Скъпи приятели,

Предлагаме ви да се запознаете със статията на астролога Оксана Гусева за лунното затъмнение на 27 юли 2018 г.

 

Пълно лунно затъмение на 27 юли 2018 г.

 

След слънчевото затъмнение следва лунно затъмнение, което ще бъде през нощта на 27 срещу 28 юли 2018 г. в 23:21 ч. киевско време(киевското време съвпада с българското – бел.пр.), аура - от 25 до 30 юли. Тъй като лунното затъмнение ще бъде пълно, неговата продължителност ще бъде максимална – над 100 минути, което е крайно рядко явление и се случва веднъж на 100 години!!! Сянката на затъмнението ще обхване голяма част от Европа, Азия, Африка, Австралия и Южна Америка. Луната ще се намира в съзвездието Водолей на максимално разстояние от Земята, до Черната Луна - символ на лъжата и съблазънта и в низходящ възел, носещ кармично въздаяние за миналото.   

 Видимост на затъмнението

 

Всички лунни затъмнения ни въвличат в колективните енергии, което се символизира с движението по Зодиака обратно на часовниковата стрелка – т.н. обратна свастика, която обединява цялото човечество в единен организъм. В такива дни на преден план изникват обществените проблеми и разбира се, проблеми от вътрешния свят на човека. У хората възниква подсъзнателно желание за промени, което овладява колективното безсъзнателно и въпреки волята си, ние се поддаваме на потока от събития, които се разгръщат пред очите ни през тези дни.

Ако затъмнението засяга важни точки от хороскопа, тогава човек става свидетел на събития, които оставят дълбока следа в подсъзнанието му. Силните вътрешни преживявания, предизвикани от лунните затъмнения при видимо отсъствие на някакви ярки събития, до голяма степен определят безсъзнателните реакции и неговите неосъзнатите действия в бъдеще.

 

 

Лунното затъмнение и Марс

 

Луната е свързана с нашето минало. По време на това затъмнение ще се направи обобщение на миналото и ще му бъде дадена безмилостна, но справедлива оценка. Всичко, което е отживяло времето си и е остаряло ще бъде безжалостно изчистено от ненужния боклук и изхвърлено на бунището, маските на лъжата ще паднат и ще видим озъбената усмивка на злото. През този период всички тайни и интриги ще бъдат разкрити, много неща ще излязат на повърхността и ще научим неща, които дълго са били скрити зад завесата на тайната.

По време на лунното затъмнение става нещо подобно на затъмнение на душите ни, интуицията ни подвежда, нямаме усет за измамата, емоциите стават неуправляеми и страховете вземат връх. Нашето нощно светило винаги е обърнато към нас с едната си страна, ние никога не виждаме обратната страна, което означава, че не можем до край да разберем какво има в подсъзнанието ни, какви образи и страхове се крият там.

Лунните затъмнения са опасни с това, че в такива дни страховете ни могат да излязат навън и да заглушат напълно нашия разум. И кой знае къде могат да ни отведат емоциите ни? Известно е, че когато емоциите се включат, разумът заспива.

Най-добре е през това време да следвате обичайното си ежедневие, без да правите кардинални обрати и промени. Винаги трябва да помните, че по време на затъмненията небето ни съди и ако правите нещо важно в този момент, правете всичко по закон и съвест. Но ако имате някакви съмнения по-добре е да вземете решение след излизане от аурата на затъмнението.

Запомнете: планираните събития по време на аурата на затъмнението залагат програма за години напред, а поправянето на грешката може да стане едва след 18 години. Ето защо древните не препоръчвали да се вземат важни решения по време на затъмнение.

...

Всички събития, които ще се разгръщат около вас, ще бъдат следствие от вашите постъпки в миналото. Тук всичко зависи от миналото. Ако през този месец всичко при вас е наред, значи сте заслужили това,  а ако всичко около вас е в хаос, тогава е необходимо спешно да преразгледате миналото си.

Позитивно е по време на затъмнението да се изчиствате от емоционалните си замърсявания – страхове, повишена емоционалност, обидчивост, злопаметност, лоши навици. В навечерието на затъмнението вземете контрастен душ, запалете свещ и мислено се простете с това, което ви пречи да живеете. След затъмнението също е необходимо да вземете контрастен душ(студено-топло-студено).

 

15-я лунен ден е Сатанински

 

В 15-я лунен ден на затъмнението също не е радостен – липсва защита на астрално ниво, съществува опасност да станете проводник на тъмни сили, тъй като небето е затворено. Сянката на Земята може да ви подтикне към всякакви плътски изкушения, вътрешният змей във всеки човек се активизира, тласкайки го към пропастта на страстите. Може да се случи емоционален разрив между душата и тялото, да има изпадане в крайности, спадове в настроението, затова от 25 до 30 юли се постарайте да сдържате емоциите си и не позволявайте на страховете да ви завладеят. Опасността е в това, че в тези дни я няма отразената светлина на Слънцето от Луната, всичко е закрито от сянката на Земята и предците не могат да ни помогнат. В такива дни човек може да  изпадне във всякакви затруднения, проблемите на оцеляването ще изскочат на преден план. На безсъзнателно ниво тече повишен резонанс с колективното поле и ако няма светлина в душата, мракът може напълно да погълне човека.

