Препоръки на Владиците за това,

как да се отбелязва Нова година

 

 

...Вие сте свикнали да отбелязвате вашите земни празници. И този празник е един от най-любимите ви. Като правило дори и онези хора, които не вярват съвсем в Бога и във Висшите сили, усещат някаква мистичност в този ден.

Знаете, че Възнесените Владици не празнуват земните празници, но ние сме с вас по време на вашия празник. Защото всеки път, когато виждаме, че хората отбелязват смяната на годината в съответствие с нашите препоръки, това ни дава възможност да се присъединим към вас.

Знаете, че изискванията, които предявяваме към земния празник, се отличават от представите, които голяма част от човечеството влага в понятието празник.

И най-основното и главно изискване, което бихме искали да става във вашите празници, е напълването им с Божествен мистичен смисъл. Добро е от наша гледна точка всичко онова, което ви помага да извисите вашето съзнание и макар и с крайчеца на окото или с помощта на вашата фантазия, да погледнете зад завесата.

Затова ние не приветстваме цялата тази празнична суета по време на празника, към която сте привикнали. Добре ще бъде по време на празника да си спомните за вашето Божествено предназначение, това, за което сте дошли във въплъщение. И вие знаете, че вашето Висше Аз винаги знае откъде сте дошли и накъде отивате. И силите, които се опитват да ви задържат в илюзията, се стремят да ви внушат такива стереотипи на празника, които по никакъв начин не се съгласуват с Божествените образци, култивирани от нас. Единственото, което постигате, когато по навик и сляпо следвате масовия стереотип на празнуване, е че укрепвате царящата около вас илюзия, вместо да полагате усилия да се измъкнете от нея.

Аз говоря на много понятен за вас език, но едва ли болшинството от вас ще разбере накъде клоня.

А аз все пак се надявам, че сред хората, които четат тези диктовки, ще се намерят не малко индивиди, готови да се разделят с привичния стереотип на празнуване, който съществува в масовото съзнание и ще последват съветите, които даваме. Нека вашият празник да напомня за посещение на висшите, ефирните октави, в които понякога ви се отдава да проникнете по време на сън. Опитайте се да си спомните впечатленията и усещанията, които изпитвате, докато се намирате в нашите октави. Видели ли сте някъде в тези октави пияни компании или каквито и да са дисхармонично настроени групи от хора?

Не, никакви подобни прояви нямат място в нашия свят. Опитайте се да си спомните меката атмосфера, царяща в нашите октави. Мекото, недразнещо, но в същото време достатъчно ярко осветление, при което се виждат всички неща около вас. Спомнете си звуците на ефирните октави.

Много тихи камбанни трели, спокоен ритъм на мантри и хорово пеене.

Спомнете си онази любов и хармония, които царят в нашите октави. И дори тогава, когато срещате мълчаливи същества от висшите светове, които не разговарят с вас, на вас все едно ви е приятно тяхното присъствие, защото усещате безкрайния поток от любов, струящ от тях. Вие буквално се къпете в тази любов, неведомата сила на любовта, обвиваща ви като благоухание.

Няма нищо, което би ви подразнило. Всичко е хармонично. И на вас не ви се иска да напуснете нашите октави. И след такива нощи, в които ви е провървяло и сте попаднали при нас в ефирните храмове и дворци, не ви се иска да се събудите и да се върнете във вашия свят.

Затова вашата задача е максимално, доколкото ви позволяват външните обстоятелства, да доближите атмосферата на мястото, където отбелязвате вашия празник, към ефирните октави.

О, аз много добре разбирам, че ще ви бъде много трудно да преодолеете съпротивата на вашите роднини и познати, когато се опитате да внесете във вашия свят нашите образци.

И не всички ще успеят да направят това.

Затова искам да ви предпазя от излишна и напразна загуба на енергия и сили. Знаете, че всичко във вашия свят се привлича според вибрациите. И ако в своето съзнание вие сте достигнали определено, достатъчно високо ниво, тогава автоматично по време на празника попадате в тази компания, която ще ви позволи да осъществите вашия стремеж към ефирните октави, проявени във физическия свят. В краен случай, вие ще имате възможност да останете в усамотение и да усетите приказката на ефирните октави около вас по време на земния празник.

Еволюцията на човешкото съзнание е много постепенна. И ако днес вие решите, че вашият празник трябва да бъде именно такъв, какъвто ви го описах, това не означава, че той ще се получи точно такъв. Защото стереотипите във вашето съзнание са много силни. Но сега вие имате в своето съзнание образ, към който трябва да се стремите. И вие знаете, че ако зърното е посято в добра почва и ако периодично тази почва се полива с нашата Божествена енергия, тогава непременно ще се появят кълнове.

Възлюбеният Мелхиседек, 31 декември 2005 г.

 

...Аз дойдох при вас в този ден в края на годината, защото времето, когато годината свършва и се предчувства Новата Година, предразполага към размишление. Постарайте се да следвате вътрешната си потребност да размишлявате в своето сърце. Постарайте се да се уедините. Вашите приятели и познати и всички съществуващи традиции ще ви казват обратното и ще ви канят на шумна гощавка и традиционно новогодишно и Рождественско празненство.

Не се стремете към шумни компании. Не създавайте нова карма, която да разплитате през цялата следваща година. И в края на следващата година не ми се оплаквайте, че ви е трудно и не ви достигат здраве и енергия.

Следвайте година след година съветите, които ви давам, и всяка следваща година ще бъде все по-щастлива от предишната.

Бог да ви помага през Новата Година!

Възлюбената Майка Мария, 27 декември 2007 г.

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

 

r.sirius-ru.net/2017/2017-12-09.htm