За Молитвеното Бдение на 12 август 2017г. за извисяване съзнанието на жителите на Русия и против показването на кощунствения филм Матилда

 

За Вярата, Отечеството, Народа и Царя!

 

Отзиви

 

 

Известни са стиховете на поета А. Кушнер: Времената не се избират, в тях живеят и умират. Получи се така, че ние с вас живеем в критично време. Преди 100 години в Русия беше извършена революция, която преобърна съдбата на огромната страна.

Преди сто години нацията, която живееше на територията на Руската империя (нашите прапрадядовци, по същество) бяха поставени пред избор в своя исторически път.

На Русия беше изпратено небивало Благословение Божественият Управник Николай II, който по уникален начин съчетаваше в себе си таланта на ръководител и висшите нравствени добродетели, и който за времето на своето управление доведе Русия до небивал разцвет.

Но народът направи своя избор Отказвайки се от Божествения управник, народът се отказа от Бога извършена беше революция. И последваха 100 години на огромни беди и страдания за целия руски народ и многомилионни жертви

Изминаха 100 години. Сега е 2017 година. Бог отново поставя народа пред избор

В тази юбилейна година, в 100-годишнината от революцията, излиза кощунственият филм Матилда, който опорочава святото име на великия руски цар и неговото свято семейство. Сега, вече в наши дни, всеки от нас е изправен пред вътрешен избор, който ще определи по-нататъшната съдба на страната. Това е повратен, ключов момент за Русия. Ще се повторят ли предишните сценарии и ще предаде ли народът на Русия своите светини? Или все пак светлите идеали, дремещи дълбоко в сърцата на хората, ще се събудят и най-после потенциалът на руския народ ще се прояви, за да направи той решаващата крачка към изпълнението на своята мисия, предсказана за Русия от много пророци?

Някои подкрепят филма и говорят за свобода на творчеството, други замълчават и се боят от гонения заради откритото изказване на своето мнение, трети са просто равнодушни и не разбират защо се отделя такова внимание просто на филма. Има и малко на брой хора, който се изказват против филма. Всичко е точно така, както и преди 100 години: всеки, а заедно с това и цялата нация прави своя избор

На 12 август 2017г. се проведе Молитвено Бдение за извисяване съзнанието на жителите на Русия и против филма Матилда.

Удивително е, че това Бдение беше подкрепено не само от жителите на Русия, но и от други страни, в частност България. В днешния брой привеждаме отзиви на нашите братя от България, които участваха в това Бдение. Може би тези отзиви ще разбудят нечие сърце, и ще помогнат за осъзнаването историческият избор, пред който е изправена Русия сега.

 

 

ЗА ВЯРАТА! ЗА ИСТИНАТА! ЗА РОДИНАТА!

 

Започнах да чета Диктовките на Владиците през миналата, 2016 година. Първата книга на Татяна Микушина, която прочетох, беше Крестный путь. Бях поразена. Още от първите страници започнах да осъзнавам какъв човек е бил Николай Втори, колко силно е обичал Родината си и Бога, колко искренно и нежно се е отнасял към семейството си и колко силно е обичал народа си. Всеки миг от неговия живот е за нас пример за проява на истинска Любов.

Разбрах как са ни лъгали и заблуждавали в миналото. Пред очите ми се разкри истината за онова време. Аз осъзнах пълния ужас на предателството от страна на руската армия, аристокрация, от страна на свещеничеството, на селяните, на работниците. Като че ли всички са били омагьосани от някакви зли сили да не виждат истината и никой да не защити Императора и Бога.

Може би тези предатели сме били ние с вас Може би аз също

 

Прости ни, Господи! Прости ни, Господарю!

В продължение на няколко дни ходех наистина като луда. Започнах да търся и да чета за Императора още, и още... намерих филм за Ипатиевския дом, за разследването на убийството на императорското семейство разни версии, издирих материал за последните мигове от живота на Светите Невинни. Не можех да си намеря място. Защо, защо всичко това се е случило?

