Назначавам ви за дежурни по планетата Земя

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас от Великото Централно Слънце чрез този Божи Посланик.

Откакто започнахме работа по предаването на нашите Послания чрез този Посланик, вие имахте възможност да се запознаете с последните новини и последната информация от категорията, с която сметнахме за възможно да ви запознаем.

Ще продължим нашата работа и по-нататък. Следете диктовките. Опитайте се да осъзнаете не само съдържанието, което лежи на повърхността, но се опитайте да четете тези диктовки между редовете.

Всяко истинско Послание от Небесата се характеризира преди всичко със своята многоплановост и наситеност с втори, трети и четвърти смисъл. Да, възлюбени, независимо от привидната простота и достъпност на изложението тези Послания съдържат информация, която ще мине покрай вашето външно съзнание и ще застави дълбочинните слоеве на вашата душа да се пробудят. И една от нашите основните задачи е именно да разбудим вашите спящи Божествени способности. За да можете да прекрачите зад пределите на вашия физически свят и да познаете друг свят, Божествения свят, който винаги е съществувал редом с вас, но вие предпочитахте да не го забелязвате или се правехте, че не съществува.

Така ви беше по-лесно да се отдавате на илюзията във вашия свят, да играете своите роли и да играете със своите играчки.

Вие сте способни да възприемете това, което искате да възприемете и това, което по своята свободна воля можете да допуснете в съзнанието си. Фините светове не се усещат от вашите физически сетива. Не можете да ги пипнете, да ги видите или да ги чуете. И за да започне вашето общуване с Божествения свят, трябва да повишите чувствителността на вашите физически сетива толкова, че да станат възприемчиви към фините вибрации. Диапазонът на вашата чувствителност като че ли се разширява и започвате да усещате финия свят.

Чувствате миризми, фини аромати, източникът на които не е във вашето обкръжение. Виждате прекрасни цветове, преливащи и въртящи се пред вашия вътрешен поглед, виждате искри и други светлинни ефекти. Започвате да чувате музиката на сферите, започвате да чувате звуците на нашия свят.

Но най-важното, към което трябва да устремите цялото си същество, това е чувството за Божественост. Това е с нищо несравним възторг от съприкосновението с нашия свят. Съвършено благоговейно чувство, сравнимо само може би с обекта на първата ви любов. Вашият възлюбен или вашата възлюбена. И това чувство е толкова възвишено, че се боите да не го изплашите дори със своето дишане или с някакво неловко движение.

Вашият свят е пълен с много груби вибрации. И сред суматохата на вашия свят е много трудно да се настроите на Божествената гама. Ето защо ви препоръчваме колкото се може по-дълго време да прекарвате сред природата, в тишина. Шумът на тревата, пеенето на птиците, дори жуженето на насекомите са звуци, най-близки до нашия свят.

Учете се да слушате гласовете на природата, учете се да съзерцавате природата. Да пропускате през себе си, през своето съзнание картини от околната природа.

Когато се намирате в тишина на брега на реката, ,или край морето, или в гората, или на полето, вие наистина се намирате в Храм Божий. И трябва да изпитвате напълно Божествен трепет пред грижата на Бог за вас. Той е построил за вас най-съвършените Храмове.

И вашето пребиваване сред природата трябва да бъде подобно на посещението в Храм. Благодарете на Бог за всяка минута тишина, когато се намирате в Неговия Храм и изпитвате благоговеен трепет. Защото финият свят не може да се доближи до вас, когато се намирате в градовете или дори в малките селища. Само сред природата, където няма следи оттака наречената цивилизация, можете да се докоснете до високите вибрации на нашият свят.

За много хора вибрациите на нашият свят са непоносими. Затова, когато попаднат сред природата, отново се опитват да ги заглушат с рок-музика или с цигара, или с алкохол, или с миризмата на печено месо. Наистина, не ви ли е позната тази картина на разпространения масов отдих сред природата?

А цялата работа, възлюбени, е в несходството на вибрациите. Много хора така са се привързали към ниските вибрации на физическия и астралния план, че пребиваването сред тишината на природата за тях е просто инквизиция.

Затова, ако се стремите към общуване с Бог, ако се стремите към общуване с нашия свят, намерете време и възможност поне един път в седмицата да излезете сред природата да медитирате на слънце, под шумоленето на вятъра, сред аромата на полските цветя.

И сред тези естествени картини и звуци ще ви бъде много по-лесно да уловите вибрациите на нашия свят.

Дойде време да се върнете към естествения начин на живеене, предвиден за вас от Бог.

По хармонията, която сте в състояние да изпитате, намирайки се с часове насаме със себе си и с природата, вие можете косвено да съдите за нивото на вашите духовни постижения. Смея да ви уверя, че човек привързан към астралния и физическия свят, не може да издържи и пет минути да съзерцава природата.

Само душите на тези, които са готови за общуване с Божествения свят, намират умиротворение и изпитват блаженство от общуването с природата.

Вашите градове са такова огромно струпване на тъмни сили, че е безкрайно чудно, как успявате да оцелеете в тези клоаки на масовото съзнание и така наречената съвременна цивилизация.

Кълновете на новото съзнание трябва да си пробиват път в тишината на природата. С времето новата цивилизация ще замени вече съществуващата. И именно хармоничните отношения на човека с природата ще отличава тази цивилизация от сега съществуващата.

Повярвайте ми, всички сурови климатични условия, всички екстремни прояви на климата през годината са само следствие от вашето неразвито съзнание.

Изменете вашето съзнание, имам предвид съзнанието на цялото човечество и ще се променят и условията на съществуване във вашият свят. И елементалите, които сега загиват с хиляди и буквално полудяват от вашата цивилизация, много бързо ще възстановят Божествения порядък на Земята.

Земята ще се превърне в планета с такъв мек климат и с такива комфортни условия за съществувание, че няма да има нужда да изразходвате толкова усилия и енергия за отопление на жилищата си.

Огледайте се около себе си. Вие и само вие сте отговорни за това несъвършенство, което цари във вашия свят. Вие и само вие сте отговорни за всички урагани, стихийни бедствия, цунами, екстремни климатични условия. Това е дело на вашите ръце и на вашето съзнание.

Не чакайте Възнесените Учители да дойдат и да въведат ред във вашия дом. Не, възлюбени, това е вашата планета, това е вашият роден дом и вие сте длъжни да въведете ред в него.

Настана времето да очистите вашето съзнание от боклука, който се е натрупал в него за милиони години пребиваване във въплъщения на планетата Земя. Сега трябва да очистите своето съзнание, своя дом, своята планета Земя.

Вие сте отговорни за чистотата на планетата. Назначавам ви дежурни по планетата Земя.

АЗ СЪМ Сурия.