Пълно слънчево затъмнение на 21 август 2017г.

 

Новолунието на 21 август 2017г. съвпада с пълното слънчево затъмнение, максималната фаза на което ще бъде в 21 ч. и 30 мин. московско време.

Това събитие се характеризира с много мощно енергийно въздействие върху всички живи същества на планетата, презареждане на всички енергийни процеси и като следствие, поражда събития в живота на хората.

Слънчевото затъмнение може да прекрои текущите събития и да извади на дневен ред стари, забравени, нерешени и недовършени неща и проблеми, документи, вещи, хора от миналото. Специфичното за това затъмнение е, че то се случва в един от последните градуси на знака Лъв. Т.е. всички процеси в живота на хората, предизвикани от това слънчево затъмнение може да не се проявят във вид на някаква външна активност, а ще бъдат мощна основа, стимул, тласък за вътрешни процеси в душата и съзнанието, в творческата проява.

Особено чувствителни към слънчевото затъмнение на 21 август 2017 г. могат да бъдат хората, в чиито натални карти има планети и други важни точки на 27 – 30 градуса в знаците Лъв, Скорпион, Водолей и Телец.

В дните около затъмнението е важно да се поддържа щадящ режим във всичко. В никакъв случай по това време не трябва да става натоварване с тежка физическа работа или да не се правят опити за разрешаване на сложни проблемни дела и въпроси. Това е време, когато е по-разумно да се изчака, да се направи почивка.

В деня на слънчевото затъмнение – 21 август – са възможни спад в енергетиката, влошаване на самочувствието, намаляване на жизнените сили, апатия на фона на силно възбуждане и раздразнителност.

 

Пълното слънчево затъмнение на 21 август 2017 г. е 22-то Затъмнение в 145-я Сарос.

Пълната фаза на затъмнението може да са наблюдава на територията САЩ. Частично затъмнение ще се наблюдава в Северна и Южна Америка, а също и в Западна Европа. В Русия може да се наблюдава частично затъмнение в североизточната част на страната(Чукотка).

 

 

 

 Влиянието на затъмнението в знака на фиксирания кръст (Лъв) може да не се проявява известно време, но проявявайки се, ще действа дълго и основателно.

За огнените знаци затъмнението предвещава неприятности за хората на държавна работа или на хората с влияние: сваляне от власт, изгнание, заточение, дори убийство, а също указва за военни стълкновения, пожари, взривове, сътресения, недостатъчен урожай.

В 3-я деканат на знака Лъв затъмнението указва за плен, кръвопролития, грабежи, оскверняване на свещенни сгради.

 

Астрологът Бернадет Бреди за 145-та серия на Сарос:

„Неочаквани събития, в които са въвлечени приятели или група хора, оказват голямо влияние върху личните взаимоотношения. Значението на въпросите свързани с взаимоотношенията може да бъде преувеличено, когато затъмнението оказва силно влияе върху картата (наталната)

Човек трябва да прояви благоразумие и да не взема никакви спешни решения, тъй като информацията е изкривена и е възможно да е грешна. Характерно за влиянието на затъмнението е също появата на умора и свързаните с нея проблеми със здравето“.

 

Екскурс в миналото по серията затъмнения в 145-я Сарос.

Предишното 21-во затъмнение в 145-я Сарос беше широко осветено от астролозите – това беше пълното слънчево затъмнение на 11 август 1999 г. Дисонансните конфигурации на това затъмнение станаха предмет на голяма тревога сред астролозите за съдбата на човечеството. На това затъмнение е посветен 72-ят катрен на Нострадамус.

Два дни преди затъмнението на власт в Русия дойде Владимир Путин, на 16 август 1999 г., 5 дни след затъмнението, той беше утвърден от Държавната дума за председател на Правителството с гласовете на 233-ма депутати.

 

Главните събития през 1999 г. според версията на информационната агенция Associated Press:

1.  Събитията в Косово, натовските бомбардировки в Югославия, въвеждане на миротворчески сили в Косово.

2.  Президентът на САЩ Бил Клинтън не беше отстранен от длъжност в резултат на процедура за импийчмънт.

3.  Земетресение в Турция (18 хил. загинали).

4.  В Русия започна втората чеченска война.

5.  Стълкновения между Индия и Пакистан в Кашмир.

6.  Земетресение в Тайван (2 415 загинали).

Според информация от Фонда за Обществено Мнение (Русия):

Жителите на страната назоваха като главни световни събития за 1999 г. войната в Югославия(13%) и войната в Чечня (7%), а също терористичните актове извършени в някои руски градове, особено взривяването на жилища в Москва(9%). На трето място се оказа ръстът на цените (инфлация, обедняване на населението) – 2%.