Ние не можем да променим миналото. Но можем да влияем на настоящето. Длъжни сме да променим бъдещето! Длъжни сме да върнем Бога в своя живот!

16 Юли 2017 г. Беше неделя. Отидох на църква. Тази църква се намира в Свети Влас, на 40 километра от моя роден град Бургас. Свети Влас е курорт, в който живеят много, много руски граждани. Повечето бяха на литургия. Църквата беше пълна. Предварително бях разпечатала текста на филмчето Чистота на помислите и чистота на душaтa и докато Отецът говореше, аз раздадох от листовките на някои хора. В началото те ме поглеждаха учудено, но след като видеха прекрасната фотография на царското семейство, ми благодаряха и започваха да целуват снимката. Боже, колко ги обичам! с трепет произнесе една млада жена, придружавана от две малки дечица.

В очите на всички се появи Светлина. Светлина от Любов към Императора, към Родината и към Бога!

Веднага, щом Отецът приключи, аз се приближих към него и го помолих да ми позволи да кажа няколко думи. Той се съгласи, представи ме на хората и аз започнах да говоря. Това не беше замислено предварително. Това беше импулс. Аз цялата треперех.

С цялото си същество исках всички тези сърца, стоящи пред мен, за миг да забият в единен ритъм с моето сърце, и всичките наши сърца да се слеят за миг с честотата на Бога. Ясно чуствах погледите на всички. Те ме гледаха втренчено, напрегнато, но това не беше поглед от просто любопитство. Те знаеха, че аз ще кажа нещо много важно. Настъпи пълна, пълна тишина...

И аз казах това:

Мои мили приятели, братя, утре е много важна дата. Утре е 17 юли денят, в който ритуално са убити Руския Император и неговото Свято семейство. Навършват се 99 години от това убийство. Императорът е бил Божий помазаник. Разбирате ли какво точно означава това? Означава, че Бог лично се е грижил и е управлявал Русия. Но е бил предаден. Утрешният ден не може да бъде като всички останали дни. Ние трябва да го отбележим. Дори ако трябва, само в своите сърца!

Братя, силите, които са го убили, сега отново ни готвят сюрприз. Този сюрприз се нарича Матилда. Руският народ не трябва да допуска до екраните си този филм. В противен случай ние втори път ще извършим предателство!

Аз съм българка. Не мога да направя нищо повече от това, което сега правя. Но вие можете! Вие сте граждани на Русия! Вие можете да спрете излъчването на този филм! Моля ви! Помислете, вслушайте се в гласа на сърцата си, много ви моля!

Това беше...

Много се притеснявам да говоря пред голяма аудитория, затова се оттеглих и просто седнах на един стол. При мен дойде възрастна жена. Моля ви, кажете какъв е този филм Матилда? С няколко думи й обясних и казах, че Наталия Поклонская организира протест срещу него. Повечето от хората не знаеха нищо.

Към мен се приближи мъж на видима възраст 60-65 години. Попита ме дали може да седне до мен. Помисли, помълча, а после каза: Защо говорите за филма? Така и тези, които не бяха чували за него, сега научиха... Всяко чудо за три дни! Ще гледат, после ще забравят Защо да се вдига такъв шум?.

Аз се замислих. В главата ми изскочи фрагмент от една Диктовка: Накъдето е отправено вниманието ви, натам тече божествената ви енергия. Честно казано, аз се разстроих малко.

Отговорих му, че в живота си всеки от нас е изправен пред избори. Всеки един избор е или в полза на Бога, или против Бога. Средно положение няма. Той не каза нищо, стана и просто си тръгна.

След това дойде едно младо момиче и каза: Благодаря Ви! Благодаря Ви, че вие, българката, напомнихте на нас, руснаците, за Императора и за нашата история.

Казах й, че не е важно кой на кого какво напомня, нали сме братя! Важно е винаги да бъдем заедно, в радост и в болка!

Моите думи трогнаха девойката до сълзи.

