Аз ви зова на пътешествие в реалния свят

АЗ СЪМ Гаутама Буда.

Аз дойдох в един от тези дни на лятното слънцестоене, когато самата природа и положението на планетите благоприятства предаването на нашите послания. И каквито и препятствия да срещаме в умовете на хората, ние се обръщаме преди всичко към техните сърца. Към тази част от вашето същество, която помни своя Божествен произход и се стреми да се откъсне от плена на илюзията към простора на вечното съществуване.

Невъзможно е повече да вървите по този път, по който човечеството се опитва да върви по своя воля през последните десетилетия. Съществуването ви във физическия свят представлява пребиваване в тъмница. И това действително е тъмница за Духа. И единствената свобода, която имате, това е свободата да нарушавате Волята на Бога. И всичко, което правите в живота си ден след ден, е само нарушение на Божествения Закон.

Бог е толкова милостив, състрадателен и търпелив, че ви позволява да нарушавате Закона. Обаче има определена граница, коридор, извън рамките на който не можете да излезете. Сега вие се намирате на границата на този коридор на дадената Божествената възможност.

Дойде време за осъзнаване на факта, че без Божествено ръководство, без следване на Закона, е невъзможно по-нататъшното съществуване на човечеството. И всеки индивид сам прави избор какво да предпочете. И ако той настоява, упорито настоява да остане в илюзорния свят, ако така е прикован към обкръжаващата илюзия с вериги от хилядолетни избори, че не иска повече да се развива, то Бог ще удовлетвори неговото желание. Без прекалено да се впускам в подробности ще кажа, че душата на този човек ще може да продължи еволюцията си, но в по-нисшите светове и на по-ниско енергийно ниво.

А вас, които се уморихте от пребиваването в плена на илюзията, аз зова към по-нататъшно следване на Пътя на еволюцията, към планинските върхове на Божественото съзнание.

Вие трябва да станете проводници на Божественото съзнание в плътните светове. И за начало ви предлагам да станете проводници на Божественото съзнание във вашия плътен свят. Това е много лесно. Необходимо е да направите избор в полза на Бога и да следвате този избор ден след ден. Необходимо е да се откажете от желанията, които ви привързват към илюзорния свят.

В съответствие със Закона, всяко ваше желание и привързаност създават карма, която се проявява като страдание. Затова този физически свят се нарича свят на страданията.

Причините пораждат следствия. Премахнете причините от своя живот и няма да получавате следствия.

Законът трябва да бъде удовлетворен. И единственият път за излизане от колелото на самсара, поредицата от въплъщения, е да спрете да пораждате причини, както за доброто, така и за злото. Това означава да станете стопанин на своята съдба. Това означава да станете Бог, богочовек и да преминете на следващото стъпало на еволюционното развитие.

Да се направи това сега е лесно. Въпреки привидното буйство на илюзията, ви се предоставя помощ да стъпите на Пътя на еволюционното развитие, усилена многократно от Небесата. Когато ситуацията в обкръжаващия ви свят все по-малко и по-малко се поддава на контрол и когато много доведени до абсурд неща се набиват в очите на все повече и повече хора, става очевидно, че трябва да има друг път за развитие на човечеството. И този Път е готов, той ви чака. Този Път се намира вътре във вашето същество.

Преодолявайки себе си, своите желания и своите несъвършенства, вие се освобождавате от илюзията и кармата на миналото. Вие се движите по обратния път към този свят, откъдето някога вашите души са започнали своето пътешествие из илюзорния свят.

Ние даваме нашите послания преди всичко за вас. И към вас е устремен целият потенциал на моите достижения. Аз съм готов да оказвам помощ на всеки, който се намира в началото на Пътя и да ръководя по-нататъшното му придвижване. Иска се малко – проява на свободната ви воля и устременост.

Без дисциплина и устременост няма възможност да преодолеете онези участъци от Пътя, по които изкачването към върха на Божественото съзнание е трудно.

Когато се изкачвате в планината, вие преодолявате себе си, превъзмогвате болката в краката и ставите. Изпитвате колосално напрежение на всичките си сили. Точно по същия начин ще изпитвате напрежение на всичките си сили при изкачването към върха на Божественото съзнание. Ще трябва да преодолеете притегателната сила на илюзията. За това ще е необходимо да подчините целия си живот на една цел – излизане от света на илюзията към ново ниво на съзнанието.

Изкачването към върха на планината е трудно, но има места за почивка и понякога от планинското плато, на което спирате да починете, се разкрива пленяващ изглед към долината надолу, към върховете на съседните планини. И при изкачването ви към върха на Божественото съзнание ще има много моменти, когато ще изпитвате вътрешен подем и въодушевление. Но е необходимо винаги да помните за целта на вашето пътешествие. Трябва постоянно да помните, че е необходимо да продължите да вървите. Иначе ще спрете развитието си.

Илюзията ще става все по-фина. И на всеки етап трябва да се отказвате от примамките на илюзията и да бъдете устремени към реалността. В това се състои сложността. И онези, които се стремят да получават по-фини удоволствия и наслади, попадат в мрежите на астралния план и остават в тях за дълги-дълги въплъщения.

Ето защо вашите стремежи трябва да бъдат по-високи от който и да е илюзорен план, от всякакви пленяващи картини от астралния план.

За компас и карта ще ви служат вибрацията на вашето сърце и устремът към непреходните и възвишени светове.

Затова не се спирайте по Пътя си. По-смело се подлагайте на ветровете на промените. Не се страхувайте от нищо! Страховете ви ще се разсеят заедно със здрача на човешкото ви съзнание, когато ви огрее слънцето на вашето Висше Аз.

По-смело тръгвайте по Пътя! Аз ви зова на пътешествие в реалния свят. И това е най-важната задача, заради която сте изминали целия този път от милиони години в илюзорния свят.


АЗ СЪМ Гаутама Буда и аз дойдох да укрепя вашата вяра и устрем.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)