За Часът на Милостта на Майка Мария[1]

 

След няколко дни ще настъпи един от най-знаменателните дни на годината – 8 декември, диспенсацията Час на Милостта на Майка Мария. Необходимо е да се подготвим за участие в тази Велика Милост на Небесата с огромна отговорност, Божествен трепет и смирение.

Да си спомним как е дошъл при нас този Дар на Небесата, как да се подготвим за него и как да прекараме Часът на Милостта в единение с Майка Мария и с Бог.

Преди беседата се изпълваме с Божествената музика и Божествените образи от филма „Благодат от Обителта на Майка Мария“ [2]

 

История на събитието свързано с даряването

на Часът на Милостта на хората

 

1947 г. В северна Италия, в подножието на Алпите, е разположен град Монтикиари. Там в местната болница служи милосърдната сестра Пиерина Джили. Може само да се предполага какво е било нейното благочестие и предаността й  на Бога и на благословената Майка Мария, щом в продължение на една година Богородица се явявала пред нея 11 пъти! И всеки път чрез сестра Пиерина Майка Мария молила хората за покаяние и изкупуване на лошите постъпки и молила също така „да се молят за обръщане на Русия“ [3]

При едно от своите явявания Майка Мария казала на Сестра Пиерина да отиде в църквата на 8 декември по обяд: „Това ще бъде моят Час на Милостта“.

Сестра Пиерина попитала как да се подготви за този Час на Милостта? На което Благословената Майка Мария отговорила: „С молитви и покаяние“.

След това Майка Мария казала: „Прочети 3 пъти с разтворени обятия 50-ти псалом на Давид. По време на Часът на Милостта могат да бъдат дарени много духовни милости.

Богородица обещала: всичко, за което Я помолят хората по време на Часът на Милостта (дори невъзможното), ще им бъде дарено, ако е в съответствие с волята на вечния Отец.

Сутринта на 8 декември хората започнали да идват в църквата и до обяд се събрали десет хиляди човека. Повечето стояли на улицата, тъй като не всички можели да се съберат в църквата. Те четяли Розарии.

Внезапно от купола на цървата се спуснала брилянтно бяла светлина и се появила стълба, стигаща до пода. Стълбата била красиво украсена с червени, бели и жълти рози. На нея се появила Благословената Мария, облечена в бяло и излъчваща Светлина.

„Аз съм много щастлива да видя толкова голяма проява на Вяра“ – казала Майка Мария.

 

 

По свидетелства на очевидци на тези събития, много болни били изцелени и станали много чудеса в изпълнение на обещанието на Благословената Майка Мария[4].

 

„Аз съм винаги с вас като любяща и грижовна майка“

 

От този знаментателен ден изминаха 60 години и на 8 декември 2007 г. Майка Мария отново показа чудо, сега вече в Русия, чрез Посланика на Великото Бяло Братство Т.Н. Микушина. Ето какво си спомня самата Татяна Николаевна за този ден.

„Аз посвещавам на Майка Мария времето от 12 до 13 часа на 8 декември през последните десет години. За това време съм молила Майка Мария за много неща. Включително, молих да получа възможност да работя само за Бога. Майка Мария изпълни всичките ми молби.

През 2007 г., както винаги, аз се уединих и прочетох три пъти 50-ти Псалом на Давид и се опитах да се съсредоточа върху образа на Майка Мария. Присъствието на Майка Мария беше много силно. Тя ми даде да разбера, че иска да даде Послание. Аз седнах зад компютъра и записах диктовката: „Аз дойдох днес, за да ви напомня, че съм винаги с вас, като любяща и грижовна майка“[5].

От тази диктовка следваше, че Майка Мария е продължила действието на диспенсацията Час на Милостта. Това е голяма Милост от страна на Майка Мария и Възнесените Същества на Светлината, която може да бъде използвана от всички без изключение в това трудно време“.

 

За чистотата на стремежите по време

на Часът на Милостта

 

Да обърнем внимание на някои моменти от Посланието на Майка Мария от 8 декември 2007 г. В него Майка Мария ни моли да й изпращаме нашата любов и благодарност в продължение на един час. Тя казва:

Аз използвам даваната от вас енергия, за да проявя своето присъствие едновременно навсякъде по земята. И колкото по-чист е вашият устрем, толкова по-силно ще бъде моето присъствие до вас. По този начин ежегодно ще можем да повишаваме вибрациите на физическия план.

