Нашата задача е да дадем вярно направление и ориентири на онези, които могат да се възползват от това

АЗ СЪМ Ланело. Днес отново дойдох при вас, за да дам обучение, от което се нуждаят вашите души.

Прието е да се смята, че Възнесените Владици са достигнали ниво на съзнанието, значително превъзхождащо човешкото ниво. Обаче това не е съвсем вярно. Тъй като между нас има много високи духове, до които дори аз не винаги мога да се приближа в своето състояние на съзнанието. Но има и такива, които съвсем скоро са завършили Земното училище или дори временно пребивават тук, очаквайки благоприятно развитие на събитията на Земята, за да приемат ново въплъщение.

Затова ще ви бъде интересно, ако споделя своя личен опит в достигането на онова ниво на съзнание, което позволява пребиваването в ефирните октави след прехода.

Ще бъде неправилно да се смята, че душата достига висшите октави веднага след прехода. Нужно е време, обикновено повече от 40 дни, през което душата се подготвя за преминаване на още по-високо ниво. И ритуалът, през който тя преминава в ефирните октави, е един от най-величествените. И този ритуал позволява да се изгори в пламъка на възнесението всичко, което пречи на издигането до възнесено състояние на съзнанието. Много от вас, които четат тези редове, ще могат след време да преминат през този величествен ритуал.

А сега, във времето докато пребивавате на Земята в земно тяло, вие трябва да изпълнявате работата, за която сте дошли във въплъщение. Не мислете, че пред вас има много време. Скъпа е всяка минута от вашето пребиваване на Земята. И едва сега, след моя преход и възнесение, аз започвам да разбирам, че по време на моето въплъщение съм изгубил твърде много време напразно. Величието и милосърдието на Божествения Закон наистина не знае граници.

Затова, ако четете нашите Учения не просто от любопитство, а намеренията ви са сериозни, тогава направете си труда да се контролирате и да минимизирате всички загуби на време, свързани с удовлетворяване на физическите потребности на вашето тяло.

Най-много от всичко трябва да се грижите за вашата душа, за нейното развитие и освобождаване от онези наслоения на миналата карма, които са се слели с вашето същество и пречат на вашето придвижване.

И най-сложното ще бъде да намерите в себе си онези черти на характера, навиците и привързаностите, от които е необходимо да се освободите. Защото вашият плътски ум ще ви уверява, и ще прави това много изкусно, че вие вече сте постигнали големи достижения по Пътя и няма от какво да се освобождавате.

Илюзията е просмукала вашите низши тела. И само с помощта на Бога вие можете да се освободите от много свои небожествени качества и проявления.

Всичко в крайна сметка става по волята на Бога. Затова най-важната крачка за вас ще бъде да помолите Бога за помощ при освобождаването на вашето същество от всички небожествени качества и проявления.

Но за да направите тази крачка, вие трябва да осъзнаете, че не сте чак толкова съвършени, колкото смятате.

Има още един момент, който е необходимо да отчитате. За да поддържате съзнанието си поне на нивото, което имате понастоящем, е необходимо постоянно да работите над себе си. Това е като да се изкачвате с велосипед в планината. Ако престанете да въртите педалите, вие ще се свлечете надолу, към подножието на планината и ще трябва да започнете процеса на изкачване отново.

Необходимо е постоянно да работите над своето съзнание. Всеки ден и ден след ден. Само в този случай можете да разчитате на възнесение след прехода.

Всеки от вас е принуден да извърви пътя на изкачването самостоятелно. И в този процес на изкачване към върха на Божественото съзнание е необходимо да се ориентирате единствено по себе си, по своето сърце.

Един от началните тестове по вашия Път се състои в това, че се появява външен човек, който ви убеждава, че трябва да постъпите по определен начин. Или ви казва, че постъпвате неправилно. Този човек като правило е много авторитетен за вас. И вашият тест се състои в това да действате в съответствие с вътрешните си ориентири и да се опирате на вътрешното си ръководство.

Много хора, които правят първите крачки по духовния Път, могат да си помислят, че този тест се отнася за тях. И те ще правят всичко така, както те желаят да го правят, без да се вслушват в мнението на хората около тях.

Възлюбени, необходимо е първо да бъдете уверени, че получавате вътрешно ръководство от вашето Висше Аз, а не от вашето его.

Онези неофити, които са се наслушали на истории за посветени и са се начели на съмнителна литература, могат да се вземат за велики посветени и да действат в угода на своето его, без да се съобразяват с никого и без да се вслушват в никого.

Как да се научите да разпознавате какво ви движи: Висшето Аз или егото? Аз на ваше място не бих се стремил да изясня този въпрос изведнъж и окончателно. Всяко ваше достижение на финия план трябва да има потвърждение на физическия план. И по това как и какво ще бъде проявено на физическия план, можете да разберете какви са вашите постижения.

И ако вашето обкръжение не се променя, позволявате си мили волности и задявки с алкохола, цигарите, наркотиците или обичате шумни компании с музика и запивки, тогава бих ви препоръчал настойчиво да се заемете сериозно с вашето его.

Обаче и тогава, когато водите правилен начин на живот, не притежавате вредни навици, вас ви дебне друга опасност на Пътя – духовната гордост. Вие мислите, че вече сте постигнали много и има какво да споделите с хората около вас. Обаче не веднага, но след известно време хората виждат вашата горделивост и започват да странят от вас. А при това вие си мислите, че вашите духовни постижения са толкова големи, че хората не понасят вашите високи вибрации.

Както виждате, в илюзорния свят винаги може да се заблудите, ако не сверявате всички свои стъпки с надеждни ориентири.

Ние твърдим, че ако следвате съветите на Възнесените Владици, дадени в тези наши послания, получени чрез нашия посланик, то вие ще имате в ръцете си компас и карта, които ще ви изведат от дебрите на илюзията.

Но дори четейки нашите послания вие съумявате да сътворите карма всеки път, когато критикувате, осъждате и проявявате други отрицателни качества при четенето на нашите послания. Ако нашите послания ви настройват негативно – не ги четете. В краен случай поне така няма да създадете карма.

Невъзможно е да бъде научен този, който не иска да учи. Затова нашата задача е да дадем вярното направление и ориентири на тези, които могат да се възползват от това.

А сега се сбогувам с вас. Но се надявам на нови срещи.


АЗ СЪМ Ланело.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)