Ние идваме за да подкрепим постиженията на вашия устрем и да сверим ориентирите, по които се движите

АЗ СЪМ Ланело, дошъл при вас в този ден. За ваше сведение, днес аз не дойдох сам. Заедно с мен присъства и моят приятел и Учител, Великият Божествен Управител.

Дойдохме двамата, за да усилим това, което даваме и за да бъде удвоена мощта на нашето присъствие.

Това не означава, че просто трябва да възприемате много внимателно това, което ще чуете. То означава, че трябва да възприемате даваното с такова внимание, като че ли това, което чувате се явява за вас откровение.

Ние идваме, за да можете да сверите вашите стремежи и вашите мисли с нашите стремежи и нашите мисли. Не е тайна, че наближава краят на годината, а това е време за обобщаване на резултатите и изграждане на планове за бъдещето. Кой, ако не Великият Божествен Управител ще ви подскаже в каква посока трябва да се движите.

Затова днес от вас се иска да съсредоточите всички усилия не само към менталното тяло, но и към всички ваши тела. Да приведете в съзвучие всички ваши тела. И след това ние сме готови да започнем.

Така както винаги, вие трябва да разберете, че за да възприемете нашето Учение и нашите наставления, трябва да имате вътре в себе си механизъм, който ще ви позволи да се настроите на нашите вибрации. Този механизъм е вграден вътре във вас и той винаги е съществувал заедно с вас. Този механизъм е камертонът на вашата душа. Но за периода от време, когато се намирате във въплъщение, у мнозина от вас този механизъм или съвсем е престанал да звучи, или не е придобил нужната тоналност. Затова трябва да почистите вашия механизъм за настройване към фините светове.

И за никого от вас няма да е тайна, ако кажем, че за да постигнете съзвучие с Висшите светове, на вас ви е необходима безусловна Вяра и смирение пред Висшия Закон, съществуващ в тази Вселена. Когато се настройвате на нашите вибрации, вие придобивате голяма проводимост на своите тела. И всичко ненужно, уседнало във вашите четири низши тела, постепенно започва да се отделя като слоеве мръсотия и прах.

И още щом започнете да следвате Пътя, става такова голямо отделяне на слоевете натрупана през вековете мръсотия, че вие губите ориентирите и посоката на вашето движение. Ето защо за вас понякога е необичайно това, което започва да ви се случва.

А протичат съвсем естествени процеси. Вие сте вибрирали на едни честоти и сте поддържали съзвучие с вашия физически свят и с всичко, което ви обкръжава, а сега започвате да вибрирате на по-високи честоти и вътре във вас се осъществява отделяне на всичко, което пречи на ускоряването на вашите вибрации.

Когато започнете да се движите много бързо, започва да ви пречи излишният багаж. Съвсем същото се случва и когато започнете да се движите ускорено по Пътя. И дори такова безобидно действие, като четенето на нашите послания, предизвиква у мнозина от вас такава енергийна буря, че понякога е задължително да спрете, за да дойдете в равновесие, да осъзнаете това, което се случва и с нови сили да започнете да се движите по-нататък.

Спирането ви по Пътя ще бъде все по-кратко и по-кратко и в течение на времето вие ще наберете пълен ход и ще можете да въвличате в това движение всички индивиди, които не могат да се настроят към нас самостоятелно. И по този начин цялото човечество ще започне да ускорява своето развитие.

Ние не бихме желали нашите послания да предизвикват във вас нежелателен ефект. А това е възможно в случай, че вашите вибрации се различават значително от нивото на вибрации, което е доминиращо за нашия Посланик. Това не означава, че трябва да се откажете и да престанете да търсите Бог и да се движите по духовния Път. Това означава само, че ви е нужен кратък отдих, тъй като сте се движили много бързо и сте се задъхали. Ако страдате от задух при бързо ходене, това не означава, че въобще не трябва да ходите. Това означава само, че трябва да дозирате натоварването.

Всеки лекар ще ви каже това. И ние по примера на лекарите ви предписваме по-бавно темпо.

Забележете, че работата дори не е в темпото, с което се движите, а в постоянството и в следването на едни и същи ориентири.

Съгласете се, че ако бягате много бързо, но всеки ден бягате в различни посоки, едва ли ще стигнете целта на вашето движение. И обратно, ако се движите без да бързате, но постоянно в една и съща посока, то рано или късно ще достигнете целта на вашето движение.

Затова бързайте бавно. За всеки от вас ще има собствено темпо и собствен ритъм на движение.

Най-лошо от всичко е, ако спрете всякакво движение или започнете да се движите назад като рак.