 

Голямата опозиция на Марс

 

Затъмнението се усложнява от още едно астрономическо събитие, което се случва точно в периода на затъмнението. В нощта на 27 срещу 28 юли на небето ще се случи едно доста рядко явление, наречено Голямата опозиция на Марс. В такъв момент Марс преминава на максимално близко разстояние от Земята – 57,8 млн.км. За сравнение: средно Марс е отдалечен от нас на 225 млн.км, а понякога и на 350 млн.км. В този момент Слънцето ще бъде в диаметрално противоположната точка – Марс ще бъде в противостоене, в опозиция. В момента на лунното затъмнение ще можем да видим планетата Марс като червеникава звезда, отстъпваща по яркост само на Венера, така че запасявайте се телескопи.

Тъй като орбитите на Марс и Земята са елиптични, сближаването на планетите не става толкова често – един път на 15 – 17 години. Последното сближаване е наблюдавано на 28 август 2003 г., разстоянието между Марс и Земята тогава достигна рекордните 55,79 млн.км.

 

Марс в опозиция

 

Голямата опозиция винаги е период, който носи големи промени в живота на хората. На световната сцена може да се проявят свръхпасионарии - пламенни хора, способни да преобърнат планини, при това е невъзможно да бъдат спрени. Това може да са много силни харизматични лидери, притежаващи голяма сила да си прокарват път, ето защо този период е тяхното време. По време на големите опозиции се появяват гениални и талантливи личности, способни да изместят всичко по пътя си и да станат водачи, това е моментът за тяхната най-добра реализация. Марс е свързан с героизма, възможно е да видим с очите си такива герои, истински воини и пасионарии.

По времето, когато Марс е в опозиция има опасност от започване на войни, всевъзможни катаклизми и епидемии. Като следствие, през този период хората стават по-агресивни, което може да прерасне във войни и революции. В частност, Голямата опозиция през 2003 г. съвпадна с началото на войната в Ирак, а през 1939 г. – с началото на Втората световна война, когато Хитлер се изяви в ролята на пасионарий в най-лошото си проявление.

В тези дни се препоръчва да бъдем максимално внимателни, тъй като ситуацията е крайно опасна, напрегната и фатална. Всякакви резки действия, авантюри, агресия, могат да доведат до загуба на контрол над ситуацията. Всички събития носят фатална окраска с дълготрайност 18 години и не си струва въвличането в този продължителен конфликт.

Висока е вероятността от техногенни катастрофи, аварии, диверсии и военни сблъсъци, тъй като Марс се движи по полето на Венера и е в ретро-фаза, което открива възможности за конфликти. Бъдете крайно внимателни при боравенето с техника и електричество и не участвайте в масови мероприятия през тези дни.

Да построим хороскопа на Киев и да се постараем да видим общите тенденции чрез градусите на зодиака

 

Лунното затъмнение на 27 юли 2018 г.

...

Уран, който е диспозитор на затъмнението, малко преди това влезе в знака своето падение, което навежда на мисълта за катастрофални последствия от финансова криза в целия свят.

Спадането на долара и световните цени на нефта и газа през следващия месец може да постави началото на процес на преразпределение на сферите на влияния, падане на курса на долара и нов кръг от войни за земните ресурси.

Секирата с острие върху Венера в Дева, знака на нейното падение, може да доведе до финансови загуби и необмислени реформи в сферата на икономиката и бизнеса. Бизнесмените и обикновените хора не трябва да вземат кредити от банките и да правят важни вложения в бизнеса.

Не е трудно да се досетим, че въздушните полети няма да са безопасни през този времеви период. Тауквадратът на Уран от точката на затъмнението с Марс предупреждава за възможни техногенни катастрофи, взривове, пожари, терористични актове.

Затъмнението преминава през 10-ти дом на властта, там се намира и Черната Луна, което е показател за всепозволеност и желание за все по-голям контрол над своя народ (Луна) с помощта на полицейските структури (Марс). Голямата опозиция на Марс в периода на затъмнението може да раздвижи колективното безсъзнателно, от което да се появи лидер, способен да поведе хора след себе си и да се създаде революционна ситуация в страната. Марс е в 4-я градус на Водолея. Символ: „Човек седнал върху кон и държащ заключена кутия“. Това е градусът на пасионария, човекът с висока мисия, зад който стоят влиятелни тайни покровители. Но това може да бъде и псевдо-лидер, (тъй като Черната Луна е близо), който води стадото си на заколение. Това може да бъде бродяга с лоша популярност, но обстоятелствата ще го качат на коня (социума) и  той ще има тайна мисия (заключената кутия). В тези дни трябва да се отнасяме предпазливо към нови хора и техните призиви.

Черната Луна в знака на Козирога винаги изкривява целта на човека и той не може да завърши това, което е започнал, затова трябва да бъдете внимателни в такива дни и да не започвате нови дела защото крайният резултат няма да ви зарадва.

Пет затъмнения през тази година и в добавка - противостоенето на Марс. Това е показател за необратими и фатални промени в обществото като цяло. Ще наблюдаваме световните събития. Надявам се, че всички ние и нашите лидери ще имаме достатъчно сила на духа и светлината в душите ни за пореден път ще направи избор в полза на доброто и мира.

 

Астролог Оксана Гусева, юли 2018 г.

В статията са използвани материали от лекцията на П.П.Глоба на тема „Градусите на Зодиака“, прочетена през 90-те години.

Източник: astro.kh.ua

Статията е предадена със съкращения

 

 


 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

 

https://r.sirius-ru.net/2018/2018-07-07.html