Беседа, значима за вас

АЗ СЪМ Гуан Ин. Аз дойдох в навечерието на лятното слънцестоене и преди началото на заседанието на Кармичното Ръководство. Затова нашата днешна беседа ще бъде много значима за вас, за вашето съзнание.

Преди всичко бих искала да спра вашето внимание на ситуацията, която се създаде около Ашрама на нашия посланик. Вие знаете, че вече изминаха три години, откакто тя се установи на това място.

Но за наше голямо съжаление, ние не срещнахме подкрепа от страна на руския народ. Тази подкрепа, на която разчитахме. Защото много суетни и любопитни хора, подобно на пяна се появиха наоколо, но онези истински и предани, които дойдоха във въплъщение за изпълнение на нашата мисия на Светлината, ние досега не видяхме.

Затова вземаме решение за промяна на нашата тактика. Ние не променяме целите си, но имаше достатъчно време, за да могат да се проявят душите на онези, които дойдоха във въплъщение специално, за да поддържат тази мисия на Светлината.

Ние сме принудени да отстъпим. И периодът за активни действия сега ще бъде променен. И за вас ще се отвори възможност да медитирате върху моите слова и върху всички текстове на Учението, което дадохме чрез нашия посланик.

Твърде скъпо ни излиза предаването на всяко послание, за да ги разглеждате пренебрежително, без да вниквате особено в тяхната същност, и да ги оставяте настрани, не намирайки нищо ново за себе си в тях.

Вие така и ще ходите из илюзията от едно учение на друго, намирайки някакви сензации, и както ви се струва откровения, дотогава, докато не спрете и не откриете единствения Път, който се явява реалният изход от вашия свят. И този Път се намира вътре във вас. Това не е външен, това е вътрешен Път, по който са вървели всички посланици и пророци от миналото, на който са учили всички истински Учители през последните няколко хиляди години.

Човечеството на нищо не се учи. То продължава и продължава да тича, търсейки външно учение, някакви външни, чудотворни практики, които по чудотворен начин ще издигнат неговото съзнание на новото стъпало.

За съжаление е невъзможно да се издигнете на следващото ниво на съзнанието без усилията на собствената си душа. Само благодарение на вашите лични усилия и на вашите лични достижения можете да се изкачите. Иначе сте обречени да бродите из илюзията.

Никакви външни методи няма да успеят да ви помогнат да се издигнете на новото ниво на съзнание. Само вашето вътрешно съзвучие с Божественото, звучащо като камертон вътре във вашето същество, е в състояние да ви изведе от задънената улица на еволюцията.

Аз дойдох с не особено радостно послание. Обаче за да осъзнаете простите истини, понякога трябва да ги чуете много пъти и не в най-меката форма.

Аз имам право да ви говоря всички тези не твърде приятни неща. Защото в продължение на много стотици хиляди години аз служа на еволюциите на човечеството на Земята. Много пъти съм идвала във въплъщение през това време. Будистите помнят моите неотдавнашни инкарнации.

Моето Служение на човечеството е основано на състраданието към душите на хората. Аз виждам как много от вас непоносимо се мъчат и като не знаят как да излязат от капана на кармичната ситуация, в която са попаднали, започват да винят за случващото се всички наоколо. Забравяйки за прочетените редове в Учението, забравяйки за истината, изложена във всички свещени книги от миналото. „Каквото посееш, това и ще пожънеш”.

Да излезете на друго ниво на възприемане на ситуацията, създала се около вас, означава да стигнете до осъзнаването, че тази ситуация е била създадена от самите вас. С мислите, които постоянно сте превъртали в своя ум. С думите, които сте казали, с чувствата, които са ви заливали и под тяхното въздействие вие сте извършвали една след друга необмислени постъпки.

Осъзнаването, че илюзията ви обръща тази си страна, която е съзвучна с вашите минали постъпки и минали избори, се явява най-голямото достижение на дадения етап.

Вътрешната работа над себе си трябва да се съчетава с духовни практики. Вие трябва постоянно, всеки ден да правите тази духовна практика, която ви е близка, която ви е приятно да изпълнявате. Възвисяването на вашето съзнание, макар и кратковременно, за 10-15 минути, във време, което е най-приемливо за вас, а най-добре – в началото на деня, ще ви даде онзи спасителен пояс, който ще ви позволи да се задържите на повърхността в морето на илюзията, без да потъвате в нея.

За съжаление общото състояние на човечеството е такова, че ще ви се наложи сами да се борите в морето на илюзията. Но вие сами направихте този избор за себе си. И Божествената възможност, която беше отворена през тези три години, приключи.

Нова Божествена възможност може да бъде отворена само в случай, че достатъчно количество индивиди демонстрират онова ниво на съзнание, което ние очакваме да видим.

И с всяка пропусната Божествена възможност ще ви се налага да започвате всичко отначало във все по-лоши и по-лоши условия.

Светът не е склонен да се учи от тези прости истини, които ние даваме в продължение на хиляди години.

И все пак, за да завърша моето днешно послание на дължимата нота, аз трябва да кажа, че Бог винаги оставя вратата едва-едва открехната, за да можете да видите Светлината и да се устремите към нея.

Затова Божествената възможност може отново да се отвори, ако се намерят достатъчно количество индивиди, които да демонстрират новото ниво на съзнание.

А сега аз се сбогувам с вас.


АЗ СЪМ Гуан Ин.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)