Беседа за това как да четете посланията и как да се отнасяте към Посланика

АЗ СЪМ Бабаджи.

За да започна своята беседа аз желая да се убедя, че вие сте предприели всички мерки за безопасност, необходими при четенето на нашите послания.

Тези, които за пръв път четат нашите послания, може да се учудят. Обаче онези, които вече отдавна четат нашите послания, навярно са осведомени за мерките за безопасност, които е необходимо да съблюдават. Преди всичко трябва да осъзнавате, че имате работа с енергия, тъй като нашето Слово носи определен енергиен заряд. И като всяка енергия, тя изисква внимателно и грижливо отношение, иначе резултатът от четенето на нашите послания може да бъде непредсказуем.

И така, вие трябва да осъзнаете, че разговаряте с Владици, които значително ви превъзхождат по своето ниво на съзнание. Затова вие сте длъжни да имате вътре в себе си чувство на почит и уважение. Вие не можете да разговаряте с Бог между другото, мимоходом. Вие не можете да пиете чай, да говорите с колегите си по работа, да проверявате домашните работи на децата си и същевременно да четете нашите послания. Ако правите всичко това и същевременно четете тези послания, то вие ще създавате карма, която ще бъде право пропорционална на енергията, съдържаща се в посланията.

Още веднъж предупреждавам, че вие разговаряте с Бог. И затова трябва да правите това трепетно, с голямо благоговение в сърцето. Цялото ви същество трябва да бъде настроено за общуване с Бог. Вие трябва да отхвърлите настрана всички ваши работи или обратно, да не четете послание дотогава, докато не ви се предостави благоприятен момент.

Ако сте разбалансирани или се намирате под въздействието на каквото и да е отрицателно качество, тогава енергията, съдържаща се в нашите послания, ще доведе до усилването на всеки негатив, който присъства във вас. И обратно, ако сте хармонично настроени и изпълнени с вътрешен покой, то това състояние на хармония и покой също ще се усили пропорционално на енергията, която се съдържа в посланието.

И така, аз ви дадох необходимите указания как да подхождате към четенето на нашите послания.

Сега трябва да ви разкажа какво представлява сама по себе си длъжността Посланик на Великото Бяло Братство. Ние надарихме нашия Посланик с нашата мантия през 2004 г. и едновременно с това ѝ предадохме пълномощия да представлява Братството на физическия план. Затова, когато влизате в каквито и да е взаимоотношения с нашия Посланик, вие трябва да разбирате, че влизате във взаимоотношения с Братството. И по това, как се отнасяте към нашия Посланик, ние си съставяме мнение за вашето духовно ниво и за духовното ниво на развитие на вашата цивилизация.

Когато аз се намирах във въплъщение, хората се отнасяха по различен начин към мен. И много от тях действително се отнасяха към мен като към Бог във въплъщение и това им помагаше да преодолеят много вътрешни проблеми, тъй като фактически те се ползваха от моите достижения, което им позволяваше много бързо да израстват в своето съзнание. Други изпитваха съмнения и това не им даваше възможност за по-нататъшен растеж. Защото вие получавате според вярата си.

Аз съм съгласен с това, че съществуват твърде много хора, които представят себе си за велики инкарнации, посланици и пророци. И ако вие сте привлечени към такива хора, то това е само следствие от вашата карма, която трябва да бъде развързана.

Но нека да се спрем на нашия Посланик. И тук във вашето съзнание трябва да премине пълната аналогия с посланик от друга страна.

Представете си, че във вашата страна има посланик от друга държава. Поне в миналите времена се придаваше много голямо значение на това, как жителите на страната се отнасят към посланика от съседната страна. И понякога недружелюбното отношение към посланика служеше като повод за война. Това беше в миналото. И историята изобилства с такива примери.

Сега си представете какво трябва да изпитваме ние, когато вие проявявате своето недружелюбие или явни враждебни действия, насочени срещу нашия Посланик.

Вие грешите, ние няма да воюваме или да ви принуждаваме насила да уважавате нашия Посланик. Ние просто виждаме по вашите действия нивото на развитие на съзнанието на човешкото общество като цяло. И това ни позволява да стигнем до заключението, че човечеството още не е готово да се разговаря с него като с равни. Човечеството още иска да се лута по пътищата в тъмнина.

Ето, разясняването на този момент ме подбуди да дойда днес при вас с послание. Аз мисля, че за мнозина тази информация ще бъде полезна.

Вие живеете във физическия свят. И в същото време съществувате в менталния свят и в астралния свят. Затова ако вашето тяло изобразява почитание и поклони, а вашият ум в това време одумва всеки, когото видят очите ви, и желанията ви карат да изпитвате завист и други неблаговидни чувства, това не означава, че вие имате достойно състояние на съзнанието.

Вашият свят ви предоставя грандиозни възможности за развитие. Такъв потенциал, какъвто е заложен във вашия свят, рядко може да се срещне във Вселената. Обаче помислете, с какво сте заети през по-голямата част на деня? Струва ли си да се въплъщаваш, за да лежиш например на дивана и да гледаш телевизия?

Аз засегнах днес много теми, които са актуални за вас. И всички тези теми и въпроси изискват вашето най-голямо внимание. Защото без решаването на тези въпроси вие ще стоите на място. А ние желаем вие да се развивате. Ние желаем вашето развитие да преминава успешно, с най-малко количество катаклизми и беди. Ние се грижим за вас.

Когато се намирах във въплъщение, аз се стараех да дам на хората максимума от енергия, която притежавах и която ми даваше Бог. Обаче аз виждах как хората получавайки тази енергия, още не успели да се отдалечат на две крачки от мен, веднага разливаха полученото. Наблюдавах това много пъти. И все пак давах и давах енергия на хората, защото техните душѝ се нуждаеха от любов и топлина. Но когато получаваха всичко това, те не осъзнаваха какво богатство владеят и още не успели да осъзнаят това, тутакси разпиляваха полученото под формата на осъждане, завист, злоба.

Аз ви желая по-бързо преодоляване в себе си на всякакви небожествени енергии. И повярвайте ми, за това не е нужно нищо друго, освен вашето желание и постоянен устрем.

АЗ СЪМ Бабаджи. Ом.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)