Аз дойдох да помогна на вашата душа

АЗ СЪМ Гуан Ин.

Аз дойдох при вас днес не като член на Кармичното Ръководство и не като Богиня на Милосърдието. Дойдох при вас като ваша по-голяма сестра.

Дойдох при вас, защото имате нужда от помощ. Много от вас толкова страдат, че дори не разбират, че душите ви се нуждаят от помощ и изцеление.

Вие търсите причините за вашите страдания извън вас. Вие мислите, че за всичко са виновни външните обстоятелства – работата, семейството, правителството.

Обаче няма да ви кажа нищо ново, ако си позволя да ви напомня, че всичко, което се случва с вас сега, е било създадено от самите вас малко по-рано в това въплъщение или в предишните въплъщения. Вие сами сте породили вашите страдания.

Вашите желания неизбежно привличат към вас не само изпълнението им, но и кармата, която съпътства тяхното изпълнение.

Възлюбеният Гаутама Буда учеше на освобождение от желанията, като причина за страданията. Много от вас са чели Учението, дадено от Гаутама Буда. Вие сте изпитвали потребност да получите знание, което завинаги ще ви освободи от страданията на този свят. Така ли е?

Обаче аз съм готова да ви дам знание, което ще ви помогне. И това знание касае обкръжаващата ви действителност.

Струва ви се, че светът е намръщен и недружелюбен. Струва ви се, че всичко около вас страда и жадува за изцеление. Но вие, вашата душа е тази, която страда преди всичко. И душата ви е тази, която се нуждае от изцеление и помощ.

Аз дойдох да помогна на вашата душа.

Преди много, много въплъщения по същия начин аз имах възможност да ви помагам. Не е случайно, че намерихте тези диктовки и изпитвате интерес към тях. Някога вие вече сте чували от мен слова на утешение и сте имали възможност да пребивавате в тишината на уединението и молитвата.

Сега задачата пред вас се усложни. Защото трябва да намерите в себе си сили да противопоставите на това безумие, което се твори във вашия свят, тишината на собствения си мир и покой, които трябва да откриете вътре в своето същество.

Аз дойдох да ви напомня кои сте вие в действителност. И дойдох да ви напомня, че преди това въплъщение вие поехте върху себе си задачата да противопоставите на външния свят покоя на своя вътрешен свят. Всички промени във вашия физически свят ще дойдат вътре от вашето същество. Вие сте тези хора, които са призвани да разпространят своя вътрешен Божествен свят във външния свят.

Да, разбира се, много е важно отказването от желанията. Много е важно спазването на моралните и нравствените основи на поведението. Много е важно да пазите чистотата на своите мисли, чувства и тела. Много е важно запазването на външните ориентири и спокойствието във всяка ситуация. Всичко това е важно и необходимо.

Обаче има още един аспект, който се изплъзва от вниманието ви. И този аспект засяга вашите взаимоотношения с Бога вътре във вас. И това е най-важният аспект. Защото от това доколко ще успеете да съедините своето външно съзнание с Божественото съзнание, с вашето Висше АЗ, зависи буквално всичко.

Необходимо е да подхождате много внимателно към всякакви външни обстоятелства в живота си. Всичко онова, което може да наруши вашите лични взаимоотношения с вътрешния Учител, вътрешния Гуру, трябва да напусне живота ви.

Ние много пъти идвахме и ви давахме това Учение. Сега аз дойдох да ви кажа, че настъпи моментът във вашия живот, когато от това доколко ще следвате Учението, което даваме, зависи буквално всичко в живота ви. От това доколко ще следвате нашите съвети и препоръки буквално зависи самият ви живот, продължението на еволюцията на вашата душа.

Вие ще можете да съхраните себе си и своята душа само в случай, че с цялото си същество се устремите към Бога и спазването на Неговия Закон.

Вие няма да можете повече да отлагате момента на своя избор и да се втурвате в преследване на удоволствия и развлечения. Защото настъпи космическият срок и жътвата върви с пълен ход.

Вие сами избирате и никой не прави този избор вместо вас. Настъпи времето на последния изпит. Вие правите вътрешен избор и този избор означава за вас продължаване на еволюцията на вашата душа или нейния край. Космическите цикли са неумолими. Законът изисква от вас да направите избор.

Аз съм длъжна да ви кажа, че Великото Централно Слънце не ви дава повече възможности. Сроковете приближиха и не може повече да бъдат отлагани.

Това означава, че тези от вас, които не успяха да преодолеят в съзнанието си илюзорното проявление, няма да могат да се изкачат на следващото еволюционно стъпало.

Вашите по-големи братя и сестри, които вече са се изкачили на следващото стъпало на еволюцията, Възнесените Владици и Владичици, използват всяка възможност да ви оказват помощ и подкрепа. Обителите на Братството работят денонощно с максимално натоварване. Ние идваме буквално при всеки ваш зов и отговаряме на всичките ви призиви и молитви. От вас се иска съвсем малко – да отправяте призиви и да се молите, да се устремявате и да вярвате.

Настъпи време на невиждани възможности, когато за едно въплъщение можете да се измъкнете от плена на илюзията. Това е време на чудовищни противоречия и противопоставяне, когато на едно и също място можете да видите примери на безгранична святост и също такова огромно проявление на противоположните сили, под формата на различни извращения и изкривявания на Божествената енергия.

Вие попадате в полето на действие на противоположни по знак сили постоянно в течение на денонощието. И постоянно през цялото денонощие се намирате в състояние на избор. За съжаление много малко хора осъзнават това, което се случва.

Повечето хора не разбират случващото се и попадат под въздействието на онези сили, които в крайна сметка погубват техните души.

Нашата задача, задачата на Възнесените Същества, се изразява както и преди в разясняване на ситуацията, разясняване на протичащите на Земята процеси. Ние бихме искали да извадим от морето на илюзията колкото е възможно повече светли души. Ето защо идваме и без умора ви повтаряме отново и отново онези слова, които са способни да разбудят вашата Божественост. Защото когато се събудите, вие ще придобиете осъзнатостта и просветлеността, които са ви необходими. И когато осъзнаете процесите, които протичат в света сега, вие повече няма да се лутате и да се съмнявате. Вие ще придобиете онази вътрешна опора, която ще ви позволи не само сами да противостоите на обкръжаващата ви илюзия, но и да помагате на тези, които са слаби и немощни, които не разбират случващото се и се нуждаят от вашата грижа и внимание.

Аз дойдох при вас в този ден, за да дам импулс на вашите сърца. Аз дойдох, за да ви подтикна да издигнете своя взор над суетата и да се обърнете към високите върхове на Божественото съзнание.


АЗ СЪМ Гуан Ин, с голяма грижа за вашите души.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)