Нашата задача е да напоим Земята с нови вибрации, ново съзнание и ново отношение към света

Аз СЪМ Гаутама Будда, дошъл отново.

От времето на моята последна среща с вас се случиха редица събития във финия план на планетата Земя. Бих искал накратко да ви запозная със случилото се. Натрупаните отрицателни енергии, които неминуемо трябваше да доведат до поредния катаклизъм, бяха локализирани в местата на тяхното образуване.

Затова енергиите, които не успеем да неутрализираме и обезвредим, ще повлияят преди всичко на тези хора, които са породили чудовища със своите мисли и чувства.

Правят се предупреждения също както по времето на Ной, дават се намеци чрез различни хора. Но хората предпочитат да си запушват ушите и да не чуват нищо. Да си затварят очите и да не виждат нищо.

Някои хора проявяват чудеса от пълна безотговорност, други проявяват чудеса от героизъм и самоотверженост, за да предотвратят неминуемото.

Всеки действа така, както той предпочита да действа. Всеки действа според това, от чии съвети предпочита да се ръководи в живота си.

Приближават събития, които отново ще покажат несъответствието на вибрациите на голямата част от населението на Земята с вибрациите на Новата Епоха, които дойдоха и продължават да пристигат на Земята.

По такъв начин, движейки се по пътя на последователните приближения, ще бъде осъществено това, което трябва да бъде осъществено на Земята. Възлюбени чела, никога не трябва да се върви против Волята на Бога, никога не трябва да се действа в разрез с тези планове, които са предвидени от Висшия Закон за планетата Земя.

По такъв начин във всеки се култивират правилни стремежи и Божествени качества. И всеки получава възможност да прояви своята вътрешна същност.

Защо се дава Учение, че трябва да се грижите само за себе си, за своите мисли и своите чувства? Защо не можете да ръководите другите индивиди и да ги карате да постъпват така, както на вас ви се струва, че е правилно?

Защото всичко, което става и всичко, което ще става на планетата и с всеки индивид, се определя от наличието на едни или други енергии в тяхната аура, в тяхното силово поле.

Ако във вас има много отрицателна енергия, която сте натрупали през многото прераждания на Земята, както и да се стараете да избегнете това, което в съответствие с вашата карма трябва да ви се случи, няма да успеете. От друга страна, ако сте се погрижили за своите мисли и чувства предварително, ако сте се избавили от по-голямата част от кармичния си товар, тогава който и да се старае да ви навреди, няма да успее.

Вашите врагове ще полагат усилия да ви навредят, но ако в аурата ви няма нещо, за което могат да се хванат, всякакви техни действия няма да ви причинят никаква вреда, а ще ви бъдат полезни.

В това се състои тайната, как някои хора оцеляват в такива условия, в каквито е невъзможно да се оцелее. И с това се обяснява защо на хората им се случва това, което им се случва, без да засяга никого около тях.

Затова е напълно безсмислено да хабите усилия, за да доказвате на себе си и на хората около вас, че вие сте добри и сте напълно предани на Бог. Всички ваши мисли, чувства и постъпки се пазят във вашата аура и в така наречените хроники на акаша. Затова да се играе някаква игра с Космическия Закон, действащ в тази Вселена, е просто безсмислено. Затова е казано да обръщате внимание само на своите мисли и чувства, на това, как постъпвате и какво правите.

Не можете да помогнете на човек, ако той не иска да приеме вашата помощ. Не можете да накарате никого със сила да сподели вашите убеждения. Но вие винаги имате възможност да споделите съкровището на своите знания с този, който е готов да ви изслуша. Тайната тук е в това, че човекът, който е готов да приеме вашата грижа и вашите знания, има съзнание и вибрации, които му позволяват да стори това. И той е постигнал това съзнание и тези вибрации за не едно въплъщение.

Затова не хабете усилия да натрапвате вашите възгледи на тези, които не искат да ви слушат. По-добре намерете в своето обкръжение хора, които са уморени от безизходицата, царяща в този свят, от задушната атмосфера, която ги заобикаля. За тези хора знанията, които ще им предложите, ще действат като чудотворен балсам, който облекчава тяхното съществуване и намазва раните им, получени от съприкосновението с не най-добрите страни на вашия свят.