В тези три изречения са казани много важни за нас неща. Първо, че тази енергия на Любов и благодарност, която насочваме, всеки в своя час, дава на Майка Мария възможност да проявява своето присъства в едно и също време по цялата Земя. Т.е., Часът на Милостта - това е нашата съвместна работа, работа на всички хора, участващи в диспенсацията, в която можем да проявим нашето единение.

Майка Мария казва, че участвайки в диспенсацията, можем ежегодно да повишаваме вибрациите на физическия план, т.е. ние работим съвместно с Небесата, участваме в изпълнението плана на Бога за нашата планета. Владиците постоянно ни напомнят, че именно сега започва нашата работа за Бога. Участието в Часът на Милостта – това е нашата работа за Бога.

Но Майка Мария предупреждава, че за да изпълним работата си за Бога, е необходимо да имаме чист устрем. Чистотата, пътят на очистването, преминава през покаянието. На въпроса на сестра Пиерина: „Как да се подготвя за Часа на Милостта?“ Майка Мария отговаря: „С молитви и покаяние“.

Покаянието означава признаване на своите грешки, своите отрицателни качества, неблаговидни действия и постъпки, неправилното си отношение към другите хора. То е признание на своята вина за всичко това. Покаянието е признаване на онова в нас, което не е от Бога.

След това трябва да настъпи разкаянието или обръщането – т.е. желанието да се избавим от всичко в нас, което не е Бога, искреното желание никога повече да не повтаряме своите грешки.

Едва след това можем със смирение да молим Бог да ни прости и да ни помогне. Смирено да молим Бог за изкупуване на нашите грехове. Бог чете в нашите сърца и Той е готов да направи всичко за нас. Но при Бог трябва се отиде със съкрушено сърце.

Майка Мария казва:

В замяна Бог ви дава възможност да ме помолите за изпълнение на желания, отнасящи се до вас или до вашите близки.

Можете да молите за изпълнение на всички ваши желания, дори за тези, които ви се струва, че е невъзможно да се осъществят. Аз ще приема всички ваши желания в сърцето си и ще моля Бог за изпълнение на молбите ви.

Само един час в годината... Но за да бъдем по време на този Час настроени към Бога, е необходима дълбока вътрешна подготовка. И преди всичко трябва да помислим: за какво ще молим Майка Мария и Бог? Ще помогне ли нашата молба за спасението на душата ни.

Бог може всичко.

 

Необходими условия за участие в Часа на Милостта

 

1.  Ден и време за Часа на Милостта – 8 декември от 12 до 13 ч. Един час в единение с Бог.

2.  Преди Часът на Милостта е необходимо да се подготвим за обстановката на физически план. Навярно на някой ще му се наложи да отсъства 2-3 часа от работа, за да се подготви за Часът на Милостта и за самия Час на Милостта. Около 15 – 30 минути преди началото на диспенсацията е необходимо да се погрижим нищо да не отвлича вниманието ни по време на Часа:  уговорете с хората в дома ви, изключете всички телефони, телевизори, радиоприемници.

Не трябва да гледаме новостите в интернет, да проверяваме електронната си поща, да разговаряме по скайп, да посещаваме социалните мрежи.

3.  Освен съответната обстановка на физическия план, е необходима и вътрешна подготовка. Препоръки за вътрешна подготовка даде Т.Н.Микушина.

„По време на Часът на Милостта трябва да се намирате в много хармонично състояние, изпълнено с Любов и вътрешно спокойствие. Затова посветете 15-20 минути преди Часът на Милостта за настройване към Бога вътре във вас. За тази цел можете да четете всякакви молитви, да гледате изображение на Майка Мария на фона на хармонична музика, да прочетете или да изслушате аудио запис на Нейно Послание.

Преди самото начало на Часът на Милостта поседете няколко минути в тишина със затворени очи и се съсредоточете в сърцето си. Представете си, че дишате със сърцето си. Дишайте бавно и дълбоко“

Вие трябва да влезете в състояние на пълна хармония и единство с Бога“. (Възлюбеният Сурия, 13 декември 2005 г.)