Ние идваме, за да подкрепим вашия устрем и да сверим ориентирите, по които се движите.

Не трябва да пренебрегвате нашите съвети.

А сега ще преминем към най-важното, заради което дойдохме да дадем това наше послание. Вие знаете, че годината свършва. И както винаги, по това време работи Кармичното Ръководство. Ето защо днес и до края на годината вие имате възможност да се обърнете с писма до Кармичното Ръководство[1]. И това е много важна Божествена милост, която може съществено да ви помогне.

Членовете на Кармичното Ръководство не винаги имат възможност да се намесват във вашата съдба. Но ако сами се обърнете с писмо до Кармичното Ръководство, вашите молби непременно ще бъдат разгледани и ще бъдат взети всички необходими мерки за изменение или смекчаване на обстоятелствата. Всичко зависи от вашия устрем и енергията, която сте способни да отдадете в следващото полугодие, за да могат вашите молби да бъдат удовлетворени.

Както винаги, вие имате възможност да решите най-досадните кармични проблеми с помощта на Божията милост.

А сега дойде време да се разделим. Ето защо преди да завърша ви моля да не забравяте нашите наставления и да разглеждате всяко наше послание като Божествено откровение, а не като поредното развлечение за деня.

АЗ СЪМ Ланело, в присъствието на Великия Божествен Управител бях с вас в този ден.

 


Звукозапис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.

 


 

[1] Цитати от диктовките на Владиците, относно писането на писма до Кармичното Ръководство, за ваше удобство се публикуват на тази страница.

 

За писмата до Кармичното Ръководство

Гаутама Будда, 22 декември 2005 г

"… Вие знаете, че всяка година в това тъмно време на годината се провежда заседание на Кармичното Ръководство. На това заседание ще се приемат важни решения, в съответствие с които ще живее планетата през следващите шест месеца, до следващото заседание на Кармичното Ръководство, което ще се състои в периода на лятното слънцестоене. Затова вие също можете да вземете участие в това заседание на Кармичното Ръководство и по този начин да окажете влияние върху хода на развитието на планетата през следващата половин година.

Разбира се, вас никой няма да ви пусне в залата, където протича заседанието на Кармичното Ръководство и няма да можете да присъствате там, нито в своите физически тела, нито в по-фините си тела. Но можете да се обръщате с писма към Кармичното Ръководство и аз ви гарантирам, че всички ваши писма ще бъдат разгледани най-внимателно ..."

 

Господ Майтрейя, 15 юни 2006 г

"…вие можете да се възползвате от ежегодно предоставяната ви възможност и да напишете писма до Кармичното Ръководство. Съдържанието на тези писма можете да съставите сами. Но ще ви припомня съществуващите общи правила. Преди всичко, благодарете на Кармичното Ръководство за оказаните ви по-рано милости. След това можете да пристъпите към изложението на вашата молба. Ако тази молба се отнася за милости, които очаквате да получите лично за себе си или за своите близки, то обезателно след изреждането на всичките си молби, трябва да поемете задължения, които доброволно ще изпълните през следващите шест месеца до … новото заседание на Кармичното Ръководство. Вашите молби и пожелания трябва да са изложени простичко, като посочите имената и фамилиите на хората, за които молите …

… преди да съставите писмата си, внимателно обмислете вашите молби и мотиви. Не е нужно да се обременявате с излишни задължения. Поемете онези задължения, които можете да изпълните без излишно напрежение. Много хора поемат в писмата си такива големи задължения, че още първият срещнат проблем в живота ги кара да забравят за поетите задължения и да се откажат от тяхното изпълнение. По-добре поемете малко задължение, но го изпълнявайте всеки ден с радост и любов. Не се натоварвайте прекалено много. Понякога прочитането на една молитва на ден е достатъчно, за да бъде оказана помощ.

Колкото по-чиста енергия влагате в четенето на молитвите, толкова по-голям ефект постигате. И дори една единствена фраза „Нека на света му бъде добре”, произнесена искрено от вас, е достатъчна, за да облекчи съдбата на мнозина…".

 

Възлюбеният Сурия, 21 декeмври 2006 г

"…Сега, при смяната на годишния цикъл, е особено полезно да вземете решение и да се освободите от всичко ненужно в съзнанието си.Не забравяйте за Божествената милост да пишете писма до Кармичното Ръководство. Пишете писма… Помолете Кармичното Ръководство да ви освободи от това, от което бихте искали да се освободите. Какви качества или вредни навици ви тежат и пречат на развитието ви? Насочете силата на вашите молитви през следващото полугодие към избавяне от малките си недостатъци. И след половин година няма да се познаете.