Постепенно хората се разотидоха. Това, което разбрах, беше, че руснаците обичат своя Император и помнят историята си, но те не са информирани за филма Матилда. Явно, с хората трябва да се работи. Трябва да им се обясни, че точно както с акцията Безсмъртния полк те защитиха своята история, своята родина, своите близки, загинали във Войната, точно по този начин отново трябва да защитят историята си, честта на своя Император и семейството му и своята връзка с Бога!

Ние сме длъжни да върнем в своя живот Бога!

В.Б., Бургас, България

 

 

На 12 август в подкрепа на Стоянието за Вярата, Отечеството, Народа и Царя и против кощунствения филм Матилда, в България, на връх Шипка, където българи и руснаци са се сражавали рамо до рамо за свободата на България, се събраха 10 човека.

 

Ето какво казаха хората, дошли на връх Шипка:

 

Днес, 12 август, денят в който се е родил Царския син Алексей, тук, пред благодарствения паметник на Император Александър II и всички генерали, командвали братските руски войски и българските опълченци в боевете през 1877-1878 г. по време на Руско-турската война за освобождението на България от турско иго, тук, на това свято място, където земята е пропита с кръвта на братските войни от Русия, България, Румъния, Украйна, Белорусия, Латвия, днес ние даваме нашата подкрепа в защита честта и паметта на Царското Семейство, Святите страстотерпци Император Николай II, Императрица Александра, княгините Олга, Татяна, Мария и Анастасия и Царския син Алексей, канонизирани от Православната Църква.

Днес ние искаме прошка и се покайваме за престъплението, извършено преди 100 години срещу Царското Семейство.

Днес ние протестираме срещу филма Матилда, в който е измислен фантастичен сюжет, представляващ нагла лъжа и клевета, оскверняваща паметта на Божия Помазаник и цялото Царско Семейство, който представлява заплаха за основата на човешкия морал, православната вяра и бъдещето на руския народ. Показването на този кощунствен филм ще бъде много по-сериозно престъпление срещу Царското Семейство и светлото духовно бъдеще на Русия и цялото човечество, от това, което беше извършено преди 100 години.

Земята тук е пропита с кръвта на нашите предци. Нека бъдем достойни синове и дъщери.

 

Христо:

Николай Втори е Светец, Александра Фьодоровна е Светица, цялото Царско семесйство са били Святи хора. Те са защищавали добротата и справедливостта.

Филмът Матилда е лъжа и клевета насочена към унищожаване на нравствеността в обществото.

Николай Втори е защищавал нравствеността. Цялото Царско Семейство е защищавало доброто и справедливостта. За това какъв управник е бил той може да се съди по това, че Русия е била между петте най-добри за живеене страни. Той е бил Божий Помазаник.

 

Нина:

Изразяваме преклонение пред подвига на Император Николай Втори и цялото Царско Семейство. Пред неговата нравственост и примера, който Той е давал в своя живот, пред принципите, който Той е искал да прокара в живота на Русия.

 

Зарко:

Показването на филма би било неправилен избор и това ще доведе до колапс на Русия и по такъв начин, на целия свят. Русия има мисията да води другите народи по духовния път и ако не изпълни тази мисия, това ще бъде проблем за целия свят.

 

Видео за стоянето на Шипка на 12 август 2017 г. може да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=wllNpSLGGeU

 

 

 

 

Подкрепа от хора, които не успяха да отидат на Шипка

 

                        Станислава, София                                                                Таня, Стара Загора

 

  

Денка и Борис, Бургас

 

 

 

Марийка, Горен Чифлик                                                     Мария, Банкя

 

                            

Веселина и Борис, Бургас                                                   Теодора

 

С други отзиви за молитвеното Бдение на 12 август можете да се запознаете на сайта на Сириус-Центровете:

http://sirius-centers.net/books/2017/08/13/index.htm#14.08.

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

 

http://r.sirius-ru.net/2017/2017-08-06.html