха по благоприятен начин и успяхме да прокараме нашите енергии на физическия план.

Както винаги ми е тъжно да се разделям с вас. Но ние много добре разбираме, че сега се разгръщат най-важните събития на физическия план и от това доколко ще успеем в най-близко време да осъществим замисленото, зависи буквално целият по-нататъшен ход на еволюцията на планетата Земя. Повярвайте ми, това не са само красиви думи.

Ние бихме желали да получим най-после фокус на Светлина на физическия план, такова място на земното кълбо, където след време всеки от вас ще може с очите си да ни види нас, Възнесените Владици, и да разговаря с нас. И аз ви обещавам, че ще бъда първият Възнесен Владика, който ще прояви своето присъствие на физическия план в Ашрама на нашия Посланик.

Всичко, което сега изглежда невероятно, ще бъде осъществено в близкото бъдеще.

Щом успеем да получим опорна точка на едно място на земното кълбо, ние ще можем мълниеносно да разпространим нашите вибрации в местата, които са най-чисти. И нашето шествие по планетата Земя ще започне.

Времето, което ви отделя от тези събития, ще бъде съкратено благодарение на усилията, които светлоносците са готови да полагат още сега. Ние няма да чакаме докато се събудят всички светлоносци, ние ще действаме незабавно с онези, които са пробудени и са готови да действат под нашето непосредствено ръководство. Няма време да се чакат изоставащите. Нужно е да се действа и да се вършат делата на Братството още сега. А тези, които не са готови, които не могат да се освободят от стария си багаж, притискащ ги към земята, нека се сърдят само на себе си.

Ние оповестихме широко нашите планове и нашите потребности на деня. И тези, които са готови, които при първия наш зов се събраха и застанаха под нашите знамена, вече започнаха своето победоносно шествие към своята лична Победа и към нашата обща Победа. Защото за тях няма разлика между нашите дела и техните дела. Ние всички вършим една обща работа за планетата, за бъдещия Живот.

И ако не направим това сега, не искам дори да мисля каква страшна перспектива ще се открие за планетата.

Ние сме длъжни да използваме предоставената космическа възможност. Благосклонността на Кармичното Ръководство и на Великото Централно Слънце е на наша страна. И ние се чудим защо някои от вас все още се бавят и са толкова мудни във всичко.

Ние обявихме задачите, които трябва да се изпълнят в най-близко бъдеще. Необходим ни е фокус на физическия план, който ще служи за образец на всеки, който има намерение да осъществява делото на Владиците на физическия план!

И няма да чакаме да скъсате с всички свои стари навици и да се разделите със старите си привързаности. Няма и не може да има никакви привързаности у воините на Светлината!

Длъжен съм обаче да ви предупредя, че когато захвърлите всичко и безразсъдно се втурнете по нашия зов, е необходимо да спрете за минута и да попитате сърцето си, не бягате ли от своите трудности. Дали не се опитвате да се прикриете зад интересите на Братството и да оставите настрани своите кармични дългове.

Повярвайте на мен и на моя опит в работата с човечеството на Земята. Никой от вас няма да успее да излъже Великия Закон за кармата. И докато не уравновесите необходимия процент от своята карма, вие няма да бъдете способни да осъществявате своето Служение на Братството. Защото всяка ваша крачка към нас ще бъде съпроводена с необходимостта да се освободите от кармичния товар. Отначало ще побегнете много бързо от своите кармични проблеми, но когато започнете своето Служение под наше ръководство, вашата карма толкова бързо ще започне да се връща при вас, че няма да успявате да посрещате идващите една след друга кармични ситуации. И ако кармичният товар, който ви обременява е твърде тежък, след кратко време вие ще хукнете презглава обратно към своето родно огнище и до края на въплъщението си ще недоумявате какво ви се е случило.

Затова е необходимо да се побърза, но е необходимо също така и внимателно да проанализирате степента на своята готовност.

Понякога преценяването и обмислянето на действията е много по-важно от бързането и скоростта.

Необходимо е през цялото време да се преценява ситуацията. Няма обща рецепта за всички. Всеки си има своя кармична ситуация и затова за всеки ще има отделни препоръки. Затова бързайте бавно. Това ще бъде правилното указание, от което да се ръководите в своя живот.

Нашите стари и предани ученици много добре знаят и разбират за какво говоря. Защото понякога е по-добре внимателно да се претегли всичко, отколкото да хукнете презглава, а в друга ситуация е необходимо именно да захвърлите всичко и да се втурнете при първия зов, защото втори път вече няма да ви повикат.

Аз поемам задължението да ви наставлявам във вашите избори, ако се обърнете за помощ към мен. Само че когато ме молите за помощ и искате съвет, не пропускайте моя съвет покрай ушите си. Аз ще ви говоря със знаци, сравними с шумоленето на листата и тихия полъх на вятъра.

Дойдох при вас в този ден, за да ви настроя към необходимостта от изпълнение на Служението, заради което сте дошли във въплъщение. И се радвам, че целта на моето посещение е постигната.

АЗ СЪМ Ел Мория, до нови срещи!

 


Звукозапис на диктовката на руски. Текста чете Т.Н. Микушина.