Винаги имате възможност да намерите макар и един човек от вашето обкръжение, който се нуждае от помощта ви и от тези знания, които можете да му предложите. За съжаление, нивото на съзнанието на човечеството е такова, че само незначителна част от него е способна да усвои знанията, енергиите и информацията, съдържащи се в тези диктовки, които даваме сега чрез този Посланик.

Ние напълно осъзнаваме, че може би ще успеем да пробудим съзнанието на няколко хиляди или няколко десетки хиляди човека по целия свят.

Но, повярвайте ми, възлюбени чела, на първо време това е напълно достатъчно.

Тази информация, тези вибрации и тези знания, които са способни да усвоят малцината, които предварително са подготвили своите храмове за приемане на такава информация, ще се съхранят в тяхното енергийно поле, в тяхната аура.

Хората на Земята са много свързани помежду си на финия план. Има понятие колективно безсъзнателно човечество, когато знанията, които успяваме да вложим в главите на един-двама души, се разпространяват извън съзнанието на болшинството от хората. И ако те чуят някъде съвършено нови за Земята знания, у много хора възниква чувството, че те вече са чували за това или отнякъде го знаят, но едва ли ще могат да ви назоват източника, от който са почерпили своите знания.

Фините вибрации на нашия свят са способни да достигат до много индивиди, дори ако това не намира на първо време отклик в тяхното външно съзнание. Спомняте си, че човекът е устроен подобно на матрьошка и най-фината негова част е винаги много отзивчива за това, което става в информационното поле на Земята.

Вашето физическо тяло и вашите външни сетива приличат на динозаври, които по никакъв начин не могат да се приспособят към бързо изменящата се действителност, към бързо изменящите се вибрации на този свят. Както някога са измрели динозаврите, така с течение на времето вие ще бъдете принудени да се разделите с вашите физически тела.

Затова ви даваме учения за медитациите. Затова насочваме вашето съзнание към фините светове. Постепенно центърът на тежестта на вашето съзнание ще се премести в по-фините тела и вие ще получите по-голяма подвижност и лекота. Всъщност вашите физически тела са основната ви грижа, когато се намирате във въплъщение. И сте принудени да отделяте по-голямата част от времето, когато се намирате на Земята, за да се грижите за телата си – да ги миете, да ги храните, да ги обличате, да ги лекувате.

Можете да си представите колко стремително ще се развива еволюцията на човечеството, когато то се освободи от своите тела и заедно с това човек се освободи от необходимостта да прекарва толкова време в грижи за своето тяло.

Много ще се учудите, ако кажа, че в действителност вие много отдавна щяхте да се освободите от физическите си тела, щяхте да продължите еволюцията си в по-финия план, но вас ви задържат и ви заставят да се връщате отново и отново във въплъщение привързаността ви към физическото тяло и привързаността ви към всичко, което съществува във физическия план.

Единственото, което забавя вашето развитие, е нивото на вашето съзнание и степента на вашата привързаност към външната ви личност, към вашето его, тази ваша част, която съществува във физическия план и свързаните с него по-фини планове – менталния и астралния.

Всякакви катаклизми и всякакви катастрофи биха могли да бъдат предотвратени, ако човечеството можеше да се раздели със своята низша част. Всички нехармонични проявления в този свят са предизвикани от нехармоничното и несъвършено съзнание на земните хора. И наистина, от всеки от вас зависи всичко, което се случва и всичко, което може да се случи на планетата Земя. Вие просто четете тези диктовки, просто усвоявате информацията, която се съдържа в тях и така влиянието, което ще оказвате върху ставащите на Земята събития, ще е подобно на ресори. Вие ще смекчавате всяко бедствие, всеки катаклизъм.

Нашата задача е да напоим Земята чрез съзнанието на хората, които са способни да поемат даваните от нас знания, с нови вибрации, с ново съзнание и ново отношение към света.

Много скоро ще видите как всичко около вас ще започне да се променя. И това наистина ще прилича на чудо, но това чудо, възлюбени, ще стане само с вашата помощ.

АЗ СЪМ Гаутама Буда.