Колкото повече енергия чрез молитви се задължите пред Кармичното Ръководство да освобождавате през следващото полугодие, толкова по-бързо ще се освободите от всички ваши неудачни привързаности и кармични проблеми.

И така, за да се възползвате от милостта и да изпратите писмо до Кармичното Ръководство, трябва внимателно да анализирате онова, от което бихте искали да се избавите най-напред.

Обърнете се към членовете на Кармичното Ръководство, изредете вашите молби и желания.

Поемете молитвени или други задължения, които сте готови да изпълнявате редовно през следващото полугодие.

Изложете вашите молби и задължения върху лист, помолете Архангел Михаил и ангелите на защитата да съпроводят вашите писма по предназначение направо в Кармичното Ръководство и изгорете писмото.

Можете да си оставите копие от писмото и след година, при условие, че сте изпълнили поетите от вас задължения, проверете какво се е променило.

Аз съм уверен, че ще се избавите от един или няколко главни ваши недостатъка. Не забравяйте за благодарността. Веднага щом се избавите от проблемите си, напишете благодарствено писмо до Кармичното Ръководство.

Разделям се с вас със съжаление. Защото много ми се иска да ви окажа цялата възможна помощ и да ви дам онзи най-важен съвет, който много ще ви помогне. Надявам се, че макар и частично, ви помогнах и ви дадох няколко много важни съвета. …"

 

Възлюбеният Сурия, 23 юни 2005 г

…Отрицателната енергия не може да изчезне сама по себе си, но енергията на вашите молитви може да разтвори отрицателната карма ... А енергията на благата карма, която създавате с правилните си действия, може да бъде насочена по ваша молба за облекчаване на кармичното бреме и за да може изчистването на кармата да премине по най-лекия за вас начин.

Трябва да изчиствате кармата от неправилните си постъпки, но това може да стане например като паднете и получите счупване или просто да се разминете с леко натъртване или синини.

Затова ви препоръчвам да се обърнете с молба към Кармичното Ръководство днес или в близките дни. Можете също така да посочите в писмото си, че вие конкретно се задължавате да работите за това, енергията на благите ви постъпки да бъде насочена за облекчаване на кармичното ви бреме.

Това може да бъде поемане от вас на задължение за четене на определен брой молитви или Розарии в продължение на определен период от време. Това може да бъде също така поемане на задължение за подпомагане на нуждаещите се или немощните.

Поемайте си само задължения, за които със сигурност знаете, че изпълнението им е по вашите възможности. Защото ако поемете твърде големи задължения с надежда да изчистите колкото е възможно повече карма, няма да можете да се справите с натоварването. Тъй като, не забравяйте, ще ви се наложи да преминавате тестове в живота си и да поддържате най-високо състояние на съзнанието си независимо от всички препятствия и житейски неуредици, с които ще ви се наложи да се сблъскате.

Отрицателните вибрации, раздразнението, което може да изпитате, ако не се справите с поетите задължения, могат да заличат положителния ефект от правилните ви постъпки и действия.

Задачата ви не е в това да трупате грешки и след това да се молите за опрощаване на греховете си. Задачата ви е да не създавате нова карма. Старата карма така или иначе ви предстои да изчистите под някаква форма. Затова следете внимателно да не създавате нова карма.

Днешната беседа беше много полезна, защото ви даде в ръцете инструменти, които при правилното им използване ще бъдат залог за успешното ви придвижване по Пътя.

Помнете, че нереалната част от вас, вашето его ще намери всяка възможност да ви насочи по лъжлив път, ще ви убеждава в това, че молитвите и писмата не действат. Ще ви убеждава, че днес сте много изморени и можете да си позволите да се отпуснете и да не изпълните поетите задължения.

Вие сте създавали кармата си в продължение на милиони години, в течение на многобройни прераждания. И искате да се избавите от кармата си мигновено?

Ако Законът позволяваше да изпитате последствията от мигновеното отработване на кармата ви, тогава нито един човек не би издържал и частица от секундата на отрицателната енергия, която ще се излее върху него. Тя буквално би унищожила вас и всичките ви тела. Затова Законът за кармата ви връща изпълнението на кармичните дългове постепенно, в продължение на значителен период от време. И помощта, за която молите, не може да ви бъде оказана мигновено. За да ви се окаже помощ е необходимо време и времето ще бъде различно, в зависимост от тежестта на кармата, съдържанието на молбата ви и поетите от вас задължения.

Срокът за оказване на помощ може да бъде различен и заема период от шест месеца до дванадесет години.

Затова се настройте за ежедневна работа. Чудесата във вашия живот са възможни, но вие сами създавате предпоставки те да се случват, като създавате ежедневно блага карма..."