Повече подробности за затъмненията в 145-я Сарос дава връщането с няколко цикъла назад: 20-то затъмнение беше на 31 юли 1981 г.

Тогава ивицата с пълната фаза на затъмнението по удивителен начин обхвана почти цялата територия на СССР. Такова нещо се е случвало само веднъж.

На 29 юли 1981 година беше свадбата на принц Чарлз и Даяна Спенсер. Впоследствие принцеса Даяна загина един ден преди слънчевото затъмнение през 1997 г. Научавайки за гибелта на Даяна на 1-ви септември, майка Тереза каза: „Аз не винаги разбирам пътищата Господни. Навярно тази трагична загуба означава много повече, отколкото можем да предположим“. Самата майка Тереза умира няколко дни след това не доживявайки до погребението на принцеса Даяна.

Анализирайки събитията свързани със затъмненията в 145-я Сарос може да се констатира, че те указват за проблеми свързани с войната и мира и последващо светоустройство, със събития в живота на първите лица в държавата, преразпределението и предаването на власт или загубата на власт.

На кого може да повлияе затъмнението на 21 август 2017 г.:

-     на тези, които имат рожден ден близко около тази дата;

-     на тези, при които точката на затъмнението е свързана чрез силен аспект с Луната в наталната карта;

-     на тези, които имат планети и други важни точки в наталните карти в 29-я градус на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей;

-     на Скорпионите, родени на 20 ноември и близо около тази дата.

 

Особености на слънчевото затъмнение на 21-ви август 2017 г.:

Затъмнението ще се случи в 28-я градус на знака Лъв. По това време Марс се намира във разходящо съединение със Слънцето и Луната и в точен секстил (60 градуса позитивен аспект) с Юпитер, а също и в голям тригон със Сатурн и Уран.

Ситуацията, върху която ще окаже влияние затъмнението, както в световен мащаб, така и в индивидуален контекст, ще се развие драматично. Консонансните аспекти дават надежда за позитивен и дори за извисяващ изход. Обаче е възможна и точно противоположна ситуация, при която може да се наблюдава раздуто военно свръх-его със всички произтичащи последствия.

В индивидуален контекст това е голям енергиен подем и добра възможност за удовлетворяване на стремеж към властта и за реализиране на амбиции. Освен това, слънчевото затъмнение ще протече на фона на ретроградното движение на Меркурий през знаците Дева и Лъв, което ще наложи допълнителни ограничения на сферите, свързани с обмен на информация, сключване на договори, преминаване на нова работа, придвижвания, прелитания, започване на нещо ново в перспектива. Може да се допуснат множество малки грешки.

Заслужава да се обърне внимание на позитивната трактовката на слънчевото затъмнение през август 2017 г. Това затъмнение се отличава съществено от февруарското. То ще окаже положително въздействие върху всички, независимо от знака на Зодиака.

Слънцето и Луната на 28 градуса в Лъв образуват съединение с Марс, едновременно формирайки трин (120 градусов позитивен аспект) с Уран в Овен и Сатурн в Стрелец. Това е благотворна комбинация и резултатите от нейното въздействие върху важни дела ще се окажат впечатляващи, обаче не трябва да има надежди за бързото им достигане, защото в аспекта участва Сатурн – „стражът на времето“. Слънчевите енергии ще повлияят най-вече върху дългосрочни проекти, разчетени за много месеци и дори години напред.

Така, в зависимост от знака на заработената от вас карма (+ или -) последствията от затъмнението при вас ще се развиват по различни сценарии.

 

В дните на затъмнението не се препоръчва:

-        да се оплаквате от живота;

-        да започвате нови дела;

-        да провеждате важни мероприятия;

-        да сключвате големи сделки;

-        да участвате в конфликти;

-        да се преуморявате;

-        да спазвате диета;

-        да започвате цикъл от физически упражнения;

-        да се подлагате на операция;

-        да правите големи покупки;

-        да вземате каквито и да са съдбоносни решения.

 

В дните на затъмнението се препоръчва:

-       да се избавяте от вредни навици;

-       да прекарвате повече време в уединение, медитация или да пеете мантри;

-       да правите много добри водни процедури, например контрастен душ.

 

При написването на статията са използвани материали от следните интернет ресурси:

http://chelas.net/, http://astro101.ru/, http://astrotime.it-line.lv/, http://www.oculus.ru/, http://www.koleso-fortuni.ru/.

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

 

http://r.sirius-ru.net/2017/2017-08-07.html