Настъпи време за преминаване от света на илюзиите в реалния свят на Бога

АЗ СЪМ Алфа, дошъл отново при вас.

Вечността се скрива от вас зад суетата на деня. Но аз дойдох да утвърдя във вашето съзнание именно вечността.

Има смисъл да посвещавате вашето пребиваване на Земята само на вечните, непреходни ценности, на това, което ще остане с вас тогава, когато напуснете земното училище на живота и преминете на нови стъпала от спиралата на еволюционното развитие.

А сега това, за което ви говоря, ви се струва нещо отвлечено, до което не знаете как да се докоснете и как да използвате във вашия всекидневен живот.

Вашата Вяра във Висшите светове, в Твореца, ще ви създаде всички необходими условия и предпоставки, за да стане съществуването ви във физическия свят по-близко до Висшите светове. Остава ви само да намерите онази точка вътре във вашето същество, откъдето се открива перспективата на вечния Живот. Не всички от вас са способни на такава висота на мисленето. Мнозина няма да разберат и което е по-лошо, ще помислят, че се говори за нещо фантастично и нереално. Възлюбени, невъзможно е да влезете в съприкосновение с далечните светове дотогава, докато не повярвате в тяхното съществуване. Необходимо е да направите пробив във вашето съзнание, във вашата отбранителна линия, която поддържате 24 часа в денонощието, отбранявайки се от нашия свят и не желаейки нито да повярвате в него, нито да влезете в него. Много са изобретенията във вашия свят, които ви отвеждат в света на илюзията и не дават възможност да помислите за вечното.

Аз не мога да меря сили с това, което има толкова висока ценност във вашето съзнание, че засенчва за вас Бога. На мен не ми приляга нито да ви заставям, нито да настоявам да се опомните.

Случва се цветът на розата така и да не се разтвори и да изсъхне, без да разгъне своите венчелистчета, устремявайки ги към слънцето на Вярата, Надеждата и Любовта. Вие сами избирате на кои богове да се покланяте и по какъв път да вървите. Аз само ви напомням, че настъпи времето за връщане към реалността, настъпи времето за преминаване от света на илюзията в реалния свят на Бога. А вие сами, със собствени усилия трябва да се напрегнете, за да разтворите онези венчелистчета на вашата душа, които се протягат към Висшите светове. Понякога ви е невъзможно да се вслушате в желанието на вашата душа, тъй като всичко наоколо е насочено именно така, че това да не се случи. Но аз съм уверен, че вие ще се справите със задачата.

Има само две основни качества, които подобно на нишки ви извеждат от лабиринта на илюзията. Първото от тях е Вярата. Второто - Любовта.

За някого на първо място ще бъде Любовта, а на второ - Вярата. А някой ще каже, че няма разлика между Вярата и Любовта, защото истинската Вяра винаги е основана на Любовта. Любовта към Бога, Любовта към ближния, Любовта към целия Живот.

Вие трябва да обърнете внимание на всичко, което ви пречи да проявявате тези две качества във вашия живот и постепенно да отстранявате всичко, което ви пречи да преодолеете илюзията и да се изкачите на върха на Божественото съзнание.

За всеки от вас ще има няколко основни препятствия, които трябва да преодолеете. И на всеки от вас ще му се струва, че именно без това свое качество той няма да може да съществува и да се развива по-нататък. Това не е така, възлюбени.

Аз разбирам, че илюзията е силна и ви очарова със своята притегателност и магия. Обаче и Божественият свят може да ви очарова със своето вълшебство и красота.

Вие се намирате в точката на избора между два свята. И всеки от вас в най-близко време вече трябва да направи своя окончателен избор: да върви по пътя на по-нататъшната еволюция или да остане да си играе с играчките на илюзорния свят, който на вас ви изглежда реален.

Както виждате, цялото многообразие на обкръжаващия ви живот е разгърнато, само за да издържите своя зрелостен изпит и да преминете от света на илюзията в реалния свят на Бога.

Много се говори за главното. С много прости думи. И аз не се уморявам да идвам и да повтарям тези прости неща с надеждата, че някоя душа, получавайки моя импулс, ще се пробуди за вечния Живот от съня в илюзията. Моята задача е да разбудя колкото е възможно повече души, за да събера урожая от добри зърна в небесните хамбари.

Нужно ви е просто да вярвате и да живеете в съответствие с онези принципи, които са заповядани от пророците във всички времена.

Всичко е известно. Всичко е дадено. Трябва да се решите и да направите своя избор. Сега. После ще бъде късно.


АЗ СЪМ Алфа, с бащинска Любов към вашите души.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)