4.  В диктовката от 2007 г. Майка Мария не моли да се чете три пъти 50-ти Псалом на Давид преди началото на Часа на Милостта. Но тези, които искат строго да следват първоначално дадената милост може да го прочетат:

 

50-ти Псалом на Давид

Помилуй ме, Боже, по голямата Си милост, и по многото Си щедрости изглади беззаконието ми.

Много пъти ме умий от моето беззаконие и очисти ме от моя грях, защото беззаконията си съзнавам, и моят грях е винаги пред мене.

Пред Тебе, пред Тебе едничкия съгреших и лошо пред твоите очи извърших; тъй че Ти си прав в Твоята присъда и чист в Твоя съд.

Ето, в беззаконие съм заченат, и в грях ме роди майка ми.

Ето, Ти обикна истината в сърцето, вътре в мене ми яви мъдростта(Си).

Поръси ме с исоп, и ще бъда чист; умий ме, и ще бъда по-бял от сняг.

Дай ми да чуя радост и веселие, и ще се зарадват костите, от Тебе съкрушени.

Отвърни лицето Си от греховете ми и изглади всичките ми беззакония.

Сърце чисто създай в мене, Боже, и правия дух обнови вътре в мене.

Не ме отхвърляй от лицето Си и Светия Твой Дух не отнимай от мене.

Върни ми радостта на Твоето спасение и с властния Дух ме утвърди.

Беззаконните ще науча на Твоите пътища, и нечестивите към Тебе ще се обърнат.

Избави ме от кръвнина, Боже, Боже на моето спасение, и езикът ми ще възхвали Твоята правда.

Господи, отвори устните ми, и устата ми ще възвестят Твоята хвала;

Защото да би искал жертва, аз бих Ти дал; но към всесъжения не благоволиш.

Жертва Богу е дух съкрушен; сърце съкрушено и смирено Ти, Боже, не ще презреш.

Стори добро(Господи) на Сион по Твоето Благоволение; въздигни стените иерусалимски;

тогава ще Ти бъдат угодни жертви на правдата, възношение и всесъжение; тогава на Твоя олтар ще възложат телци.

5.  След това по време на този час можем мълчаливо да общуваме с Бог, като медитираме върху изпитанията, които е преминавал Иисус. Можем да възхваляваме Бога, четейки любимите си молитви, повели, Розарии. Можем също така да пеем песни, химни (например, песни за Иисус, Майка Мария[6]).

„Вие можете да слушате или да пеете песни, посветени на мен, да четете Розарии и молитви, посветени на мен“ – казва в своето Послание Майка Мария.

Можем предварително да си съставим план за своя час на Милостта – какво ще правим по време на този час. На сайта Сириус има страничка, посветена на Майка Мария. Можем да използваме поместените там материали.[7]

...

Имаме всичко което е необходимо, за да бъдем настроени към Бог по време на Часът на Милостта!

 

 

На 8 декември 2019 г.

ще се осъществи интернет-транслация на

Розария на Милостта на Майка Мария

Транслацията ще се осъществява в непрекъснат режим.

Необходимо е да се включите към транслацията в 12:00 ч. местно време

 

 

В 15:00 ч. московско време (14:00 ч. българско време - бел.пр.)

 ще се осъществи Неделна интернет-транслация на

Розария на Милостта на Майка Мария

 

 

Каним ви да се присъедините към съвместното четене

 на Розария на Майка Мария.

 

 

 


[1] Запис на лекцията, прочетена от О.А. Иванова на вебинар на Университета по Етики Жизни през 2016 г.

[2] Линк към филма: https://youtu.be/Lmlw89LnK9M

[3] Обръщането, като втори етап на покаянието, влече след себе си промяна на целия живот.

[4] Слайдов филм за това събитие: https://youtu.be/MStApgImOGg

[6] Подборка от най-добрите музикални произведения по текста на молитвата Ave Maria за последното хилядолетие   https://sirius-ru.net/liki/mmaria_podborka_muzyk_proisvedeniy.htm

[7] Страничка на Майка Мария http://sirius1-bg.org/index.php/2016-09-19-14-31-54

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

https://r.sirius-ru.net/2019/2019-12-01.htm