Настъпи време да си давате отчет за всяко свое действие и постъпка

АЗ СЪМ Иларион, Владика на петия лъч, дошъл при вас. Дойдох в този ден с желанието всеки от вас, когато прилага в живота си нашите послания, да полага поне частица от усилията, които полагаме ние, когато идваме, за да дадем послание.

И така, аз дойдох и нашата среща ще се състои благодарение на безграничната милост на Небесата. Защото Небесата са готови на огромни жертви, за да се пробуди съзнанието на човечеството на Земята.

Мислите, че усилията, които полагате, са достатъчни, за да се случат големите промени на физическия план? Аз дойдох, за да ви уверя в обратното. Вие не прилагате и една хилядна част от усилията, които трябва да бъдат приложени.

Свикнах да се срещам с индивидите, които идват при мен, обременени с тежки заболявания и молят за изцеление. Срещам се с всеки от тях на финия план и старателно им разказвам за причините, които са довели до тяхното заболяване. И едва след като душата напълно осъзнае, че цялата причина за болестта се крие в неправилното използване на Божествената енергия и в неправилните постъпки, които индивидът е извършвал в продължение на целия си сегашен живот и дори по време на множество минали въплъщения, заедно ние стигаме до извода кое е по-приемливо за дадената душа: да получи облекчение от недъга, но да остане в предишните условия на живот, или да направи преход и раждайки се отново, да използва възможността, за да поправи всичко, което е извършено погрешно.

На нивото на вашата душа вие винаги знаете, че можете и трябва да правите значително повече от това, което правите. Досещате се, че твърде много грешки е можело да бъдат избегнати. И всеки път продължавате да се движите в един и същ порочен кръг от въплъщение във въплъщение. Защо? И докога ще правите грешка след грешка, и възможно ли е да се сложи край на поредицата от неудачни въплъщения и повтарящи се грешки?

Разбира се, че е възможно. И Небесата винаги се радват да ви окажат помощ, за да се отскубнете от порочната верига от грешки и неудачи. Всеки от нас, Възнесените Владици, с радост е готов да дойде и да ви окаже цялата възможна помощ.

Обаче вие молите за помощ в порив на отчаяние, когато ви настигне тежка болест или нещастие. Но веднага щом менгемето на отрицателната енергия, стегнало се около вас, леко се отпусне, вие отново се спускате по същата опасна пътека, която ви води към урвите на страданията и несгодите.

И колкото и да се стараем, и да ви зовем към планинските върхове, вие се отклонявате и постъпвате по своему. И ако можехте да видите себе си и своите постъпки отстрани, бихте се удивили от това колко безотговорно постъпвате. И ако ви се разкриеше макар и за част от секундата причинно-следствената връзка между състоянието на вашето здраве или бедите, които ви преследват, и постъпките, които извършвате, онези отрицателни състояния на съзнанието, които провокирате ден след ден, вие мигновено бихте усетили цялата безсмисленост на лутането ви в тъмнината и ще се постараете да положите всички усилия, за да излезете на пътя, от който се открива ясна гледка към върха на Божественото съзнание.

Обаче кармата, която сте създали, не ви позволява понякога дори да си помислите, че може да грешите. „Как може да греши цялото общество, в което живеем?” питате се вие. Та нали всички около вас постъпват по същия начин. Всички се стремят да спечелят пари, за да удовлетворят своите желания и страсти.

Вие не трябва да обръщате внимание на това, което ви обкръжава. Необходимо е да обръщате внимание само на вътрешните ориентири. Длъжни сте да намерите възможност да разговаряте със своето сърце, със своето Висше Аз, със своята съвест и да постъпвате в живота само така, както ви повелява тихият вътрешен глас. Защото вашето Висше Аз и дори вашата душа, винаги знаят как трябва да постъпвате в една или друга житейска ситуация. Но вие предпочитате сляпо да копирате образците, които виждате по телевизията или във вашето непосредствено обкръжение.

Разберете, че вашето общество е болно. Затова трябва да се изолирате от стереотипите, които присъстват в него.

За да не се разпространи заразата във вашия организъм, вие вземате определени мерки и се изолирате от болния, страдащ от заразно заболяване. Казвам ви, че вашето общество е болно и за да опазите себе си и своето семейство, е необходимо да се изолирате от зловредните прояви, битуващи във вашия физически свят.

Дори само необмислено включвайки телевизора, вие подлагате себе си и което е особено тъжно, подлагате своите деца под влиянието на не най-добрите образци на поведение. И съзнателно или не напълно осъзнато, вие отваряте врата към астралния план, през която направо във вашия дом нахлуват зловредни същности от цялата околност, защото те се привличат от вибрациите, които са им съзвучни и които постъпват във вашия свят през екраните на телевизорите.

Гледате екшъни и домът ви се изпълва с агресивни същности, жадуващи за кръв. Гледате филми на ужасите и по този начин отваряте вратата на още по-страшни чудовища. Харесва ви да гледате порнографски филми и така отваряте вратата на цели тълпи от същности, които се хранят с вашите ниски инстинкти и подбуждат вашите страсти.

Във вашия свят няма нещо, което да не поражда последствия. Всяко действие предизвиква последствие. И понякога последиците от вашите минали некачествени постъпки се проявяват буквално пред очите ви, а понякога тези последици чакат десетилетия, за да се проявят в момент, когато вече сте се разделили с предишните си негативни навици и увлечения.

Затова никога не упреквайте когото и да е. Мислете само как да изолирате себе си, своето същество от погрешни образци. И когато полагате усилия и правите крачка след крачка в правилната посока, нито един Възнесен Владика няма да ви откаже помощ. Лично аз самият ще дойда при вас и ще дам помощта, която е възможно да се окаже на вас и на вашата душа.

Особено бъдете загрижени за вашите деца. Дайте им разбиране за това, че във вашия свят присъства несъвършенството, че вашият свят е смес от добро и зло, светлина и тъмнина. С други думи, вашият свят е болен. И единствено вие самите ще можетеда излекувате себе си и вашия свят, когато започнете да се придържате в своя живот към препоръките, които ви даваме, когато с такъв труд проникваме във вашия свят за наставления.

Аз бих желал от цялото си сърце моето днешно послание да ви вразуми за правилни постъпки и да ви накара да се замислите за действията, които извършвате всеки ден, без да се замисляте. Настъпи време да си давате отчет за всяко свое действие и постъпка.

АЗ СЪМ Иларион, с грижа за вашите душѝ.

 


Звукозапис на диктовката на руски. Текста чете Т.Н. Микушина.