Моите препоръки и пожелания към вас

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, дошъл при вас в този ден.

Аз дойдох при вас в края на годината, във времето, когато заседава Кармичното Ръководство. Възползвах се от тази възможност да се обърна към вас. Аз съм щастлив, че ние най-после, след дълги обсъждания, успяхме да съставим ясна картина на това, какво искаме да получим през следващата година. И ако бъдете търпеливи, с течение на времето ние ще можем да ви запознаем с всички наши планове и задачи.

Но свърши времето, когато само слушахте и четяхте нашите послания. Сега настъпи време за активни действия. На онези, които както досега имат желание да задоволяват любопитството си с четене на нашите послания, аз казвам, че пътищата ни се разделят.

Аз дойдох да събудя вашите сърца и да ви насоча към осъществяване на конкретна работа на физическия план.

Дойдох, за да ви кажа, че цялата енергия, или почти цялата енергия, която беше освободена от вас по време на всемирната медитация на 23 декември, е насочена от Кармичното Ръководство за развиване на Божествената възможност, свързана с нашия Посланик. Ние имаме намерение да предприемем конкретни стъпки на физическия план. Нужни са ни хора, които са готови да поддържат нашите начинания и да влязат в сътрудничество с нас.

Не става дума за това просто да образувате тълпа от зяпачи, която може само да пречи на нашата работа. Всеки от вас трябва да бъде готов да изпълни работата, за която е дошъл в това въплъщение.

Съветвам ви в дните до края на годината и в първите дни на новата година да медитирате върху това, което сте способни конкретно да правите още сега. Аз ви моля да не се отклонявате в обсъждане на онова, което ви пречи в живота да изпълните един или друг план.

Вие трябва да съсредоточите своето внимание върху изпълнението на конкретни действия на физическия план и да започнете да ги осъществявате. Не глобални действия, а малки стъпки, но в правилната посока. Тогава, приближавайки се постепенно все по-близо и по-близо до осъществяване на Божествената задача на вашето въплъщение, ще получите нашата помощ и подкрепа.

Но имайте предвид, че ако смятате да пренесете в бъдещето своите стари навици и привързаности, нищо няма да постигнете. Няма да можете да вървите в планината с раница, пълна с ненужни вехтории. Оставете всички ненужни неща и навици и оставете на Бог да се грижи за вас.

Но тук ви дебне друга опасност. Понякога толкова залагате на Бог и на Владиците, че забравяте да се погрижите и за своите семейства, и за поддържане на ред в дома си, и за физическото си тяло.

Само пълната хармония и баланс между духовното и физическото, с малък превес на духовните интереси, са способни да доведат до необходимия резултат във физическия свят.

Помнете, че още щом достигнете необходимия вътрешен баланс, енергията ще може да тече през вашето същество и вие няма да успявате да свършите всички неща за деня, които трябва да свършите.

Съществува едно общоприето заблуждение във вашия свят. Вие смятате, че щом сте посветили живота си за изпълнение на задачите на Владиците, тогава Те са длъжни да мислят и за състоянието на вашето здраве, и за физическите ви потребности.

Не е нужно да прехвърляте своето бреме на гърба на Възнесените Владици. Вие имате свои трудности, ние имаме нашите трудности. Ние не ви заставяме да носите нашия товар, защото ако прехвърля върху вас дори част от него, вие няма да издържите и минута под тежестта на товара, който нося за благото на еволюцията на планетата Земя.

Не се опитвайте да товарите нито Възнесените Владици, нито нашия Посланик. Всеки трябва да носи своето бреме. Само немощните, болните, децата и старите хора се нуждаят от постоянна грижа. Останалите трябва да се грижат за себе си и за своите близки.

Всеки здрав мъж е длъжен да издържа семейството си и да оказва помощ на нуждаещите се.

Не бъркайте духовния път и духовните достижения с изпадането в безделие.

Вашия свят не предполага постоянно състояние на безделие. Не можете безкрайно да стоите в медитация. Необходимо е да осигурите на себе си и всички хора, които зависят от вас, храна, дрехи, подслон и грижа.

Едва тогава можете да се занимавате със своите духовни практики и техники.

Но също така трябва да ви предпазя и от още една опасност, когато оправдавайки се с постоянно натоварване и заетост, забравяте да отделите на Бог и пет минути на ден. Няма да можете да вършите правилни действия на физическия план, да вземате правилни решения, ако не поддържате своето съзнание съзвучно с Бог. Трябва да се стремите да бъдете постоянно в хубаво, добро разположение на духа, а за това е необходимо да изпълнявате духовни практики, които са съзвучни с вашата душа.

Аз не мога да ви принудя да медитирате, ако сте свикнали да се молите. И не мога да ви заставя да се молите, ако са ви по-близки заниманията с йога и медитация. Няма твърди препоръки.

За всички има жизнено пространство и възможности да изпълняват своята духовна работа.

Но има такива практики, които не водят душата ви към развитие, а напротив, вкарват я в клетка от догми и правила. Настъпи времето да се пуснат на свобода душите на заблудените, които смятат, че служат на Бог, а се занимават със самоизтезаване и самобичуване.

Подобни практики нямат нищо общо с Божественото Служение. Вие сте свободни хора и заниманието с духовни практики трябва да ви носи радост и удовлетворение.

Аз не оправдавам излежаването и безделието, понякога се иска да си наложиш да станеш и да пристъпиш към молитва или да помогнеш на ближния, включително и на домашните си.

Но аз не мога да ви препоръчам прекалено старание и ежедневни занимания само с духовни практики. Нужен е разумен баланс, разумно ограничаване и разумни действия.

Сега бих искал на раздяла да ви препоръчам още една методика, която е възможно да знаете, но да сте забравили. Бих искал да ви напомня за Светлината, която носите в себе си. Бих искал да ви напомня за Бог, който живее във вашето сърце.

Нужно е само да предоставите възможност на Бог във вас да се прояви.

Нека през Новата Година всички ваши действия на физическия план да ръководи вашето Висше Аз, Бог във вас.

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, бях с вас в този ден.


Звукозапис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.