Нека вашият празник напомня за посещение на висшите, ефирните октави

АЗ СЪМ Мелхиседек, дошъл при вас в този ден.

За щастие, за вас този ден няма да бъде тъжен или извън празничната атмосфера.

Вие сте свикнали да отбелязвате вашите земни празници. И този празник е един от най-любимите ви. Като правило дори и онези хора, които не вярват съвсем в Бог и във Висшите сили, усещат някаква мистичност в този ден.

Знаете, че Възнесените Владици не празнуват земните празници, но ние сме с вас по време на вашия празник. Защото всеки път, когато виждаме, че хората отбелязват смяната на годината в съответствие с нашите препоръки, това ни дава възможност да се присъединим към вас.

Знаете, че изискванията, които предявяваме към земния празник, се отличават от представите, които голяма част от човечеството влага в понятието празник.

И най-основното и главно изискване, което бихме искали да отчитате във вашите празници, е напълването им с Божествен мистичен смисъл. Добро е от наша гледна точка всичко онова, което ви помага да извисите вашето съзнание и макар и с крайчеца на окото или с помощта на вашата фантазия, да погледнете зад завесата.

Затова ние не приветстваме цялата тази празнична суета по време на празника, към която сте привикнали. Добре ще бъде по време на празника да си спомните за вашето Божествено предназначение, това, за което сте дошли във въплъщение. И вие знаете, че вашето Висше Аз винаги знае откъде сте дошли и накъде отивате. И силите, които се опитват да ви задържат в илюзията, се стремят да ви внушат такива стереотипи на празника, които по никакъв начин не се съгласуват с Божествените образци, култивирани от нас. Единственото, което постигате, когато по навик и сляпо следвате масовия стереотип на празнуване, е че укрепвате царящата около вас илюзия, вместо да полагате усилия да се измъкнете от нея.

Аз говоря на много понятен за вас език, но едва ли повечето от вас ще разберат накъде клоня.

А аз все пак се надявам, че сред хората, които четат тези диктовки, ще се намерят не малко индивиди, готови да се разделят с обичайния стереотип на празнуване, който съществува в масовото съзнание и ще последват съветите, които даваме. Нека вашият празник напомня за посещение на висшите, ефирните октави, в които понякога ви се отдава да проникнете по време на сън. Опитайте се да си спомните впечатленията и усещанията, които изпитвате, докато се намирате в нашите октави. Видели ли сте някъде в тези октави пияни компании или каквито и да са дисхармонично настроени групи от хора?

Не, никакви подобни прояви нямат място в нашия свят. Опитайте се да си спомните меката атмосфера, царяща в нашите октави. Мекото, дсикретно, но в същото време достатъчно ярко осветление, при което се виждат всички неща около вас. Спомнете си звуците на ефирните октави.

Много тих преливащ звън на камбани, спокоен ритъм на мантри и хорово пеене.

Спомнете си онази любов и хармония, които царят в нашите октави. И дори когато срещате мълчаливи същества от висшите светове, които не разговарят с вас, на вас все едно ви е приятно тяхното присъствие, защото усещате безкрайния поток от любов, струящ от тях. Вие буквално се къпете в тази любов, неведомата сила на любовта, обвиваща ви като благоухание.

Няма нищо, което би ви подразнило. Всичко е хармонично. И на вас не ви се иска да напуснете нашите октави. И след такива нощи, в които ви е провървяло и сте попаднали при нас в ефирните храмове и дворци, не ви се иска да се събудите и да се върнете във вашия свят.

Затова вашата задача е максимално, доколкото ви позволяват външните обстоятелства, да доближите атмосферата на мястото, където отбелязвате вашия празник, към ефирните октави.

О, аз много добре разбирам, че ще ви бъде много трудно да преодолеете съпротивата на вашите роднини и познати, когато се опитате да внесете във вашия свят нашите образци.

И не всички ще успеят да направят това.

Затова искам да ви предпазя от излишна и напразна загуба на енергия и сили. Знаете, че всичко във вашия свят се привлича според вибрациите. И ако в своето съзнание вие сте достигнали определено, достатъчно високо ниво, тогава автоматично по време на празника попадате в тази компания, която ще ви позволи да осъществите вашия стремеж към ефирните октави, проявени във физическия свят. В краен случай, вие ще имате възможност да останете в усамотение и да усетите приказката на ефирните октави около вас по време на земния празник.

Еволюцията на човешкото съзнание е много постепенна. И ако днес вие решите, че вашият празник трябва да бъде именно такъв, какъвто ви го описах, това не означава, че той ще се получи точно такъв. Защото стереотипите във вашето съзнание са много силни. Но сега вие имате в своето съзнание образ, към който трябва да се стремите. И вие знаете, че ако зърното е посято в добра почва и ако периодично тази почва се полива с нашата Божествена енергия, тогава непременно ще се появят кълнове.

Ние сме много търпеливи. И сме готови да наблюдаваме в много ваши земни животи как посятите от нас семена постепенно пробиват почвата и се устремяват към слънцето на Божественото съзнание.

Ако вашият стремеж е силен и вярата ви е устойчива, тогава тези образци, които ние вместваме във вашето съзнание в хода на тези диктовки, непременно ще израснат във вашия свят. При това колкото по-големи са вашите вяра и стремеж, преданост и любов, толкова по-бързо ще настъпят тези промени около вас, които ние очакваме.

Натрупаната информация и енергия няма да закъснеят да се проявят във вашия живот. И дори това вътрешно съпротивление, което мнозина от вас изпитват, четейки тези диктовки, все пак е тази първа стъпка, която правите във вярната посока. Защото вашето съпротивление ви принуждава да мислите, да анализирате. И най-способните ученици израстват от тези хора, които не приемат всичко, което ние казваме за чиста монета, а се опитват със своето съзнание и своя житейски опит да проверят достоверността на това, което даваме.

Затова вземете нашата информация, нашата енергия. Проверявайте всичко със своето съзнание.

Аз съм уверен, че ще успеете от всичкия подаван от нас материал да извлечете именно онези златни зрънца истина, които са ви необходими във вашия живот точно на този етап.

АЗ СЪМ Мелхиседек.